Nailed it! Essie – Exotic Liras & Sparkle on Top

Nailed it! Essie - Exotic Liras & Sparkle on Top | BeautyBitsBlog.comHet is eindelijk zomer! Nou ja, vandaag nog in ieder geval wel. Tijd voor een review van een vrolijk zomers lakje van Essie. En om het af te maken heb ik er ook nog een glittertopcoat over aangebracht.

Nailed it! Essie - Exotic Liras & Sparkle on Top | BeautyBitsBlog.comZelfs de naam van dit lakje is tropisch, Exotic Liras. Ik weet niet zo goed wat exotisch Turks (of voormalig Italiaans) geld met deze kleur te maken heeft, maar het klinkt wel leuk. Exotic Liras is een felle fuchsia kleur, echt een zomerkleurtje. En ook op de nagels ziet het er prachtig uit.

Nailed it! Essie - Exotic Liras & Sparkle on Top | BeautyBitsBlog.com
Dit is echt een lakje waar je als je veel haast hebt aan één laagje voldoende hebt. Maar het komt pas echt tot zijn recht met twee laagjes. De kleur is dan net wat intenser en dieper.

Nailed it! Essie - Exotic Liras & Sparkle on Top | BeautyBitsBlog.comOm het een beetje spannender te maken heb ik op mijn ringvinger een glittertopcoat aangebracht. Heel toepasselijk genaamd Sparke on Top. Ik wilde voor een soort ombre effect gaan, waarbij je bij de nagelriem relatief weinig glitters had en aan de uiteinde wat meer. Laat ik het er maar op houden dat voor de eerste keer de poging best geslaagd is.

Nailed it! Essie - Exotic Liras & Sparkle on Top | BeautyBitsBlog.comSparkle on top is onderdeel van de Luxeffects serie van Essie, bestaande uit negen lakjes met bijzondere finishes. Waarvan het grootste deel glittertopcoats zijn. De Luxeffects zitten in de vaste collectie. Sparkle on Top is een transparant lakje met daarin verschillende groottes en kleuren glitter. Waarbij je zoals op de foto kunt zien het merendeel groen is, maar je ziet ook oranje, blauwe, roze, gele, zilveren en paarse glitters voorbijkomen. Wat in zijn geheel een koel effect geeft.

Nailed it! Essie - Exotic Liras & Sparkle on Top | BeautyBitsBlog.comOp deze foto kun je goed zien dat Sparkle on Top een transparante basis heeft, met daarin de glitter. Verder heeft het een standaard Essie kwastje, breed en mooi afgerond. Normaal lakt dit heel makkelijk, maar bij deze topcoat lag dat toch wat anders. Je kan de glitters er namelijk niet op lakken, je moet ze echt op je nagel leggen. Dit maakt het soms wat lastig om een gelijke verdeling te krijgen van de glitters en zorgt ook voor een dikkere laag nagellak, omdat je het niet mooi glad kunt strijken. Door de verschillende grootte van de glitters kost het lakken net wat extra werk. Toch vind ik het effect van deze topcoat zo mooi dat ik het extra werk voor lief neem.

Nailed it! Essie - Exotic Liras & Sparkle on Top | BeautyBitsBlog.comPas tijdens het lakken van mijn nagels viel mij trouwens op dat Exotic Liras heel erg lijkt op een van mijn favoriete zomerlakjes van vorig jaar namelijk Watermelon. Hier links op de foto zie je Watermelon en rechts Exotic Liras. Ze zijn vrijwel identiek, alleen is Exotic Liras net wat donkerder. Dus als je op zoek bent naar zo’n kleur is één van de twee echt voldoende, anders is het een beetje dubbelop. Gelukkig is Watermelon een van mijn meest geliefde Essie lakjes, dus die komt wel op.

Het wordt een beetje eentonig, maar zoals gewoonlijk ben ik erg tevreden over Essie nagellakjes. De topcoat kost iets meer tijd om netjes aan te brengen, maar is ook zeker de moeite waard.

Essie nagellak kost €9,99 en is te koop bij bepaalde Etos en DA filialen en online.

Welke kleur nagellak vind jij nou bij de zomer passen?

9 gedachtes over “Nailed it! Essie – Exotic Liras & Sparkle on Top

  1. Wat eenmooie kleu, zelf vind ik roze echt een zomerse kleur, maar ook geel heeft dat eigenlijk wel…( de laatste draag ik eigenlijk maar heel weinig )

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s