Sanctuary Spa 5 Minute Thermal Detox Mask | Review

Sanctuary Spa Covent Garden 5 Minute Thermal Detox Mask | Review BeautyBitsBlog.comIets wat ik bijna leuker vind dan make-up is wel huidverzorging. Om je make-up er een beetje mooi uit te laten zien is het belangrijk dat je huid in een goede conditie is. En voor mij hoort een maskertje op zijn tijd er dan zeker bij. De 5 minute Thermal Detox mask van Sanctuary Spa is echt een pareltje wat ik vorig jaar in Londen opgepikt heb en wil ik echt met jullie delen.

Ik hoorde voor het eerst over dit masker van een aantal engelse beautybloggers, logisch want Sanctuary Spa Covent Garden is een engels merk wat ook alleen maar in de UK verkrijgbaar is. Dus toen ik vorig jaar in Londen was gooide ik nadat ik het gespot had, gelijk dit masker in mijn mandje.
Sanctuary Spa Covent Garden 5 Minute Thermal Detox Mask | Review BeautyBitsBlog.comAllereerst de verpakking. Dit is een grijze tube met een lichtblauwe dop. Lekker strak, praktisch en hygienisch. Zo’n klikdop is ook altijd fijn, dan blijft het dopje tenminste altijd in de buurt.

De beschrijving vermeldt: This self-heating mask uses warmth to help open up pores so charcoal & kaolin clay can help draw out the impurities from deep within the skin. Containing essential oil of myrrh to soothe & calm, the mask helps to rebalance oil levels to leave skin purified, cleansed & silky-soft.

Dit masker geschikt voor alle huidtypes, maar vooral geschikt voor de gecombineerde tot vette huid met de neiging tot onzuiverheden en dofheid. Het zorgt voor een diepe reiniging en revitaliseert en verfijnt de huid.

De ingrediënten zijn als volgt:


Zeolite, Butylene glycol, Glycerin, PEG-8, Kaolin, Dimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet almond) Oil, Cetyl alcohol, PEG-150, Cera alba, Xanthan gum, Carbon, Commiphora myrrha oil, CI 77891 (Titanium dioxide).


Het hoofdingrediënt Zeolite gaat samen met water een chemische reactie aan waarbij warmte vrijkomt. Verder bevat het masker hydraterende ingrediënten zoals butylene glycol en glycerine. Er zit Kaolin, witte klei, en houtskool (Carbon) in, wat de belangrijkste zuiverende bestanddelen zijn. Daarnaast bevat het essentiële oliën zoals zoete amandel olie en mirre, wat kalmerend en hydraterend werkt. Je ziet ook Cetyl alcohol in de lijst staan een niet-irriterende, vette alcohol. Een hele nette ingrediëntenlijst dus, zonder veel voorkomende irriterende bestanddelen én veel werkzame stoffen.

Sanctuary Spa Covent Garden 5 Minute Thermal Detox Mask | Review BeautyBitsBlog.comHet masker zelf is grijs van kleur en op de foto zie je ook goed de combinatie van witte klei, houtskool en olie waaruit het masker bestaat. Het heeft de de structuur van een lekkere volle crème.
Sanctuary Spa Covent Garden 5 Minute Thermal Detox Mask | Review BeautyBitsBlog.comVooral als je het uitwrijft is dat goed zichtbaar. Ook zonder water voel je het overigens al opwarmen op de huid, maar met water is dat nog een tikkeltje intenser.
Sanctuary Spa Covent Garden 5 Minute Thermal Detox Mask | Review BeautyBitsBlog.comHet prettige van de 5 minute Thermal Detox mask is dat het zo snel werkt. Na het reinigen van de huid breng je op de vochtige huid een dun laagje van het masker aan en masseer je dit in. Waarbij het belangrijk is dat je de oogcontour vermijdt. Tijdens het masseren voel je het masker opwarmen wat heel prettig en ontspannend aanvoelt. Daarna laat je het vijf minuten afkoelen en spoel je daarna het masker af met water of een washandje. Omdat er olie in het masker zit, wordt het geen traditioneel hard, krakend en afbladderend kleimasker.

Na het verwijderen van het masker voelt mijn huid heel schoon aan én heel zacht. Van andere kleimaskers ben ik ook dat schone gevoel gewend, maar merk ik ook dat het mijn huid wat uitdroogt. Ik denk dat door de hydrateren ingrediënten en de essentiële olien mijn huid goed gevoed wordt. Maar door de klei voelt mijn T-zone toch minder vet aan. Over het algemeen heb ik niet zo veel last van onzuiverheden, maar ik heb dit ook wel eens als spottreatment in de avond geprobeerd. Dan breng ik gewoon ’s avonds vijf minuten het masker aan op het puistje en dan merk ik dat het de volgende dag al een stuk rustiger is, maar nog niet helemaal verdwenen is.
Sanctuary Spa Covent Garden 5 Minute Thermal Detox Mask | Review BeautyBitsBlog.comEr wordt aangeraden dit masker één tot twee keer per week te gebruiken, maar ik merk zelf dat dit voor mijn wangen die nu nog wat droog zijn wat te veel van het goede is. En bovendien vind ik het prettig om af te wisselen, dus gebruik ik dit masker maximaal één keer per week over mijn hele gezicht. Als mijn huid onrustig aanvoelt wil ik dit masker nog wel eens alleen op mijn T-zone aanbrengen dat werkt ook prima.

Al met al dus een erg fijn masker voor mensen met een normale tot vette of onzuivere huid om er regelmatig bij te pakken. En het bevat geen irriterende ingredienten, heel fijn voor degenen die net als ik een gevoelige huid hebben. Ook het opwarmen van het masker voelt erg prettig aan en is erg leuk om een keer meegemaakt te maken, maar of het echt werkt of meer een gimmick is zou ik je niet kunnen vertellen. Maar het is zeker iets wat je een keer moet proberen.

Zoals ik al eerder vertelde is dit product helaas alleen in de UK verkrijgbaar. Dus als jij of een vriend(in) een keer in een Boots aan de andere kant van de Noordzee komt is dit zeker een merk om te bekijken. De Sanctuary Spa Covent Garden 5 minute Thermal Detox mask kost £10,50.

Wat is jouw favoriete masker?

 

14 gedachtes over “Sanctuary Spa 5 Minute Thermal Detox Mask | Review

 1. Dit lijkt me echt een fijn masker, alleen jammer dat het niet in Nederland verkrijgbaar is… Ik gebruik altijd de maskers van de tuinen, vooral de white chocolate doet her bij mij eeg goed

  Like

 2. Zieer leuk uit… en goed dat hij ook echt warm is!! Ik ben dol op de maskers van dr. Van den Hoog en van Lush. Van de laatste koop ik niet vaak ivm de houdbaarheid… af en toe verwen ik mezelf ermee hihi. Leuk artikel meis! XoXo Olivia 💕

  Like

 3. Dit klinkt oprecht goed en lekker. Mijn interesse is gewekt! Helemaal omdat ik ook een sucker for strakke tubes ben en deze tube is dat zeker!

  Weet je of ik deze ook online kan bestellen?

  Like

 4. Dit klinkt als een ideaal masker voor mijn huid type!
  Momenteel is alles rustig, maar bepaalde dagen van de maand…
  En soms heb ik ineens gewoon weer zo’n ‘out break’.
  Het Mint Julep masker van Queen Helene lijkt me ook wel wat voor jou, als ik zo je beschrijving van je huid lees.
  Voor mij is dat echt een ‘life saver’ bij puisten/vette huid en ik merg dagen later nog effect.
  Alleen die werkt iets minder snel/moet je een kwartier laten zitten.

  Like

 5. Pingback: Trend: Multimasking | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s