NYX Jumbo Eye Pencil – Milk | Review

NYX Jumbo Eye Pencil - Milk | Review BeautyBitsBlog.comEen product dat ik al jaren geleden op YouTube spotte en telkens weer voorbij zag komen is de NYX Jumbo Eye Pencil in de kleur Milk, wit dus. Hoewel NYX gewoon in Nederland verkrijgbaar is, vergat ik hem op de een of andere manier telkens weer als ik aan het shoppen was. Gelukkig heb ik hem eindelijk gekocht en deel ik mijn mening erover. Volgens NYX zijn de Jumbo Eye Pencils stralende oogpotloden die ook als oogschaduw gebruikt kunnen worden. Dat is inderdaad zo, maar de reden dat Milk zo populair is geworden is omdat je het als oogschaduwbasis kunt gebruiken waardoor oogschaduwkleuren nog meer knallen. Dat is ook de voornaamste reden dat ik dit oogpotlood gekocht heb.

NYX Jumbo Eye Pencil - Milk | Review BeautyBitsBlog.comDe Jumbo Eye Pencil is zoals de naam al verraadt een breder potlood, wat past in de grotere opening van een dubbele puntenslijper. De verpakking is eenvoudig, maar functioneel met daarop een beschrijving van het product en de ingrediënten. Het komt met een plastic dop waardoor de punt goed zichtbaar is en je in één oogopslag de juiste kleur ziet. Alle kleuropties hebben namelijk een witte verpakking, in Nederland zijn er in totaal 24 kleuren beschikbaar, in de Verenigde Staten wel 32.

Om de NYX Jumbo Eye Pencil te slijpen moet je trouwens wel wat meer kracht gebruiken dan normaal. De witte rand die je onder de punt ziet is namelijk geen geverfd hout, maar plastic. Dus het gaat iets minder soepel, maar het lukt wel.

NYX Jumbo Eye Pencil - Milk | Review BeautyBitsBlog.comOp de swatch kun je zien dat het oogpotlood erg goed dekt en een romige substantie heeft. Die dekking is erg fijn, de romige substantie wat minder. Op mijn vettere oogleden moet ik om te voorkomen dat het oogpotlood in mijn arcadeboog ophoopt eronder een oogschaduwbasis aanbrengen en het afpoederen met oogschaduw. Anders ziet het er bij mij na een aantal uur echt niet meer uit.

NYX Jumbo Eye Pencil - Milk | Review BeautyBitsBlog.comHier heb ik drie stroken oogschaduw aangebracht over de swatch van de NYX Jumbo Eye Pencil. In real life kun je heel goed zien dat de kleuren intenser zijn en de glitters beter zichtbaar zijn. Op de foto komt dat toch minder duidelijk over dan in de praktijk. Dus wat dat betreft doet het echt wat ik ervan gehoopt had.

Je kan het natuurlijk behalve als oogschaduwbasis ook als oogpotlood gebruiken en zelfs op de waterlijn, maar dan moet je wel echt van spierwit houden. Ik denk dat dit product voor mensen met een donkere huid echt een uitkomst is, omdat oogschaduwkleuren toch vaak minder intens zijn op een donkere ondergrond. En als je echt een felle ooglook wil maken waarbij de kleuren van je oog af spatten is dit ook een echte aanrader.

De NYX Jumbo Eye Pencil kost €5,49 en is onder andere verkrijgbaar bij enkele Douglas filialen en online

Heb jij al producten van NYX uitgeprobeerd?

15 gedachtes over “NYX Jumbo Eye Pencil – Milk | Review

 1. Hey.. Het ziet er erg mooi uit inderdaad, wel ben ik benieuwd naar de houdbaarheid ervan vanwege de substantie. Glijdt de oogschaduw weg of niet? En ben ook benieuwd naar het verschil tussen een ooglook met de basis en zonder.. Maar k zal m gaan uitproberen. Goed review 🙂

  Like

  • Ik heb het in de review al kort besproken, maar ik heb echt een oogschaduwbasis nodig eronder en een poeder erover om het te fixeren. Het product is heel romig en blijft zonder deze handelingen niet langer dan een paar uur zitten.

   Like

 2. Wauw ik wist helemaal nog niks over dit product, het ziet er top uit en ik denk wel dat ik hem ga halen! Normale oogschaduwbasis werkt ook goed voor mij maar dit is wel echt een topper zeg! Leuke en fijne review

  Like

 3. Ik vind dit potlood ook zo fijn en gebruik hem ook heel vaak als oogschaduwbasis. Wauw de grijze kleur lijkt wel wat meer goud te worden met Milk eronder! Heel bijzonder.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s