Venus Gilette & Olaz scheermes | Review

IMG_4548Bij de zomer hoort naast zon, zee en strand in mijn geval ook nog iets saais: scheren. Zeker niet verplicht als je dat niet wilt, maar ik doe het in de zomer wel. Ik had al een hele tijd geleden een nieuw scheermesje van Venus Gilette gezien in samenwerking met Olaz. Daarbij zit op het mesje een scheergelkussentje en wordt tegelijkertijd de huid gehydrateerd. Klinkt perfect toch?
IMG_4535Venus en Olaz hebben de handen ineengeslagen om te komen met een scheermes met geïntegreerde scheergelkussentjes en hydratatie. Dus behalve het mesje heb je geen scheergel of bodylotion of bodybutter meer nodig. Erg handig bijvoorbeeld als je op vakantie bent.

IMG_4548De verpakking bevat één geel Venus Gilette handvat, één scheergel met kussentjes en een houdertje waardoor je hem aan de wand kunt bevestigen.

IMG_4544Het scheermes is zo altijd binnen handbereik en makkelijk kan drogen.
IMG_4550Het is eigenlijk een standaard scheermes met vijf mesjes met boven en onder wat extra’s. Ik neem aan dat de onderste, dus richting het handvat, de scheergel is en de bovenste de hydratatie. Puur gebaseerd op logica, want het staat er eigenlijk nergens duidelijk bij.

IMG_4537Dit zijn de ingrediënten. Bij de scheergel valt op dat het sodium laureth sulfate (SLES). Dit zorgt voor het schuimende effect en kan de huid wat uitdrogen. En de hydraterende kant, de lubra strip, bevat maar vier ingrediënten. Drie verschillende polyethyleen glycolen (PEG’s), deze houden vocht vast, zorgen dat producten beter worden opgenomen en dat het product zelf lekker glad blijft. Daarnaast bevat het BHT een anti-oxidant. Dus qua hydraterende ingrediënten valt het product me toch wat tegen.

IMG_4545In het echt is het effect toch beter dan je op basis van de ingrediënten zou vermoeden. Na het scheren blijf je achter met een zachte gehydrateerde huid die geen extra smeersels nodig heeft. Het scheren zelf op grote rechte oppervlakken zoals de benen ging redelijk eenvoudig. Echter op delen van de huid met meer plooien zoals de oksel moest je de hele tijd halve cirkel bewegingen maken met de Venus om te zorgen dat zowel de scheergel, het mesje en de lubra strip in contact met de huid kwamen. Als ik dit niet deed kwam eigenlijk alleen het mesje in contact met de huid en dan heb je dus niks aan de kussentjes. Dus daar is het niet zo handig voor.

IMG_4546Is dit nieuwe scheermesje van Venus en Olaz nou echt handig? Zoals ik al eerder aangaf is het lekker compact als je geen ruimte hebt voor scheergel. Maar het scheren gaat zoveel sneller als je vooraf scheergel aanbrengt en je geen rekening hoeft te houden met de kussentjes, want dat maakt het erg omslachtig. Gelukkig passen op het Venus Gilette handvat ook gewoon de normale scheermesjes uit de Venus lijn. Als je alleen je benen hoeft te scheren is het een prima product, maar voor niet rechte stukken is het het voor mij gewoon iets te veel gedoe.

De Gilette Venus & Olaz scheermes en mesje kost €15,99 en is verkrijgbaar bij de drogist

Welk scheermes gebruik jij het liefst?

10 gedachtes over “Venus Gilette & Olaz scheermes | Review

  1. Bedankt voor de eerlijke review! Ik gebruik al jaren de Wilkinson intuition. Deze is ok maar ik vind het zeepblokje wel altijd snel op. Ik ga die van Venus en Olaz zeker een keer uitproberen!

    Like

  2. Ik heb deze ook een tijdje gebruikt,de geur was lekker en mijn benen waren glad maar het blokje viel er zo snel af 😦 misschien een raar trekje van mij maar sindsdien gebruik ik gilette mesjes voor mannen en geloof het of niet maar deze maken mijn benen 1000x zachter dan elk vrouwen mesje 🙂

    Like

  3. Hij klinkt niet verkeerd! Toch denk ik dat ik hem niet snel aan zal schaffen, omdat hij niet zo handig is om je oksels mee te doen. Voor de benen klinkt hij wel fijn!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s