Kiko Perfect Gel Duo – Violet | Review

Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comEigenlijk was ik bijna zonder deze nagellak de Kiko winkel in Lissabon uitgelopen, ware het niet dat de rij zo lang was en het wachten zo lang duurde dat deze gelnagellak zonder lamp mij opviel. Na snel de collectie bestudeerd te hebben stopte ik mijn favoriete kleur Violet in mijn mandje en rekende ik hem uiteindelijk af. Er zijn meer merken die sinds vorig jaar uitkomen met gelnagellak zonder lamp en het Italiaanse merk Kiko Cosmetics doet ook mee. Tot nu toe was ik nog niet zo onder de indruk van de prestaties van deze nagellakjes, maar misschien brengt deze er wel verandering in.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.com
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comHet Perfect Gel Duo bevindt zich in een grijze glimmende verpakking met zilveren kleuraccenten én details in de kleur van de nagellak. In dit geval kleur 682 Violet, wat eigenlijk meer lila is. Volgens Kiko zorgt de combinatie van kleur en top coat gegarandeerd voor maximale glans en een extreem lange duur tot 7 dagen, dankzij een exclusieve technologie die wordt geactiveerd met natuurlijk licht.

Perfect Gel Duo is een 5-free nagellak: samengesteld zonder toevoeging van agressieve ingrediënten als tolueen, kamfer, DBP, formaldehydehars en formaldehyde. Kiko is overigens ook een dierproefvrij merk.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comIn de verpakking bevinden zich de nagellak en de topcoat met een inhoud van 11mL. Allebei strak vormgegeven met een zilveren vierkanten dop en zilveren letters. Ik vind het er heel mooi uitzien.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comAan de zijkant van de verpakking staat een plaatje waarop staat hoe je de nagellak en topcoat moet aanbrengen en hoe lang de droogtijden zijn. Volgens deze afbeelding moet je twee laagjes van de gekleurde lak aanbrengen en dan twee minuten wachten. Daarna breng je de topcoat af en moet je drie minuten wachten. Dus inclusief lakken zou je in ongeveer tien minuten klaar moeten zijn.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comOp de achterkant van de verpakking lees je dat je naast de lak- en topcoat wordt aangeraden om eerst een basecoat aan te brengen. Dus als je niet de instructies leest zou je dat gemist hebben, want dit is niet bij alle gelnagellak zonder lamp het geval. Verder kan je de nagellak verwijderen met elke nagellakremover.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comOnder de vierkanten zilveren dop bevindt zich gelukkig nog een ronde witte dop. Dit is zo veel fijner om vast te houden en lakt dus ook veel makkelijker.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comDe nagellak heeft een normaal formaat borsteltje en is mooi recht afgesneden. Het heeft een normale structuur en lakt heel makkelijk. Je kan ook goed zien dat Violet een creamy lakje is zonder glitters of andere poespas.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comDe topcoat zit in een  volledig zilveren verpakking om te voorkomen dat het met licht in contact komt. Het heeft een soortgelijk kwastje als de gekleurde nagellak, alleen zijn de haren transparant.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comNa het aanbrengen van een basecoat heb ik twee laagjes nagellak aangebracht. Het eerste laagje dekt nog niet, maar na twee lagen heb je een mooie dekking. Helaas is de droogtijd langer dan de twee minuten die er op de verpakking staat, je moet zeker twee keer zo lang wachten tot het droog is. Dat is nog steeds niet heel lang, maar toch langer dan ik had verwacht op basis van de afbeelding. De topcoat bracht makkelijk aan en zorgt voor een mooie glans. Na drie minuten is deze echt droog én misschien nog wel belangrijker ook echt uitgehard. Dus nu nog kijken hoe lang het mooi blijft zitten.
Kiko Perfect Gel Duo - Violet | Review BeautyBitsBlog.comNa zeven dagen glansde de nagellak eigenlijk nog net zo mooi als de eerste dag wat ik erg goed vind. Ik had naast de tipwear een aantal kleine chips op mijn pink en ringvinger van mijn linkerhand en een kleine chip op de wijsvinger van mijn rechterhand. Maar van een afstandje zag het er behalve wat uitgroei eigenlijk nog prima uit. En had ik het idee dat ik er nog een paar dagen meer rond zou kunnen lopen. Dit heb ik nog nooit met een gelnagellak zonder lamp meegemaakt. Dus ik ben echt positief verrast.

Het Perfect Gel Duo van Kiko is echt een nagellak wat doet wat het belooft en eigenlijk mijn verwachtingen overtreft. Behalve de droogtijden die wat langer uitvallen kan ik er weinig kwaads van zeggen. En ik vind dat persoonlijkook geen groot bezwaar, omdat de nagellak lang mooi blijft zitten.

Ik zou deze nagellak zeker opnieuw kopen, echter het Perfect Gel Duo is volgens de verpakking een Limited Edition. Ik heb ook nog de site van Kiko gecontroleerd en daar zijn ze al helemaal uitverkocht. Om het zeker te weten heb ik nog even gebeld, maar daar konden ze niet zeggen of het opnieuw aangevuld zou worden. Dus als je in de buurt van een Kiko bent, in Nederland voorlopig alleen nog in Amstelveen, zou ik zeker kijken of deze er nog zijn.

Het Perfect Gel Duo van Kiko kost €7,90

Wat is jouw favoriete gelnagellak zonder lamp?

14 gedachtes over “Kiko Perfect Gel Duo – Violet | Review

 1. Wat staan paarse tinten je toch altijd goed! En dit is het eerste gellakje zonder lamp waarbij het resultaat na zoveel dagen er nog echt acceptabel uitziet. Kiko is toch wel een mooi merk.

  Like

 2. Afgelopen weekend was ik in Duitsland en zag ik deze lijn nagellakken liggen. Prachtig! Al heb ik er geen één gekocht, want mijn stash puilt uit, haha! Wat fijn dat je er zo positief over bent! Ik vind het kleurtje trouwens ook erg tof.

  Like

 3. Wat een super fijne review! Jammer dat de droogtijd iets langer is dan Kiko zegt, maar voor de rest klinkt de nagellak helemaal top! Echt stom dat het een limited edition is.. Hopelijk komt hij een keer in het vaste assortiment!

  Like

 4. Pingback: Kiko Pro Power Nail Lacquer – Hibiscus Red | Review | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: Lila Love | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s