Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette | Review

IMG_4272 Nadat ik dit palette bij meerdere blogs voorbij had zien komen wist ik het meteen: Deze moet ik hebben! Eindelijk een palette met nudes maar ook ‘echte’ kleuren. Ik wilde al langer wat kwasten bij Zoeva bestellen en nu dit palette op mijn wishlist stond, was het gelijk duidelijk dat ik nu een bestelling ging plaatsen. Zodra het op 1 juni verkrijgbaar was heb ik het direct besteld. Benieuwd of ik er nog steeds zo enthousiast over ben? De Zoeva Cocoa Blend Palette is zoals de naam al verraadt geïnspireerd op chocolade en alles wat daarmee te maken heeft. Het palette zelf ziet er uit als een chocoladereep en de kleuren zijn over het algemeen erg warm. Zoals ik al eerder zei vind ik het erg prettig dat dit niet weer een dertien in een dozijn oude palette is, maar juist een combinatie waar je oude looks maar ook meer kleurrijke en smokey looks mee kan maken.

IMG_4273Het palette komt in een prachtige bruine met gouden verpakking met daaromheen een wikkel in de zelfde kleur om het chocoladereep effect te versterken. De verpakking is van stevig karton. In je stash zal hij het wel overleven, maar ik denk dat als je het op reis meeneemt het toch best gauw zal beschadigen. Het palette heeft gelukkig wel een magnetische sluiting, dus het valt niet zomaar open.

IMG_4280Een ander minpuntje vind ik dan weer wel dat er geen spiegel in de deksel zit. Dat had het toch net wat meer afgemaakt.

IMG_4277Ik vind zelf de ingrediënten van oogschaduws niet zo belangrijk, maar Zoeva vermeldt wel op de verpakking expliciet dat het geen parabenen, minerale olien, geurstoffen of phtalaten bevat. Voor degene die het wel van belang vinden op de website kan je het allemaal makkelijk terugvinden. Het palette bevat trouwens een behoorlijke hoeveelheid oogschaduw: 10 x 1,5gr. Ter vergelijking een Sleek palette bevat 10 x 1.1gr.

IMG_4278Het palette bevat tien vooral warme kleuren met verschillende finishes. Van links naar rechts en van boven naar onder:
Bitter Start – een matte crème kleur
Sweeter End – een taupe roze kleur met een warme glans
Warm Notes – cranberry tint met een satin finish
Subtle Blend – een goudkoperen kleur met een tikje roze glans
Beans Are White – een matte bruin, de kleur van pure chocolade
Pure Ganache – een prachtige gouden oogschaduw met een satin finish
Substitute for Love – een roestbruine oogschaduw met een matte finish
Freshly Toasted – een matte marsala oogschaduw (de trendkleur van 2015!)
Infusion – heel donkerbruin bijna zwart mat met grove gouden glitters
Delicate Acidity – een taupe paarse kleur met een metallic finish

IMG_4282

IMG_4285Ik heb ze  ook even apart geswatched, waarbij de bovenste foto zonder en de onderste foto met flits is. Op de afbeelding swatches komen de kleuren minder intens over dan ze in het echt zijn. Want geloof me het zijn stuk voor stuk gepigmenteerde en romige kleuren, zonder fall out. Echt vergelijkbaar met high end oogschaduws. Bitter start komt op mijn huid wat grauw over, maar dat is eigenlijk altijd zo met lichte matte kleuren op een donkere huid.

IMG_4479Natuurlijk maakte ik ook nog een ooglook. Ik hield het lekker makkelijk met Subtle Blend op het bewegend ooglid en Freshly Toasted in de crease. Daarna nog wat Sweeter End op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek als highlighted en tenslotte Beans are White als eyeliner langs mijn bovenste wimperrand.

ZoevaooglookHier nog even wat full face foto’s.

Dit is mijn eerste Zoeva oogschaduwpalette, maar ik geloof dat ik het virus te pakken heb. Ik vind dit echt een prachtig palette en het fijne is dat het zo veelzijdig is. Daarnaast scheelt het wel dat het typisch mijn kleuren zijn, die mij toevallig goed staan. Als je op zoek bent naar een redelijk geprijsd, kwalitatief uitstekend palette denk dan zeker aan het Cocoa Blend Eyeshadow Palette van Zoeva.

IMG_4274Zoeva is een duits merk waar je tot voor kort alleen via hun eigen website spullen kon bestellen maar sinds deze week ook online kunt bestellen bij Douglas. Wat de drempel om iets te kopen een stuk kleiner maakt, want je hoeft geen verzendkosten meer te betalen. De prijzen zijn via de Douglas wel iets hoger, daar betaal je €18,95 voor het Cocoa Blend Palette en via Zoeva €17,50. Daar moet je dan wel weer €5,50 verzendkosten bij optellen. Elk voordeel, heb z’n nadeel. Hmmm desondanks voel ik wel weer een nieuwe Zoeva bestelling aankomen…

Welk palette van Zoeva raad jij aan?

14 gedachtes over “Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette | Review

 1. Ik vindt dit een erg mooie palet, mooie look ook! Ik heb er zelf NOG niks van Zoeva maar ik denk dat ik na de vakantie deze of de rosé gold versie ga bestellen.

  Like

 2. Deze had ik ook direct besteld! Het is een limited edition begreep ik dus kon m niet laten liggen 😉 hij is inderdaad ontzettend mooi! Ik ben er zeer tevreden over. Leuk dat je m gereviewd hebt!

  Like

 3. Mooie kleuren zeg! En wat goed dat Zoeva nu ook bij de Douglas te koop is. Ik wil er ook wel een bestellen, maar kan haast kiezen. Ze zijn allemaal zo leuk.

  Like

 4. Pingback: De 5 meest gelezen blogposts op BeautyBitsBlog.com 2015 | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: If you had to pick one… | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s