40 Beauty Questions Tag

40 Beauty Questions Tag | BeautyBitsBlog.comDe 40 beauty questions tag zag ik al op meerdere blogs voorbijkomen. Aangezien beauty helemaal in mijn straatje ligt, heb ik hem ook ingevuld. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan gauw even door. O ja, als ik producten of merken noem, die ik al vaker besproken heb zal ik daar zeker even naar linken.

Hoe vaak per dag was je je gezicht?
Twee keer per dag. Ik gebruik ’s nu ’s ochtends en ’s avonds de Emma Hardie Amazing Cleansing Balm. Wanneer het echt warmer wordt switch ik ’s ochtends vaak naar iets lichters.

Wat is je huidtype (vettig, droog…)?
Ik heb een gemengde, gevoelige huid.

Welke facewash gebruik je op het moment?
Bij mijn Clarisonic gebruik ik op dit moment de Uncover cleanser van Jetske Ultee. Dit is een hele milde reinigingsgel en ik gebruik de variant voor de normale tot vette huid.

Scrub je wel eens?
Mijn gezicht scrub ik nooit, daarvoor gebruik ik een chemische exfoliant. Mijn lichaam scrub ik een keer per week.

Huidverzorgingsroutine Maart 2015 BeautyBitsBlog.comWelk merk gebruik je daarvoor?
Voor mijn gezicht gebruik ik op dit moment nog de 1% BHA Lotion van Paula’s Choice, hij lijkt maar niet op te gaan. De Sheaboterscrub van The Body Shop vind ik erg fijn voor mijn lichaam, lekker mild. Deze is wel helaas bijna op. Iemand nog goede tips voor alternatieven?

Welke dagcrème gebruik je?
De Olaz Total Effects 7 in 1 parfumvrije dagcrème. Ideaal voor de droge tot gemengde huid, boordevol goede ingrediënten en, heel belangrijk, parfumvrij.

Heb je sproeten?
Nope.

Gebruik je oogcrème?
Nee, ik geloof daar eigenlijk niet zo in. De huid onder je ogen is wat kwetsbaarder, omdat het wat dunner is. Maar mijn gezichtscrème is mild en hydraterend genoeg voor onder mijn ogen. En tot nu toe gaat dat prima.

Heb je of had je een acne-gevoelige huid?
Ik had een acne-gevoelige huid toen ik begon met puberen. Na het starten van de Diane pil is dat een stuk rustiger geworden. Nu ben ik daar inmiddels al een aantal jaren mee gestopt en heb ik denk ik met name door een goede huidverzorgingsroutine geen last van acne. Wel af en toe een puistje, maar dat mag geen naam hebben.

Heb je ooit ProActiv gebruikt?
Eerlijk gezegd wist ik niet wat het was, dus ik heb even gegoogeld. Het is een huidverzorgingslijn specifiek tegen acne wat onder andere via TellSell wordt verkocht. Bedankt google! Maar dat was denk ik wel duidelijk ik gebruik het dus niet.

Welke foundation gebruik je?
Op dit moment is de Armani Luminous Silk Foundation in nummer 14 mijn absolute favoriet. Het heeft een lichte structuur, met een goede dekking en geeft je een hele natuurlijke glow. Hier komt nog een review, dus houd vooral mijn blog in de gaten.

En welke concealer?
De MAC Pro Longwear Concealer in NW50. Het dekt gewoon uitstekend.

Weet je wat je ondertoon-kleur is?
Neutraal tot geel. Dus meestal staat de foundation met een gele ondertoon bij mij het meest natuurlijk.

Max and More Nepwimpers & Catrice Lash Applicator | Review BeautyBitsBlog.comWat vind je van valse wimpers?
Erg leuk voor een feestje. Ik ben sinds vorig jaar eerst goedkoop gaan experimenteren met de nepwimpers van de Action en heb nu helemaal de smaak te pakken.

Wist je dat mascara officieel maar 3 maanden houdbaar is?
Ja, ik gebruik ook braaf mijn mascara maar 3 maanden. Er staat een herinnering in mijn telefoon voor elke 3 maanden, dan weet ik wanneer ik weer een nieuwe mag openmaken. Ik ben er heel strikt in, want ik draag contactlenzen en heb gevoelige ogen. Dus mijn ogen raken gauw geïrriteerd.

Welk merk van mascara gebruik je?
Op dit moment gebruik ik de They’re Real Mascara van Benefit. Prijzig, maar wel het geld waard.

Sephora FlorenceSephora of MAC?
Dit was echt een lastige keuze. Hoewel ik een grote MAC fan ben kies ik toch voor Sephora. Ik heb liever keus uit heel veel merken zoals bij (een grote) Sephora, dan dat ik mezelf limiteer tot MAC. Hoewel het grootste deel van mijn stash uit MAC bestaat.

Heb je een MAC Pro-Card?
Nee, zou het overigens wel graag willen. En mijn portemonnee ook.

What's in my Trave Make Up Bag? | BeautyBitsBlog.com
Welke make-up tools gebruik je voor het aanbrengen van je make-up?
Ik gebruik kwasten van Real Techniques en MAC. En ik heb net twee dagen geleden een aantal kwasten van Zoeva besteld, ben benieuwd hoe die gaan bevallen.

Gebruik je een basis of primer voor de ogen?
Ja, de Too Faced Shadow Insurance. Het werkt echt als een malle, ook voor mijn vette oogleden. Desondanks blijf ik toch erg nieuwsgierig naar de Primer potion van Urban Decay.

So I've Been Shopping Lately | Shoplog BeautyBitsBlog.comEn voor het gezicht?
Op dit moment gebruik ik de Nivea Men Sensitive After Shave Balsem als primer. Niet zelf bedacht hoor, maar een goede tip van Nikkietutorials.

Wat is je favoriete oogschaduw (kleur of tint)?
Ik denk dat het dan Twinks van MAC wordt, die ik bijna dagelijks gebruik. Ik denk dat het trouwens Marsala is, tot begin dit jaar kende ik het woord niet eens. En nu is het opeens hip en trendkleur van het jaar. Kijk mij eens hipster wezen.

Gebruik je liquid liner of een potlood?
Als ik haast heb gebruik ik een zwart oogpotlood van Urban Decay, maar als ik de tijd heb en een wing wil maken gebruik ik de L’Oréal Superslim eyeliner.

Hoe vaak prik je jezelf in de ogen met een oogpotlood?
Gelukkig nooit. Met mascara daarentegen prik ik mezelf echt te vaak in het oog. Wat weer zorgt voor hard knipperen, tranende ogen en dan mag je weer van voor af aan beginnen.

Wat vind je van pigment oogschaduws?
Ik vind ze er altijd prachtig uitzien. Maar los poeder vind ik toch wat te veel gedoe ik heb er een aantal van Bourjois van jaren geleden, maar ik heb recentelijk geen pigment oogschaduw gekocht.

Gebruik je minerale make-up?
Telt een Mineralized Skin Finish van de MAC ook? Die heb ik namelijk wel. Maar echt minerale foundation en poeder heb ik nooit gebruikt, ik weet niet zo goed waarom.

Door beautybloggers gekocht tag, hypeWat is je favoriete lippenstift?
Op dit moment, want het wisselt vaak genoeg, is het MAC Riri Woo. Hierboven links op de foto. Een neutrale tot koele rood in een matte finish. Ik houd er van omdat het mij één supergoed staat. En twee: het feit dat het een Limited Edition is, maakt het stiekem toch ook een beetje leuker.

En lipgloss?
De Tanya Burr lipgloss in Heart Skipped a Beat. Een transparante rood-roze lipstick met een beetje shimmer, die ik als dagelijks neutraal kleurtje gebruik. Het ruikt lekker en is niet te plakkerig.

Wat is je favoriete blush?
Weer een product van de MAC. Een matte koelrode blush genaamd Fever. Het past bij elke look en gepigmenteerd genoeg voor mijn donkere huid.

Koop je wel eens make-up via E-bay?
Nee, nog nooit gedaan. Ik koop bij voorkeur pas make-up als ik het zelf aan kan raken en swatchen. En ik ben toch bang voor alle namaak producten die op E-bay aangeboden worden.

Kate Moss Rimmel 107Houd je van drogisterij make-up?
Ik houd heel veel van drogisterij make-up: Rimmel, Bourjois, L’Oréal kom maar door. Echt budget make-up make up ben ik dan niet zo’n fan van ik vind de kwaliteit vaak toch minder en qua  foundation, concealer, etc is er echt nooit wat in mijn huidskleur. En ik geef toe ik ben dol op de uitstraling en het luxe gevoel van duurdere make-up.

Ga je wel eens naar CCO’s? (Cosmetic Company Outlets)
Nee, ik ben er zelfs nog nooit geweest.

Heb je ooit overwogen make-up lessen te nemen?
Ik heb het overwogen, maar ik denk dat ik voorlopig nog voldoende kan leren van YouTube tutorials.

Ben je klunzig bij het aanbrengen van make-up?
Nee, valt wel mee. Behalve het uitschieten met de mascara gaat het meeste prima. Het scheelt denk ik al een hoop als je de juiste tools gebruikt.

Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?
Veel te nep bijgetekende wenkbrauwen. Prima als je je wenkbrauwen wilt accentueren, maar maak het dan wel iets natuurlijker dan van een LEGO-poppetje.

Urban Decay Glide-on Eye Pencil, Perversion, VelvetHoud je van kleurrijke make-up (lippen en ogen) of juist van neutrale tinten?
Allebei wel. Ik houd sowieso van rode lipstick, maar ook op mijn ogen gebruik ik vaak graag paars. Maar dan weer niet in combinatie met elkaar.

Welke celebrity heeft vaak mooie make-up?
Rihanna vind ik echt geweldig. Van prachtige nude looks tot hele extreme kleurrijke looks. Zij rockt ze echt allemaal. Zelfs blauwe lipstick draait zij d’r hand niet voor om.

Als je het huis maar met één make-up item kon verlaten, wat zou het dan zijn?
Lipstick, rood of course.

Verlaat je wel eens je huis zonder make-up op?
Ja hoor, regelmatig Ik heb daar helemaal geen problemen mee. Op mijn werk, tijdens het boodschappen doen. No big deal!

Vind je dat je er goed uitziet zelfs zonder make-up?
Volmondig ja! Natuurlijk zie ik er niet flawless uit, maar dat ziet Beyoncé er ook niet uit zonder make-up.

MAC Stash FlashWat is volgens jou de beste make-up lijn?
De meest complete met voor ieder wat wils vind ik echt MAC. Lichte en donkere huid, neutrale en felle kleuren, make-up en kwasten echt alles wat je zoekt kan je daar wel vinden.

Wat vind je van make-up?
Een noodzakelijk kwaad. Nee hoor, grapje. Het is geen basisbehoefte, maar het is toch wel erg leuk dat het er is.

Oh, deze 40 beauty questions tag is echt een heel epistel geworden. Gefeliciteerd als je er doorheen gekomen bent. Als je het leuk vindt mag je deze tag uiteraard overnemen, laat dan even bij de reacties achter dat je hem ingevuld hebt. Dan kan ik er naar kijken.

Wat vind jij eigenlijk van make-up?

12 gedachtes over “40 Beauty Questions Tag

 1. Leuke tag! Ik ga zeker eens kijken voor de aftershave van nivea!
  Make up is voor mij een manier om me zekerder, mooier en meer op mijn gemak te voelen.
  Ik vind het knap dat je jezelf mooi vindt zonder make up en dit hardop durft te zeggen (typen..)! Sommige mensen hebben hier moeite mee of zijn bang voor reacties.
  Weer een heel leuk artikel dit! Ik volg je blog nu al een tijdje en dat blijf ik zeker doen

  Like

 2. Haha leuk, ik heb dit artikel ingepland voor zaterdag! Ik ben gek op tags en het is altijd leuk verschillende antwoorden te lezen. Ik heb laatst ook de ‘primer’ van nivea gebruikt en ik had niet verwacht dat het effect zo goed zou zijn!

  Like

 3. Leuke tag, je hebt de vragen ook leuk beantwoord 🙂 Ik zou zelf ook voor Sephora kiezen, omdat ik mij niet aan maar één merk zou willen binden, ook al is het MAC. Voor mij is make-up vooral heel leuk; ik geniet er echt van om ermee bezig te zijn! Daarnaast kun je je goede punten benadrukken en de slechte verbergen, maar je kunt jezelf ook in een heel ander persoon veranderen met make-up 🙂

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s