Beauty Bits Boek: Dr. Jetske’s Huidboek – Jetske Ultee

Beauty Bits Boek: Dr. Jetske's Huidboek - Jetske Ultee | BeautyBitsBlog.comAls je mijn blog al een tijdje volgt heb je de naam Jetske Ultee al een paar keer langs zien komen. Jetske is arts-onderzoeker cosmetische dermatologie en blogt sinds 2009 over huidverzorging. En in 2010 heeft ze haar eigen huidverzorgingslijn uitgebracht. Is het nog de moeite waard om haar boek te lezen als je haar Jetske Ultee al volgt? Ik laat het je weten.

Het boek is een erg handig hulpmiddel wanneer je zelf een goede huidverzorgingsroutine wilt ontwikkelen. Het is geen typisch leesboek die je van voor tot achteren leest, hoewel ik zeker het begin niet zou overslaan. Het begint bij de basis van de functie van de huid en gaat via musthave huidproducten, acne en zonbescherming tot veilige ingrediënten.Dit wordt op een hele heldere en toegankelijke manier beschreven, zoals ik van Jetske gewend ben.

Beauty Bits Boek: Dr. Jetske's Huidboek - Jetske Ultee | BeautyBitsBlog.comNet als haar blog geeft het boek je duidelijke handgrepen om bepaalde huidproblemen en huidverzorging te begrijpen. Het geeft geen productaanbevelingen, maar geeft juist aan welke ingrediënten helpen voor welke aandoeningen. En welke ingrediënten je absoluut moet vermijden. Waarbij als je wel specifieke  productaanbevelingen wil je die juist terug kan vinden op haar blog.

Wat ik erg goed vind van de aanbevelingen is dat ze uitvoerig verteld wat de opties zijn. Ingrediënten die je zelf kunt proberen, maar ook welke behandelingen je juist bij een arts of huidtherapeut kunt krijgen. En als je naar een huidtherapeut gaat waar je dan op moet letten. Zoals hoe kies je een betrouwbare huidtherapeut uit?

Beauty Bits Boek: Dr. Jetske's Huidboek - Jetske Ultee | BeautyBitsBlog.comSommige onderdelen zijn zeker niet voor iedereen relevant zoals babyhuidproblemen en -verzorging, of specifieke huidproblemen zoals pigmentvlekken of rosacea. Maar ik vind het juist fijn dat je de zaken die voor jouw relevant zijn er uit kunt pikken en de andere kunt overslaan. Ik zoek bijvoorbeeld nog regelmatig op welke ingrediënten ik echt moet vermijden en welke er goed voor bepaalde huidproblemen zijn.

De onderwerpen die ze in het boek bespreekt worden ook op haar blog behandeld. Het voordeel van het boek vind ik wel dat alles gebundeld is en er een lopend verhaal in zit. Terwijl het op de blog toch wat fragmentarisch en soms wat anekdotisch blijft. In het huidboek kan je over alle veel voorkomende huidproblemen informatie vinden en aanbevelingen op basis van niet-commerciële wetenschappelijke informatie die op een toegankelijke manier gebracht wordt.

Beauty Bits Boek: Dr. Jetske's Huidboek - Jetske UlteeAls je meer wilt weten over huidproblemen en de oplossingen daarvoor beveel ik je Jetske’s blog van harte aan. Ook voor actuele product aanbevelingen. Wanneer je van alle informatie op haar blog een mooi logisch geheel wilt maken is het boek daar echt een goede aanvulling op. En een prachtig naslagwerk waar je ook in de toekomst nog veel plezier van kunt hebben.

Dr. Jetske’s Huidboek is voor €24,95 te koop bij onder andere haar eigen Jetske Ultee’s webshop, maar ook bij bol.com

7 gedachtes over “Beauty Bits Boek: Dr. Jetske’s Huidboek – Jetske Ultee

  1. Naar dit boek ben ik al jaren benieuwd, maar het is er nog nooit van gekomen om hem te bestellen. Ik vind ingrediënten heel belangrijk i.v.m. mijn gevoelige huid, dus dit zou een mooi naslagwerk zijn. Wie weet dat ik hem voor mijn verjaardag ga vragen :).

    Like

  2. Wat een fijne review! Ik ben benieuwd of jij hierdoor weer dingen vind die jou huidroutine kunnen verbeteren. Je bent natuurlijk arts en je hebt daardoor ook een kritische kijk op het boek, maar leuk om te weten dan jij het aanraad. Dan zullen er wel goede tips in staan!

    Like

  3. Dit boek klinkt wel heel interessant! Ik denk dat ik het ook wel fijn zou vinden om al deze informatie in boekvorm te hebben, dat lijkt mij op de een of andere manier net wat overzichtelijker ook!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s