Neutral douchegel & Nivea deodorant | Review

IMG_4733Met de afgelopen (en aankomende) hittegolf heb ik het zo warm dat ik het liefst wel drie keer per dag onder de douche stappen. Aangezien mijn huid met de neiging tot eczeem daar echt niet tegen zou kunnen wilde ik minstens dagelijks kunnen douchen. Daarvoor was ik op zoek naar een milde douchegel en dan is voor mij Neutral het aangewezen merk. Tijdens de hitte wil ik ook fris blijven ruiken dan is een effectieve deodorant essentieel. Daarvoor probeerde ik de Nivea invisible deodorant. Dus het thema voor deze review is mild, maar effectief.

IMG_4740Neutral is een merk dat zichzelf in de markt zet als geschikt voor de gevoelige huid. En met name dat het geen overbodige ingrediënten bevat zoals parabenen, kleurstoffen of parfum. Aangezien ik zelf een huid heb met een neiging tot eczeem vooral als ik vaak douche, wilde ik iets heel mild proberen.

De Neutral douchegel heeft een relatief standaard plastic verpakking voor een douchegel. De vormgeving is heel rustig en het heeft bovenop een handige klikdop waarmee je makkelijk de hoeveelheid kan doseren.

De ingrediëntenlijst is relatief kort, dus dan kan ik in ieder geval alle bestanddelen even aflopen.
IMG_4744Aqua, zoals bijna alle douchegels is ook deze op waterbasis.
Sodium Laureth Sulfate (SLES) is een iets mildere surfactant dan Sodium Lauryl Sulfate (SLS) Deze zorgt voor de schuimende en ontvettende werking van een douchegel.
Cocamidopropyl Betaïne is ook een surfactant met dezelfde werking als SLS en SLES. Alleen is deze heel mild en gaat het juist de irriterende werking van SLS/SLES tegen.
Glycerine is een humectant wat inhoudt dat het water vast kan houden in de oppervlakkige huidlagen.
Sodium Chloride is zout, dit werkt als verdikkingsmiddel.
Sodium Cocoyl Glutamate is ook een milde surfactant.
Citric Acid verlaagt het pH zodat een product pH-neutraal voor de huid kan worden.
Sodium Benzoate en Sorbic Acid zijn conserveringsmiddelen die vaak als vervanging van parabenen wordt gebruikt, omdat het als natuurlijker en veiliger wordt beschouwd.

Al met al een redelijk goede ingrediëntenlijst, hoewel het SLES bevat wat toch nog een redelijk agressieve surfactant is wat voor irritatie kan zorgen.

De douchegel zelf is zoals je van een product zonder kleurstoffen verwacht een transparante gel en ruikt eigenlijk naar niets. Na het vermengen van water schuimt het ‘normaal’ op en na het spoelen voelt mijn huid schoon, maar niet trekkerig of droog aan. Precies wat ik verwacht van een douchegel. Bij dagelijks gebruik heb ik geen last van eczeem, droogheid of jeuk, wat ik normaal wel zou hebben wanneer ik een normale douchegel gebruikt.

Dus wat mij betreft missie geslaagd. Deze Neutral douchegel is redelijk mild en effectief, een aanrader voor anderen met een gevoelige huid.

De Neutral douchegel kost €4,99 per 250mL en is algemeen verkrijgbaar bij de drogist, maar ook online bij bijvoorbeeld drogistplein.nl

IMG_4735Op naar voor mij na het insmeren de eerste stap na het douchen: deodorant, of eigenlijk nauwkeuriger gezegd een anti-transparant. Het liefst gebruik ik altijd mijn geliefde Lady Speedstick, maar deze is helaas bijna op. Dus ik ben het aan het rantsoeneren terwijl ik ondertussen op zoek ga naar een alternatief.

IMG_4738De Nivea invisible black & white clear anti-transparant belooft milde verzorging en een anti-transparant werking tot 48 uur. Verder  zou het beschermen tegen witte strepen op zwarte kleding en het ontstaan van gele vlekken in kleding verminderen. Eigenlijk precies waar ik naar op zoek ben in een deodorant, dus dat belooft wat.

Je hebt hiervan een roll-0m en een spray-variant. Ik geef de voorkeur aan een roll-on maar dat is gewoon persoonlijk. Een stick vind ik eigenlijk het fijnst, maar dat heeft deze lijn helaas niet in deze variant. De vormgeving is wel grappig met duidelijk het zwart-wit effect. Het ligt makkelijk in de hand en ziet er mooi uit, ook met de lichte lila dop. De verpakking is van glas dus in theorie zou dit kapot kunnen vallen als je dit op bijvoorbeeld badkamertegels laat vallen, maar dit is mij nog nooit overkomen.

IMG_4737Qua ingrediënten voor deodorant heb ik minder verstand, dus ik zal het wat globaler houden. Dit product is ook op waterbasis en de werkzame anti-transparantingredïenten zijn aluminium chlorohydrate. Aluminiumzouten worden vaak als anti-transparant gebruikt. Verder valt mij op dat het product een hele kleine hoeveelheid alcohol bevat. Dat zit in de meeste deodorant omdat dat verdampt en dat lekkere frisse gevoel geeft. Verder bevat het parfum, maar gelukkig pas als allerlaatste ingrediënt, dus dat is bijna verwaarloosbaar.

Wat ik zelf merk aan de Nivea invisible black & white clear anti-transparant is dat het een lekker fris en heel licht bloemig geurtje heeft. Dit vind ik fijn, want een deodorant met een heftige geur vind ik iets te overheersend naast bodybutters en parfum dat ik ook nog gebruik.

IMG_4739Qua anti-transparant werking vind ik het een prima product. De claim van tot 48 uur effectief tegen transpiratie heb ik niet getest, want voor mij is het heel gebruikelijk om minstens één keer per dag deodorant te gebruiken. Wanneer ik ’s ochtends de Nivea Invisible gebruik ruik ik aan het einde van een normale dag nog fris. Helaas was dat tijdens de hittegolf niet zo, dus daarom bracht ik het ’s middags nog een keer extra aan. Gelukkig hoef je niet te wachten tot het droog is, want de claim van geen witte strepen achterlaten of gele vlekken veroorzaken maakt het wel waar.

De Nivea invisible black & white clear anti-transparant is een goede anti-transparant en maakt de meeste beloftes ook echt waar, maar redt het voor mij nog net niet bij mijn geliefde Lady Speedstick. Daarmee blijf ik de hele dag fris ruiken, óók tijdens een hittegolf. De Nivea invisible black & white clear anti-transparant is daarentegen wel een stuk beter te verkrijgen, dus voorlopig ben ik er tevreden mee.

De Nivea invisble black & white anti-transparant kost €3,99 en is algemeen verkrijgbaar bij de drogist, maar ook online bij bijvoorbeeld drogistplein.nl

Hebben jullie producten die jullie graag gebruiken wanneer het warm weer is?

disclaimer

12 gedachtes over “Neutral douchegel & Nivea deodorant | Review

  1. Fijne review! Dit soort simpele producten worden vaak overgeslagen, maar juist zo handig om te weten of ze prettig zijn of niet. Nivea deodoranten werken bij mij in de zomer totaal niet, helaas. In de winter kan ik ze prima gebruiken, maar zodra het kwik boven de 18 graden komt niet meer. Mijn favoriete zomer deodorant is daarom de Deodorant Roll-on van Clarins! Prijs, maar zeer zuinig in gebruik en zelfs op vakantie houdt deze deodorant me droog en fris. Qua douchegel ben ik niet zo heel moeilijk! Als het maar lekker ruikt 🙂

    Like

  2. Pingback: Opgemaakt Oktober 2015 | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: Opgemaakt Januari 2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s