LUSH Buffy | Review

LUSH Buffy | Review BeautyBitsBlog.comEen aantal jaar geleden stond mijn hele badkamer nog vol met LUSH-producten. Tegenwoordig gebruik LUSH een stuk minder, maar één van mijn favorieten die ik nog altijd met veel plezier koop is Buffy. Het is ook nog vernoemd naar destijds één van mijn lievelingsseries Buffy the vampire slayer. Wie kent die serie nog? Tijd om het te gaan hebben over Buffy the backside slayer. Nou ja, nu heet het gewoon nog Buffy, copyright enzo…

LUSH Buffy | Review BeautyBitsBlog.comBuffy is één van de bodybutters van de LUSH in vaste vorm. Naast dat het een bodybutter is, is het ook een scrub. Bij LUSH proberen ze zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken, dus het blokje wat je ziet is waar je het mee moet doen. Wat belooft het?

‘Buffy geeft je achterkant een flinke beurt met een krachtige scrub van gemalen amandelen, rijst en adukibonen gemixt met vochtinbrengende oliën. Gebruik in douche of bad als je huid nat is en je dode huidcellen verdwijnen en bloedcirculatie wordt gestimuleerd met citroenolie. Gezonde, gladde billen zijn het resultaat.’

Even kijken welke ingrediënten ze daarvoor in Buffy hebben gestopt:


Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Shea Boter (Butyrospermum parkii), Rijst, gemalen (Oryza sativa), Amandelen, gemalen (Prunus dulcis), Adukibonen, gemalen (Phaseolus angularis), Parfum (Perfume), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Citroen essentiële olie (Citrus limonum), Citral (Citral), Limonene (Limonene), Linalool (Linalool)


Een heel kort lijstje met goede bestanddelen. Met verzorgende ingrediënten zoals de Cacao en Shea boter. En scrubbende onderdelen zoals de rijst, gemalen amandelen en gemalen adukibonen. Daarna volgt een hele lijst met parfum, verschillende essentiële olie en geurstoffen. Ondanks de vele citrusachtige geurstoffen op het eind ruikt Buffy toch voornamelijk naar amandel met een snufje lavendel.
LUSH Buffy | Review BeautyBitsBlog.comHet gebruik van Buffy is erg simpel. Je kan het onder de douche of in bad gebruiken op de natte huid. Maak scrubbende bewegingen over je lijf en nadat je klaar bent spoel je de scrubdeeltjes af en blijft er een fijne gehydrateerde huid over. En hoef je je dus niet meer in te smeren. Ik zou het persoonlijk niet zo gauw in bad gebruiken, want als Buffy continu in contact is met water of warmte dan smelt het weg. En in de douche zou ik dus ook even de kraan dichthouden.

LUSH Buffy | Review BeautyBitsBlog.comDat is gelijk het grootste nadeel, het is niet zo zuinig in gebruik. Ik denk dat ik er een keer of twaalf met een blok Buffy van 90 gram, het kleine formaat, doe. Daarom gebruik ik het ook echt als ‘beloning’ na het sporten over mijn hele lijf, een luxe product en zonder calorieën. Buffy werd oorspronkelijk ook in de markt gezet als product dat de huid van de billen en benen gladder maakt door de bloedcirculatie te stimuleren. Ik denk wel dat het de huid gladder maakt door dode huidcellen te verminderen, maar ik geloof niet zo veel van de claims dat het iets bijzonders zou doen voor je bloedcirculatie.

Als je houdt van een gemiddelde scrub, dus niet te grof en niet te mild, is Buffy echt een ideaal product. Makkelijk in gebruik en tegelijkertijd ook een bodylotion. Alleen jammer dat het best prijzig is, maar ik denk dat duurzame en overwegend natuurlijke ingrediënten die investering wel waard zijn.

Buffy is verkrijgbaar bij LUSH filialen en online. De kleine variant van 90 gram kost €10,95 en voor de grote van 200 gram betaal je €17,95.

Wat is jouw favoriete LUSH product?

10 gedachtes over “LUSH Buffy | Review

  1. Oe, genoemd naar Buffy, must have! Ik heb vrijwel niks van Lush, ook omdat het hier nergens te krijgen is. Maar dit klinkt echt lekker. En nou wil ik de dvd box weer gaan kijken…

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s