Essence The Gel nail polish – Electriiiiiic | Review

Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comWeer een review van een gelnagellak zonder lamp op mijn blog. Ditmaal van het budgetmerk Essence en in een prachtig blauwe kleur genaamd Electriiiiiic. Lees gauw verder als je wilt weten of ik hier lang plezier aan heb beleefd.

Essence belooft met de gel nail polish in combinatie met de base- en topcoat extreme glans en dat de nagellak 60% langer houdt. Daarnaast zou het in tegenstelling tot normale gelnagellak makkelijk te verwijderen moeten zijn met nagellakremover. Normaal gesproken haal ik na drie dagen een Essence nagellak van mijn nagels af, omdat het dan door de chips er niet meer uitziet. Dus nu zou ik toch bijna vijf dagen van de gel polish moeten kunnen genieten.

Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comTot nu toe bestonden alle gelnagellak zonder lak die ik had geprobeerd uit een kleurnagellak en een topcoat, waarbij je dan afhankelijk van de instructies wel of geen eigen basecoat moest gebruiken. Bij Essence hoort er bij de gelnailpolish naast een topcoat ook een basecoat bij. Beiden bevinden zich in een niet-lichtdoorlaatbare verpakking. Ik kan me niet voorstellen dat het bij de basecoat een doel heeft, aangezien die relatief kort in contact komt met licht. Maar ik denk dat het voor de topcoat echt nodig is aangezien dit bij alle merken het geval is. Het ziet er overigens wel heel mooi uit.
Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.com
Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comEén van de kleuren die ik aangeschaft heb is de felblauwe koningsblauwe electriiiiiic, inderdaad geschreven met zes i’s. Als felblauw trouwens niets voor jou is, er zijn in totaal 46 kleuren dus voor ieder wat wils. Na het eerste laagje leek het nog helemaal nergens op, maar na twee laagjes had je gelukkig een hele mooie dekking.
Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comHet lakken van mijn nagels ging overigens erg makkelijk. Zowel de gekleurde lak als de base- en topcoat hebben brede kwastjes waarmee je vlot je hele nagel lakt. Daarnaast droogt het ook erg snel. Zodra je je tien nagels gelakt hebt, kan je bijna gelijk door met de volgende laag.
Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comEn dit was dan het eindresultaat een felblauwe kleur op mijn nagels, met een prachtige glans. Dit is de zes i’s in electriiiiiic helemaal waard. Als je er buiten mee rondloopt in het zonnetje spat de kleur echt van je nagels af. Nu nog kijken hoe lang het mooi blijft zitten.
Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comNa zeven (!) dagen zagen mijn nagels er zo uit. Zo van een afstandje kan het er nog prima mee door. Hoewel het al twee dagen langer erop zat dan ik op basis van de 60%-belofte had verwacht.
Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comClose up zie je dat er aan mijn linkerhand op de nagellak van mijn middelvinger een grote chip zit en aan de rechterkant op mijn duim en ringvinger. Dit gebeurde overigens allebei op de vijfde dag. Dus dat klopt wel met de voorspelling. Daarnaast zie je ook wat tipwear én valt op dat de nagellak nog prachtig glanst.
Essence The Gel nail polish - Electriiiiiic | Review BeautyBitsBlog.comAl met al moet ik toch echt concluderen dat ik onder de indruk ben van de essence gel nailpolish zonder lamp. 60% langere draagtijd? Check. Extreme glans? Check. En makkelijk te verwijderen met nagellakremover? Check. Echt een hele mooie prestatie voor een budgetmerk waar wat gelnagellak zonder lamp duurdere merken echt een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. Dus als jij op zoek bent naar een gelnagellak zonder lamp voor een mooie prijs moet je echt bij Essence zijn.

De base- en topcoat kosten €2,69 per stuk en de kleurnagellak €1,69. Essence is te koop bij kruidvat en trekpleister

Wat is jouw meest extreme kleur nagellak?

14 gedachtes over “Essence The Gel nail polish – Electriiiiiic | Review

  1. Wauw, ik had er niet zo veel van verwacht, maar dit klinkt goed! Wel vind ik het jammer dat je ook meteen de basecoat en topcoat moet kopen.

    Like

  2. Pingback: Lila Love | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: De 5 meest gelezen blogposts op BeautyBitsBlog.com 2015 | Beauty Bits Blog

  4. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

  5. Pingback: Nail Polish Addict Tag | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s