Kiko Free Spirit Lips & Cheeks 06 Illusion Red | Review

IMG_4441 Toen ik een aantal weken terug in de nieuwe Kiko vestiging in Rotterdam was, wist ik niet zo goed wat ik moet kopen. In geval van twijfel val ik terug op oude bekenden of zoals in dit geval Limited Editions. Ik bedoel als je er niet op tijd bij bent kan je het nooit meer kopen, dus kocht ik uit de Modern Tribes collectie een multifunctioneel product voor de lippen en wangen.

IMG_4434Er zijn al andere merken met een crème- of stickartikel wat geschikt zou moeten zijn voor zowel de lippen als de wangen. Vaak zie je toch dat het of wat beter geschikt is als lipstick of juist meer als blush. Ik was benieuwd of Kiko dat met de Free Spirit Lips & Cheeks beter zou kunnen.

IMG_4444Er waren zes verschillende kleuren om uit te kiezen en ik viel weer uiteraard terug op het vertrouwde klassieke rood, wat van Kiko de naam 06 Illusion Red heeft meegekregen.

IMG_4436IMG_4446Volgens de verpakking heeft het product een radiant mat finish, wat ik zou vertalen als stralend mat. Volgens de nederlandse vertaling heeft het een mat glanzende finish, wat mij wel een hele bijzondere combinatie lijkt. Na swatchen in de winkel leek het nog het meest op een Satin finish van MAC. Dus een goede pigmentatie, maar toch behoorlijk glanzend.

IMG_4442Het potlood heeft een  iets grotere omtrek dan de standaard dikkere potloden, dus Kiko levert er heel slim een puntenslijper bij. Altijd leuk als een merk meedenkt over dit soort simpele oplossingen. En aan de dop en de rode onderkant kan je makkelijk aan de buitenkant al de kleur zien. Erg handig om het snel in je stash terug te kunnen vinden.

IMG_4517

Dit zijn de swatches van de Lip & Cheeks. Links een enkele streep en rechts heb ik zo’n zelfde streep vervaagd. Wat direct opvalt is de dekking, die is echt fantastisch. Een romige lipstick met een goede pigmentatie met wel een glanzend effect. Bij het vervagen viel mij al gauw op dat het al heel gauw vlekkerig oogt als je dit doet volgens de instructies. Dus potlood aanbrengen op de huid en daarna met de vingers vervagen. Hmmm, dat belooft niet veel goeds.

kikolipcheeks2Dit zie je ook terug op bovenstaande swatchfoto’s. Op de lippen is het echt prima met een redelijke houdbaarheid van ongeveer drie uur. Een drankje overleeft het wel, maar na een maaltijd moet je het echt even bijwerken. Vooruit, door het scherpe potlood worden losse velletjes wat geaccentueerd, maar dat is makkelijk op te lossen door vooraf goed te scrubben. Maar als blush is het toch iets teleurstellend. Je kunt de kleur goed opbouwen, maar het blenden met de vingers zorgt toch voor een heel vlekkerig effect. Als je wat meer tijd aan het aanbrengen van je blush wilt besteden door het met een kwast aan te brengen lukt het trouwens nog best redelijk om het egaal aan  te brengen. En de mat glanzende finish merk ik eigenlijk niks van. Nou ja, ik merk heel veel van de glans en niks van het mat.

IMG_4437Dit is weer typisch een multifunctioneel product dat net wat beter werkt als lipstick dan als blush. Valt me toch een klein beetje tegen, want dit zijn juist zulke handige make-up items als je op reis gaat. Als je op zoek bent naar een goed lip- en blush product zal ik toch even verder kijken naar andere merken. Als je het niet erg vind om even bezig te zijn om je blush egaal aan te brengen, dan raad ik je wel de Kiko Free Spirit Lips & Cheeks aan.

De Kiko Free Spirit Lips & Cheeks kost €8,90 voor 4,5 gr. Let op het is een Limited Edition uit de Modern Tribes collectie en dus beperkt verkrijgbaar. Kiko is te koop in Kiko winkels in Amstelveen, op Amsterdam Centraal en Rotterdam Alexandrium of online via kikocosmetics.com

Wat zijn jouw aanraders qua multifunctionele beautyproducten?

11 gedachtes over “Kiko Free Spirit Lips & Cheeks 06 Illusion Red | Review

  1. Jammer dat deze minder werkt als blush, het had zo mooi kunnen zijn! Ik ben zelf ook niet echt een fan van multifunctionele producten om precies de reden wat jij zegt, vaak werkt het beter op de lippen dan op de wangen of andersom bijv. Als ik 1 ding moet aanraden is het de bodymist van therme die gebruik je dus als bodymist, verfrissingspray, haarparfum en voor textiel. Qua make-up zou ik het niet zo weten.

    Like

  2. De kleur staat je erg goed! Wel jammer dat het als blush niet zo heel fijn werkt, maar ik denk dat ik het zelf toch liever als lipproduct zou gebruiken; qua blush blijf ik toch het liefst bij een poederproduct!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s