REN ClearCalm 3 Clarifying Clay Cleanser | Review

REN Cleanser Yes, we hebben eindelijk weer wat warm weer. En bij warmer weer hoort voor mij ook een aantal aanpassingen in mijn huidverzorgingsroutine. Waar ik tijdens de koudere perioden juist met vollere producten probeer mijn huid optimaal gehydrateerd te houden, ga ik in de zomer juist voor lichte en luchtige producten. Zodat mijn huid lekker kan ademen. Dus weg met de reiningsbalsem en kom maar door met de REN ClearCalm 3 Clarifying Clay Cleanser.

foto 2REN is een engels huidverzorgingsmerk dat zich focust op natuurlijke ingrediënten. Op elke verpakking zie je dan ook dit logo, waarop staat wat er allemaal niet in zit. Dus onder andere geen parabenen, minerale olie, synthetische parfum of kleuren of andere chemische ingrediënten. Ik kwam het merk op het spoor doordat met name engelse beautybloggers er erg positief over zijn. En omdat ik nog een goede cleanser zocht kocht ik de REN ClearCalm 3 Clarifying Clay Cleanser.

Bij REN hebben ze verschillende productlijnen voor onder andere de gevoelige, normale, combinatie huid, maar ook voor specifieke problemen zoals anti-ageing of onzuiverheden. Ik heb zelf een gevoelige gecombineerde huid en heb in de zomer iets meer last van onzuiverheden. Dus kocht ik na het lezen van een aantal reviews een reiniger wat zou werken tegen onzuiverheden en tegelijkertijd ook mild genoeg is voor de gevoelige huid.

IMG_1295De ClearCalm 3 Clarifying Clarifying Clay Cleanser wat diep zou moeten reinigen en zuiveren, mild exfolieert en een antibacteriele werking zou hebben. Daarnaast kalmeert het de huid en zou het de talgproductie verminderen. De reiniger komt in een transparante verpakking met een pompje, waardoor je het makkelijk kunt doseren én goed kunt zien hoeveel er nog in zit. Het enige nadeel is omdat de reiniger op kleibasis is, na 24 uur hard wordt in het tuitje van de pomp. Daardoor verspil je telkens wat reiniger als je net als ik dit product alleen in de ochtend gebruikt. Desondanks doe ik met één verpakking van 200mL zo’n 9 maanden, dus het is best zuinig in gebruik.

De reiniger bevat de volgende bestanddelen.
foto 1Zoals je kunt zien is het een product op waterbasis, maar zoals je eigenlijk ook door de verpakking kunt zien bevat het ook  behoorlijk wat witte klei (kaolin). Witte klei zorgt voor diepe reiniging maar is ook goed om de talgproductie te reguleren. Daarnaast bevat het vette alcoholen en een heleboel verschillende hydraterende maar ook kalmerende oliën. En op de ene laatste regel zie je ook nog lastig acid, lactaatzuur staan wat een hele milde exfoliant is. Dus een chemische scrub. Al met al hele hoop reinigende  en verzorgende ingrediënten zonder agressieve bestanddelen.

Ren Clearcalm 3 Clarifying Clay CleanserDe reiniger is heel makkelijk in gebruik en is voor mij de eerste stap in mijn huidverzorgingsroutine in de ochtend. Je brengt één pompje van de reiniger aan op vochtige handen. Deze romige structuur masseer je vervolgens in op je gezicht wat direct voor een verkoelend effect zorgt. Het heeft ook een lichte typische kleimasker geur, maar dit is niet storend. Daarna spoel je ik het af met lauwwarm water. Daarna blijft mijn huid schoon achter, het vette zweterige gevoel van een warme nacht is verdwenen. Tegelijkertijd voelt het ook nog goed gehydrateerd aan.

Wat ik zelf merk van deze reiniger is dat het heerlijk verkoelend is en de overtollige talg verwijderd, maar je huid niet mat of uitgedroogd achterlaat. Mijn huid voelt juist erg zacht en gehydrateerd. Ik gebruik het zelf alleen ’s ochtends, maar het is zeker geschikt voor ’s ochtends en ’s avonds. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een reiningsbalsem ’s avonds om mijn make-up te verwijderen. Daarnaast merk ik dat na een aantal dagen gebruik ik minder last heb van onzuiverheden en dat ze sneller verdwijnen. Voor mij dus echt de ideale reiniger bij warm weer.

REN ClearCalm 3 Clarifying Clay Cleanser is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en Skins en kost €27,00 per 150mL.
Pas jij je huidverzorgingsroutine aan in de zomer?

4 gedachtes over “REN ClearCalm 3 Clarifying Clay Cleanser | Review

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s