Suncover SPF 30 | Review

IMG_4360Een product wat echt bij de zomer hoort is natuurlijk zonnebrandcrème. Of je nou de hele zomer thuis blijft of juist zonnige oorden opzoekt, je hebt het altijd nodig. Ik gebruik zelf Suncover met SPF 30 voor met name mijn lijf en ben er om meerdere redenen erg tevreden over.

Suncover is de non-profit zonnebrandcrème van Stichting Sunwiser opgericht door, komt ze weer, Jetske Ultee. Sunwiser vind dat iedereen recht heeft op goede zonnebescherming en wil voorlichting geven aan met name kinderen om op een verstandige manier met de zon om te gaan. De opbrengst van dit product gaat volledig naar dit doel. Wil je meer weten over deze Smeer je in campagne klik dan hier.

IMG_4376Maar naast dit goede doel is de Suncover ook gewoon een goede zonnebrandcrème. Het heeft een factor 30, dat inhoudt dat bij goed gebruik het product bescherming biedt tegen 97% van de  zonnestralen. Op de verpakking zelf staan ook nog met handige plaatjes de tips zoals: Smeer je elke 2 uur in. Mijd tussen 12 en 3 uur de zon. Smeer een flinke laag en smeer je na het zwemmen opnieuw in. En bescherm jezelf de hele dag door niet alleen met zonnebrandcrème, maar ook met kleding, parasol, zonnebril en dergelijke.

Genoeg over eigenlijk zonnebrand in het algemeen op naar de Suncover. Het bevat de volgende ingrediënten:
IMG_4371Voor de leesbaarheid heb ik ze ook even hieronder neergezet.


Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Glycerin, Vanillin, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hydroxide.


Suncover is een product op waterbasis en bevat meerdere zonnefilters die ik hieronder wat verder zal toelichten. Het is op waterbasis wat het een licht product maakt en bevat naast de zonnefilters ook Niacinamide een anti-oxidant, hydraterende bestanddelen zoals glycerine en een natuurlijke Vanillin, waardoor de zonnebrandcrème heel lichtjes naar vanille ruikt. Daarnaast bevat het ook de gebruikelijke conserveringsmiddelen en emulgatoren, waardoor het makkelijker smeert.

Er zijn twee typen zonnefilters: chemische, die de straling absorberen en fysische die de straling afstoten, maar helaas vaak ook een witte waas achter laten. Met name op een donkere of vette huid zie je dit erg goed terug. Tegenwoordig zijn er ook moderne filters die een combinatie zijn. De zonnefilters in Suncover zijn:

  • Uvinul-A plus Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate (chemische filter) Zorgt voor de bescherming tegen UVA straling.
  • Uvinul T150 Ethylhexyl Triazone (chemische filter) Zorgt voor de bescherming tegen UVB straling.
  • Tinosorb S Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (chemische en fysische filter) Zorgt voor de bescherming tegen zowel UVA als UVB straling.
  • Ensulizole Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid (chemische filter) Zorgt vooral voor de bescherming tegen UVB straling en deels ook tegen UVA straling.

Het is altijd belangrijk dat wanneer je een zonnebrandcrème koopt je let op UVB én UVA bescherming. UVA is met name verantwoordelijk voor de huidveroudering en UVB voor het verbranden en uiteindelijk wellicht huidkanker.
IMG_4381Suncover zit in een strakke handige verpakking met een klikdop, die niet zomaar in je tas opengaat. Ik kan het weten, ik gebruik het al ruim een jaar en het heeft nog nooit gelekt in mijn tas. Normaal ben ik niet zo’n fan van oranje, maar bij een zonnebrandcrème vind ik dat heel gepast. En qua verpakking past het echt in de lijn van de producten van Jetske Ultee.

IMG_4400Het is een heel vloeibaar product en voelt totaal niet plakkerig aan.
IMG_4385Tijdens het smeren lijkt er een witte waas te ontstaan.
IMG_4396Maar gelukkig is na een minuutje de zonnebrandcrème ingetrokken en zie je er niets meer van terug. Ik gebruik zelf Suncover voor zowel mijn lijf als mijn gezicht. Hoewel ik ’s ochtends een andere zonnebrandcrème gebruik voor mijn gezicht, omdat die een matterend effect heeft. Niet dat dat nog wat uitmaakt als ik echt de hele dag heb gezweet. Als ik echt buiten in de zon zit en overdag nog wat wil bijsmeren, dan is Suncover prima voor mijn gezicht en de rest van mijn lichaam.
IMG_4368Al met al ben ik erg tevreden over Suncover SPF 30. Naast dat het product goede ingrediënten bevat, geen witte waas achterlaat en lekker ruikt vind ik het echt een pluspunt dat de opbrengsten allemaal naar stichting Sunwiser gaan. Om meer bewustwording te creëren over verantwoord omgaan met de zon. Daarnaast is het goed betaalbaar en erg fijn dat als je dat zou willen je met één product klaar bent voor de zon voor zowel je lijf als je gezicht.

 

Suncover SPF 30 kost €12,50 per 250mL en €34,95 per 1000mL en is online verkrijgbaar

Welke zonnebrandcrème gebruik jij?

10 gedachtes over “Suncover SPF 30 | Review

  1. Dit lijkt mij wel een heel fijne zonnebrandcrème! Ik wil zelf alleen als het even kan altijd factor 50, factor 30 gebruik ik eigenlijk alleen als ik geen 50 tot mijn beschikking heb. Wat goed trouwens dat de opbrengst naar Sunwiser gaat!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s