Make-up Memories | What was in my make-up bag?

IMG_5007Toen ik bij mijn ouders wat oude spullen aan het uitzoeken was kwam ik een oude make-uptas tegen. Deze gebruikte ik vlak voor ik op kamers ging. Dat is denk ik ongeveer tien jaar geleden, ik was toen 19/20 jaar. Dit was destijds bijna mijn volledige stash. Volgens mij heb ik alleen een aantal lipglossjes, mascara en uiteraard mijn MAC foundation en concealer meegenomen naar mijn studentenkamer. De rest ben ik dus ‘vergeten’. Kijk je mee voor a trip down memorylane?IMG_4996
IMG_4998Ik denk dat mijn oudere lezers dit merk wel zullen herkennen. Miss Helen was destijds het make-up merk van de HEMA, lekker budget en verkocht hele karakteristieke crème-oogschaduws in dit soort torentjes. Grappig dat deze kleuren trouwens heel veel lijken op mijn daily make-up kleuren die ik nu vaak draag. Verder had ik dus ook een wimperkruller van Miss Helen. Tegenwoordig zou ik echt zelfs niet op vakantie kunnen zonder wimperkruller, maar tien jaar geleden ben ik dus verhuisd zonder überhaupt wimperkrullers mee te nemen.

IMG_4999Een ander merk waar ik toentertijd veel producten van gebruikte was Yves Rocher. Mijn moeder bestelt zo lang ik kan herinneren bijna al haar huidverzorging en lipsticks bij de Yves Rocher. En kennelijk deed ik vrolijk mee. Een duo met neutrale kleuren, een lekkere felle groene oogschaduwpigment en een bruin-rode lipstick. Ik kan me nog goed herinneren dat ik die groene oogschaduw gewoon naar college droeg, no shame.

En bij het oogschaduwduo zit ook nog een klein kwastje. Tegenwoordig bewaar ik die bij een palette puur om alles compleet te houden, maar toen was ik er erg blij mee. Ik had namelijk behalve één MAC foundationkwast, die ik overigens nu nog heb, geen andere kwasten.

IMG_5004
IMG_5003Maar mijn absoluut favoriete merk tien jaar geleden was toch echt Bourjois. Iedereen was toen dol op de oogschaduwtrio’s maar ik had kennelijk helemaal iets met losse oogschaduwpigmenten. Die aubergine en kaki variant droeg ik echt zo vaak en dan een prachtig sneeuwwit poeder als highlighter. En lekker handig hier zat ook al een kwastje bij.

Verder zie je nog een koperkleurige mono-oogschaduw. Tegenwoordig zou ik denk ik echt geen mono’s meer aanschaffen, behalve als het echt een heel bijzonder kleurtje is. Ik kan me trouwens niet herinneren dat ik dat ooit gedragen heb en aan het doosje te zien is dat ook niet zo vaak geweest.

En het enige van deze foto wat ik nu nog steeds in mijn stash heb, uiteraard een ander exemplaar, is het Khol en Contour oogpotlood. Een fijn zwart oogpotlood, wat goed blijft zitten, maar wat je ook makkelijk kan vervagen.

IMG_5001Ah, H&M. Daar was ik vroeger niet weg te slaan. Ik kocht er echt alles: kleding, sieraden, tassen, maar dus ook make-up. Dit was een transparante, inmiddels na tien jaar vies vergeelde, wenkbrauwgel waarmee ik mijn wenkbrauwen in vorm borstelde. Ik weet nog dat als je het niet goed uitborstelde je allemaal van die witte restjes in je wenkbrauwen had zitten. Geen wonder dus dat ik die niet meenam naar mijn studentenkamertje.

IMG_5005Mijn favoriete mascara was ook van Bourjois, die heb ik dus ook meegenomen. Dit was zo’n beetje tweede keus. Twee Great Lash mascara’s van Maybellie en een volume mascara van Etos huismerk. Ik kan me nog goed herinneren dat je in alle tijdschriften altijd advertenties zag van de Great Lash mascara en iedereen die ik kende gebruikt die mascara met de groene dop.

De Etos volume mascara kan ik me echt niks meer van herinneren. En nu het een uitgedroogde prut is ook niks zinnigs meer van zeggen. Maar ik zal het wel leuk gevonden hebben of misschien was het in de aanbieding. Wie het weet mag het zeggen?

IMG_4994Grappig om een keer terug te zien wat ik zo lang geleden aan make-up gebruikte. Een hele hoop budget en drogisterijmerken. Met dus de kanttekening dat ik mijn MAC concealer en foundation wel heb meegenomen naar mijn studentenkamer. De betaalbare merken hadden destijds niks voor mijn huidskleur en eigenlijk is dat tegenwoordig nog steeds zo. Maar ik heb ze op de foto gezet en zo dus voor de eeuwigheid bewaard. En nu hup in de prullenbak met al die oude producten, ik wil niet weten hoeveel bacteriën daar nu in leven.

Welke make-up producten gebruikte jij in het begin van je make-up carrière?

14 gedachtes over “Make-up Memories | What was in my make-up bag?

 1. Een hele stash in een minitasje, efficiënt 😉 en ja, het torentje van MissHelen en de roze groene mascara had ik ook! Uitzoeken, schiften en weggooien, ik zie er zo tegenop!

  Like

 2. Ahh, dit is echt heel erg leuk om te zien! Ik wou dat ik het nog allemaal kon zien hihi, al zal het waarschijnlijk alleen een mascara en lipgloss zijn geweest omdat ik tien jaar geleden pas twaalf jaar oud was!

  Like

 3. Geweldig, Miss Helen! Dat is echt uit het jaar Kruik. Destijds had je ook Helen Betrix als ik het goed spel. Maar dat dateert echt uit de tijd dat mensen nog bloembollen aten.

  Like

 4. Wat een leuk artikel! Die Miss Helen oogschaduwpotjes aaaaah! Mijn moeder had die vroeger en heeft die toen aan mij gegeven. Het was mijn eerste make up product en bleek er allergisch voor te zijn dus heb regelmatig (want vond de make up zo leuk dat ik het maar bleef gebruiken) met opgezwollen oogleden rondgelopen haha. Maar dat was rond mijn 13e, dus toen kon het nog :p

  Like

 5. Hahahaha Miss Helen! Mijn moeder had ze vroeger ook inderdaad en stiekem jatte ik ze dan. Kan me nu niet meer voorstellen dat ik ze zo geweldig vond.

  Like

 6. Pingback: Shu Uemura wimperkruller | Is het de hype waard? | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: L’Oréal False Lash Wings Waterproof Mascara | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s