Urban Decay Revolution Lipgloss & Afterglow Blush | Review

UDFrontIk heb een review van een merk dat in Nederland weer terug is van weggeweest: Urban Decay. Ze zijn niet alleen terug, ze hebben gelukkig ook nieuwe producten in het assortiment. Vandaag bespreek ik twee lipglosses van de Revolution lijn met de typische Urban Decay namen Scandal en Quiver. Daarnaast kocht ik ook een blush uit de nieuwe afterglow lijn en ging voor de gelijkgenaamde Quiver.

IMG_4573Kijk eens wat een mooie verpakkingen! Zowel de lipglosses als de blush komen in verpakkingen met een prachtig ombre effect met de typische gothic-achtige lettertype van Urban Decay. Is weer eens wat anders dan het bekende zwart.

De Revolution lipglosses zijn high-color. Op de verpakking omschrijft Urban Decay het als volgt:

You’ve never seen insanely intense color like this. Lay down this high-coverage pigmented gloss in in one swipe. Our Pigment Infusion System™ delivers insane payoff loaded with shine, and Hilurlip™ makes lip look fuller.

Dat belooft wat goed pigment, veel glans en vollere lippen. Niet dat ik dat laatste echt nodig heb, maar het is altijd mooi meegenomen.

IMG_4578De lipgloss komt in een transparante verpakking met een glimmende zilveren dop en zilveren accenten. Het patroontje dat je ziet is ook echt voelbaar, dat is een origineel detail. In het plastic deel staat Revolution, dit is ook echt tastbaar in het plastic verwerkt.

IMG_4582Aan de andere kant staat op een stickertje de naam van de lipgloss. Dat vind ik wat goedkoop ogen. En het zit er nu nog wel op, maar na een paar omzwervingen in je tas ben je die ook kwijt.

Op naar de lipgloss zelf. Ik heb Quiver en Scandal gekocht op basis van de officiële Urban Decay foto’s. Toen ik ze bestelde waren er nog geen swatches. Helaas lijken ze meer op elkaar dan ik had gehoopt. Scandal is een felroze kleur en Quiver is daar een iets donkere variant op met een hint paars. Op basis van de swatches online had ik gehoopt dat Quiver, net zoals de gelijknamige blush iets roder zou zijn.

IMG_4580Dit is eigenlijk een standaardapplicator met een iets scherper puntje. Werkt prima.

IMG_4585
IMG_4590Op naar de blush uit de Afterglow lijn. Wederom een mooi doosje met een ombre-effect en zilveren details. En helaas ook een ontsierende sticker op de verpakking waar Quiver en de ingrediënten op staan. Op deze verpakking uiteraard weer een belofte:

Wearable color that won’t quit. Extremely bendable our sheer, finely milled powder blush delivers 8 hours of wear in a lust-worthy array of shades in both shimmer and matte finishes.

Klinkt goed, vooral dat langhoudende deel. Blush is toch één van die producten die ik aan het einde van een warme lange dag bijna niet meer terugvind op mijn gezicht.

IMG_4591De verpakking van de Afterglow blush stelt niet teleur. Een prachtig spiegelende verpakking waar je door het logo heen de kleur van de blush kunt zien.

IMG_4594Speciaal om je kwast ‘af te tikken’ heeft Urban Decay een rooster in het deksel gemaakt waar je je kwast langs kan halen. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan een spiegel, maar dit geeft het wel weer iets bijzonders.

Quiver is een rood-roze bijna fuchsia tint die met een matte finish. Ik geef altijd de voorkeur aan mat wat blushes betreft, want ik kan altijd desgewenst zelf glans toevoegen. De kleur ziet er best heftig uit in de verpakking en is dat in de praktijk ook. Echt een product om met een stippling kwast aan te brengen of heel voorzichtig op te bouwen.

IMG_4606Hier zie je de swatches eerst Quiver blush, daarna Quiver lipgloss en helemaal rechts Scandal. De pigmentatie van zowel de blush als de lipgloss is dik in orde. Zoals je kan zien lijken de gelijknamige blush en lipgloss niet veel op elkaar. Dus daar moet je niet op af gaan als je deze online wilt kopen.

UDScandalHier heb ik Scandal dus de meer rozig paarse tint aangebracht Ik vind het een mooi resultaat geven. Het dekt prima en is door het zweempje paars net wat mooier dan een standaardroze lipgloss.

UDQuiverEn hier zie je Quiver. Het effect is op mijn gepigmenteerde lippen niet zo heel anders. Het is een tikkeltje donkerder en net wat roder.

IMG_4806Om het effect nog iets duidelijker te maken zie je ze hier naast elkaar geswatcht. Links Quiver en rechts Scandal. Als ik er zo naar kijk lijkt het net alsof Quiver (L) gewoon meer schaduw in de schaduw zit dan Scandal (R). Dus ze liggen best dicht bij elkaar. Het zijn allebei kwalitatief goede lipglossen. Goed gepigmenteerd, hydraterend en het voelt niet te plakkerig aan. Het blijft zo’n drie uur mooi zitten, een drankje kom je nog mee weg, maar als je iets eet moet je het zeker bijwerken.

IMG_4792We hebben natuurlijk ook nog Quiver, de blush, die we in actie moeten zien. Op bovenstaande full-face foto’s had ik hem ook al op, maar hier zie je het nog wat duidelijker. Een heel lief zacht roze kleurtje die ik echt niet veel hoefde op te bouwen. Het poeder is ook heel fijn, waardoor je het mooi egaal aan kan brengen en de randen makkelijk kunt blenden. En ook de claim van acht uur kleur heeft het waargemaakt. Oké, aan het einde van de dag was de kleur iets minder intens, maar zeker nog duidelijk zichtbaar.

IMG_4597Al met al vind ik zowel de Revolution Lipgloss als de Afterglow Blush beiden echte aanraders. Ik ben echt een lipstick-meisje maar deze lipgloss zie ik mezelf nog wel regelmatig dragen. Als je er maar één van de twee zou kopen, want ze zijn best prijzig, zou ik zeker de blush aanraden. Goede kwaliteit, fijne poeder en lange houdbaarheid. Echt top vergeleken met blushes in mijn stash uit dezelfde prijsklasse. Qua kleurswatches zou ik niet volledig op de officiële Urban Decay plaatjes afgaan, maar ik denk dat het product nu inmiddels lang genoeg op de markt is dat je online meer swatches kunt vinden. Ik heb in ieder geval mijn steentje bijgedragen.

Urban Decay is online verkrijgbaar bij Ici Paris XL en in het filiaal in Amsterdam. Voor de Revolution lipgloss (11mL) betaal je €19,60 en de Afterglow Blush (6,8g) kost €28,80. Urban Decay is ook te bestellen via FeelUnique.com, waar het goedkoper is en er ook regelmatig kortingen zijn tot 20%. Moet je wel iets langer wachten op je pakketje.

Welke Urban Decay producten heb jij op het oog?

 

10 gedachtes over “Urban Decay Revolution Lipgloss & Afterglow Blush | Review

 1. Staat je super mooi! Vooral de Scandal vind ik top bij je staan. Jammer dat Urban Decay alleen maar online en in A’dam te koop is. Wil de kleuren toch altijd irl zien.

  Like

 2. Die blush is echt prachtig!
  Wat jammer van die stickers, dat vind ik echt een minpuntje. Zeker van een prijzig merk.

  Ik zou graag nog het Naked Smoky palette willen. HOOG op de wishlist!

  Like

 3. Mooie producten, al ben ik zelf niet zo van de lipgloss. Die blush staat je erg goed, perfecte kleur! Gaat het trouwens goed met je haar? Het lijkt een mooie bos zo.

  Like

 4. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s