Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review

Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review BeautyBitsBlog.comWe hebben de afgelopen tijd weer lekker voorjaarsweer gehad en dat betekent sandalen, slippers oftewel open schoenen. En dat houdt in dat je je voeten die je de hele winter verborgen hebt gehouden weer aan de mensheid moet tonen. Een handige tool om je voeten te verzorgen is de Velvet Smooth Express Pedi van Scholl en ik vertel je er vandaag wat meer over.

De Velvet Smooth Express Pedi heb ik vorig jaar, toen het geïntroduceerd werd, gekocht. Dus ik heb er al uitgebreide ervaring mee. Het is een apparaat waarmee je elektrisch eelt kan verwijderen van je voeten. Natuurlijk kan dit ook met een puimsteen, maar dit is handig voor de wat luiere mens (lees: ik!). De Velvet Smooth heeft een turkooizen handvat, een zilveren aan/uit ring en een kop. In de kop zit de roller.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review BeautyBitsBlog.comDe Velvet Smooth ligt makkelijk in de hand en de apparaatkop bevat (nep)diamant deeltjes die zorgen voor het gemakkelijk verwijderen voor een teveel aan huid. Je kan dus elektrisch eelt verwijderen door de draaiing van de roller zonder dat je de huidlagen eronder beschadigt.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review BeautyBitsBlog.comGelukkig werkt het apparaat op batterijen, die overigens gewoon in de verpakking zitten bij aankoop. Erg handig, dan zit er ook geen snoer in de weg tijdens gebruik.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review BeautyBitsBlog.comJe kan de Velvet Smooth gemakkelijk aan en uit zetten door de zilveren ring  van o (uit) naar 1 (aan) te draaien. Dan produceert het een soort zoemend geluid. Zodra het in contact komt met de huid wordt dit een soort van hoog, snerpend en behoorlijk irritant geluid. Maar gelukkig ben ik altijd redelijk snel klaar wanneer ik de Velvet Smooth gebruik, dus dat is niet onoverkomelijk.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review BeautyBitsBlog.comDe Velvet Smooth is makkelijk in gebruik. Het is handig om van tevoren even een krant of een handdoek onder je voeten te leggen omdat het eelt als heel fijn poeder van je voeten afkomt. Ook goed om te weten is dat er een beveiliging op zit, zodat wanneer je te hard duwt de voetvijl automatisch stopt met roteren en weer doorgaat wanneer je minder druk uitoefent.

Na de zogenaamde winterstop doe ik er met de Velvet Smooth ongeveer vijf minuten over om mijn voeten weer eeltvrij te krijgen, waarbij ik moet zeggen dat ik weinig hardnekkig eelt heb. Daarna houd ik het elke 1 á 2 weken bij met echt twee minuten per keer. Dus het is zeker snel in gebruik. En wat ik ook fijn vind is dat je zelf kan bepalen hoe veel eelt je verwijderd, want eelt heeft natuurlijk ook gewoon een beschermende functie. Dus ik houd zelf nooit alles weg om pijnlijke voeten te voorkomen, maar dat is denk ik persoonlijk.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review BeautyBitsBlog.com
Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review BeautyBitsBlog.comNa gebruik kun je door middel van een knop op de zijkant de roller verwijderen en schoonmaken door het af te spoelen onder de koude kraan. De Velvet Smooth zelf kan je gewoon afnemen met een vochtig doekje en dan is het weer klaar voor gebruik. Volgens Scholl zou je de roller na twaalf keer gebruik of wanneer de diamanten afvlakken moeten vervangen. Ik heb het al meer dan twaalf keer gebruikt en nog geen slijtage bemerkt. Dus voorlopig gaat het nog behoorlijk lang mee.

Dit jaar heeft Scholl nog een tweede variant van de Velvet Smooth in fuchsia gelanceerd, waarbij het grote verschil is dat de roller grover is. Dus het zou nog beter geschikt zijn voor hardnekkig eelt. Daarnaast zijn er in plaats van één roller, nu drie verschillende te koop met een fijn, normaal of grof patroon.

IMG_4106Persoonlijk vind ik de Velvet Smooth Pedi Express echt een aanrader om je voeten snel zomerklaar te krijgen. Natuurlijk kan het ook met een puimsteen of voetvijl, maar gemak dient de mens. Het is best wel prijzig, maar ik vind het na een jaar gebruik echt het geld wel waard. Als je liever minder geld uitgeeft, Kruidvat heeft sinds dit jaar ook een elektrische voetvijl in het assortiment, of die net zo goed werkt kan ik je niet vertellen. Wanneer je wil investeren in een goede elektrische voetvijl kan ik je na een jaar gebruik vertellen dat de Velvet Smooth Pedi Express zeker het geld waard is.

De Velvet Smooth Pedi Express kost €39,95 (het is bijna altijd ergens in de aanbieding voor €29,95) en is te koop bij drogisterij en ook online bij o.a. bol.com.
De rollers kosten ongeveer €15,00 per twee stuks.

Wat gebruik jij om je voeten zomerklaar te krijgen?

11 gedachtes over “Scholl Velvet Smooth Express Pedi| Review

  1. Het lijkt mij een fijn ding! 🙂 misschien is dit iets voor m’n moeder. Zelf heb ik gelukkig geen last van eelt. Ik denk dat ik vanavond weer een voetenbadje neem…. Teenhaar harsen, teennagels knippen en voorzien van een leuk lakje 🙂

    Like

  2. Dit klinkt wel heel fijn! Ik heb zelf altijd wel last van eelt en hoewel er altijd wel een klein laagje mag zitten als bescherming, heb ik het idee dat het bij mij wel veel is en met de voetschaaf krijg ik het niet zo goed weg als ik zou willen!

    Like

  3. Oh, dit klinkt echt goed! Omdat ik moet sparen houd ik het nu maar bij een gewone vijl, maar ik vind het heel belangrijk om mooie voeten te hebben. (Zo zie je er meteen verzorgd uit!)

    Like

  4. Pingback: De 5 meest gelezen blogposts op BeautyBitsBlog.com 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s