La Roche Posay Effeclar Duo Plus | Review

IMG_4760In de zomer gooi ik mijn huidroutine weer een beetje om. Vooral met de hittegolf die we gehad hebben gebruik ik graag lichte producten, maar altijd met werkzame én milde ingrediënten. En daar hoort de Effeclar Duo+ van La Roche Posay voor mij zeker bij.

IMG_4764La Roche Posay is een frans apothekersmerk, die bekend staat om milde producten waarin thermaal bronwater uit de plaats La Roche Posay wordt gebruikt. Sinds de 17e eeuw wordt dat wat officieel erkend als heilzaam voor de gezondheid. Het zou een kalmerend  en antioxidered effect hebben.

De Effeclar Duo+ is een gezichtscrème bedoelt voor de onzuivere huid met neiging tot acné. Het biedt een diepreinigende verzorging tegen onzuiverheden, zou het verschijnen van littekens voorkomen en verstopte poriën openen. Volgens de gebruiksaanwijzing kan je het ’s ochtends of ’s avonds gebruiken. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het product mild genoeg is om ook gewoon twee keer per dag aan te brengen.

IMG_4765

IMG_4766Zoals je op de foto’s kunt zien is de Effeclar Duo+ getest en werden de claims ondersteund door de onderzoeksresultaten. Ik vind het altijd lastig om deze resultaten te interpreteren, want het zijn grote claims en je hebt weinig studiegegevens om dit zelf te verifieren, maar het klinkt wel altijd positief.

Het bevat de volgende ingrediënten:
IMG_4752
Wat opvalt is dat het product op waterbasis is, dus het is lekker licht, maar het bevat ook ingrediënten die hydrateren zoals glycerine en siliconen (dimethicone) die het een zachte structuur geven. Redelijk hoog in de lijst vind je Niacinamide een anti-oxidant die onder andere ontstekingsremmend werkt. Het bevat ook talgregulerende ingrediënten zoals Linolzuur (Linoleic Acid), maar bevat ook onderdelen die dit vooral op cosmetisch niveau doen zoals silica en zink. En dus niet echt de bron aanpakken.

Verderop in de lijst vind je Salicylzuur (salicylic acid) en LHA (capryloyl salicylic acid) een op Salicylzuur gelijkend stofje met een bijna identieke werking. Het zijn beide BHA’s wat naast chemische scrub een onstekingsremmende en zuiverende werking heeft. Onderaan de lijst vind je parfum. Dat vind ik erg jammer vooral voor een product dat hypoallergeen claimt te zijn.

IMG_4757
IMG_4758De crème zelf zit qua structuur tussen een lotion en een gel in. Het is niet vet, smeert gemakkelijk uit en trekt snel in de huid. Ook heeft het een matterend effect wat erg fijn is, voor de zomer. Het ruikt erg fris en schoon. Ik vind het lastig te omschrijven, maar ik associeer de geur altijd met de apotheek.

Ik heb zelf de Effeclar Duo+ gekocht omdat mijn gevoelige gecombineerde huid in de zomer eens stuk vetter wordt en ik dan graag lichte producten gebruik, die het liefst ook een beetje matteren. Daarnaast vind ik het fijn dat het salicylzuur bevat een product die standaard al in mijn avondroutine zit, maar in de zomer wil ik mijn gezicht net als mij lijf toch vaker een scrubbeurt geven. In dit geval een chemische scrubbeurt in mijn ochtendroutine.

Qua effecten zoals onzuiverheden verminderen kan ik niet een goede mening geven, want ik heb gelukkig nooit zo vaak onzuiverheden. Maar ik merk wel dat mijn huid zachter aanvoelt en dat puistjes net wat sneller verdwijnen en dat mijn gezicht duidelijk minder vet is. Voor mijn wangen die in de zomer niet vet zijn, maar eerder normaal vind ik het product niet altijd voldoende hydrateren, maar gelukkig gaat er bij mij nog altijd een laag zonnebrandcrème overheen die dit aanvult.
IMG_4761Effeclar Duo+ is denk ik een aanrader als je op zoek bent naar een gezichtscrème die werkt tegen onzuiverheden en een lichte structuur heeft. Voor mensen die echt acné hebben is dit product denk ik niet krachtig genoeg en kan je beter naar de huisarts en/of dermatoloog. Als je echt een droge huid hebt zou ik het eerder als serum gebruiken, dus onder je normale gezichtsverzorging.

Effeclar Duo + kost €15,00 en is verkrijgbaar bij apotheken die La Roche Posay verkopen en online. Voor verkooppunten check de website.

6 gedachtes over “La Roche Posay Effeclar Duo Plus | Review

  1. Ik heb dit product ook ooit gehad en vond het ideaal voor een gemengde huid! Mijn wangen zijn súperdroog maar mijn T-zone staat meteen vol puistjes en mee-eters en dit product heeft mijn huid altijd wel geholpen. Goed dat je hierover post, het doet me eraan denken dat ik het dringend opnieuw moet aanschaffen! 😀

    Like

  2. Fijne review weer! Ik vind voor wat de crème belooft de prijs erg meevallen. Ik heb zelf een gemengde huid met af en toe (nog steeds) puistjes en onzuiverheden. Daarnaast houd ik alleen van crèmes die snel intrekken en licht van structuur zijn. Dus wie weet wel iets voor mij.

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s