Urban Decay De-slick Make-up Setting Spray | Is het de hype waard?

IMG_4941Het is weer de eerste maandag van de maand. Dus de hoogste tijd voor een ‘Is het de hype waard?’-artikel. Deze keer een heel toepasselijk product voor het huidige weer. Als je make-up wilt dragen bij zomers weer en het niet van je geizicht af wilt laten smelten is de Urban Decay Setting Spray daar wel het meest gehypte product voor. Is het echt de hype waard?

IMG_4936Er zijn diverse varianten setting spray van Urban Decay. Ik heb zelf de De Slick variant, want in warm weer verandert mijn gecombineerde huid in één grote frituurpan. Het liefst draag ik dan geen of weinig make-up, maar als ik echt foundation wil dragen dan is naast een primer en poeder een setting spray mijn beste vriend.

IMG_4935De Urban Decay De-slick Make-up Setting Spray belooft een hele hoop. Goodbye Shine, hello vibrant, longlasting make-up. Klinkt goed toch?

Op de verpakking staan ook nog resultaten van een studie.
IMG_4933Allemaal erg positief, maar zoals ik al eerder heb gezegd vind ik studieresultaten zonder een verwijzing naar een heel artikel niet heel veelzeggend.

IMG_4944De Urban Decay De-Slick Make-Up Setting Spray komt in een mooie witte verpakking met zilveren letters en een grijze dop. Onder de grijze dop bevindt zich, nog een dop.

IMG_4946En daaronder vindt je het pompje, waarmee je makkelijk het product op je gezicht spuiten kan. De fullsize variant, zoals op deze foto’s, bevat 118mL en de travelsize 30mL.

Wat zit er dan in de Urban Decay De-Slick Make-up Setting Spray? Dit zijn de ingrediënten.
IMG_4937Ik heb totaal geen verstand van wat er in een setting spray hoort te zitten, maar wat mij opvalt is dat het op waterbasis is en dat het tweede ingrediënt alcohol denatt is. Dit is een uitdrogende alcohol, maar ik denk dat het grootste deel hiervan al vervliegt voordat de setting spray op je gezicht aankomt. En ik heb er met mijn gevoelige huid nog geen last van gehad, terwijl ik dat in gezichtsverzorging normaal gesproken wel heb.

IMG_4934De gebruiksaanwijzing is heel simpel. Schudden voor gebruik en dan op ongeveer 20cm twee tot vier keer sprayen in een ‘X’ en ’T’ vorm. Eerlijk gezegd spray ik altijd minstens vier keer en echt niet in een bepaalde volgorde. Gewoon tot elk deel van mijn gezicht wat setting spray bevat.

IMG_4943En na al deze beloften komt nog het belangrijkste: werkt het? Volmondig ja. Ik kocht nu ongeveer een jaar geleden een mini-variant van de Urban Decay De-slick Setting Spray gewoon om te proberen omdat ik er al zoveel over gehoord had. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Waar ik op warme dagen zoals vandaag echt ’s middags al het discobal effect bereikt heb, hoef ik nu alleen maar preventief bij te poederen. En aan het einde van de dag beginnen dan net mijn neus en kin wat te glimmen. Echt een hele verbetering ten opzichte van zonder de Urban Decay Setting Spray. En het fijne is je merkt er niks van, het voelt niet vervelend als een masker of trekkerig aan.

Ik ben er zo tevreden over dat ik nu inmiddels zoals je op de foto’s kan zien ook de fulltime variant heb gekocht. Let op de Urban Decay De-Slick Setting Spray werkt prima tegen talgproductie, maar zweet is een heel ander verhaal. Het houdt het glimmende effect van zweten een beetje in toom,  maar eerlijk gezegd denk ik dat daar geen settingspray tegenop kan. Dus als jij wilt dat je make-up langer mooier blijft zitten raad ik je zeker de Urban Decay De-slick Make-up Setting Spray aan, deze is zeker de hype waard.

De Urban Decay De-Slick Make-up Setting Spray kost ongeveer €30,- in de fullsize en ongeveer €12,50 in de travelsize variant

Heb jij wel eens een setting spray gebruikt?

21 gedachtes over “Urban Decay De-slick Make-up Setting Spray | Is het de hype waard?

 1. Dit klinkt wel erg goed! Ik denk dat ik hier de kleine verpakking wel van ga proberen nog 🙂 Het lijkt mij vooral fijn voor hele warme dagen waarop je toch wel iets aan make-up op wil.

  Like

 2. Hij klinkt wel goed, dat discobal effect is heel herkenbaar hahaha. Maar ik heb zelf nog nooit setting spray gebruikt, ik denk dat 30 euro iets teveel is om uittegeven voor de eerste keer. Weet je misschien een goedkopere variant die ook goed werkt?,^^

  Like

 3. Ik heb zelf nog nooit setting spray gebruikt. Heb een vette huid op de t-zone dus deze spray ga ik absoluut eens proberen, alhoewel ik ‘m wel aardig aan de prijs vind! Vraagje: hoe lang doe je met de spray bij dagelijks gebruik?

  Like

  • Ik heb eigenlijk geen flauw idee. Ik heb het kleintje nu ruim een jaar en gebruik die maximaal twee keer per week, maar bijvoorbeeld in de winter dus helemaal niet. Het voelt nog redelijk vol aan.

   Like

 4. Hey! Wat een goed review, duidelijk dat het een aanrader is. Ik mis echter wel wat foto’s van bijvoorbeeld het moment van net na het aanbrengen en dan om de zoveel uur, om te zien hoe de spray het volhoud.. Maar ben benieuwd, ga hem eens uittesten!

  Like

 5. Pingback: Beauty Wishlist – December 2015 | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: Opgemaakt Juni 2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s