Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review

Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.comNadat ik begin deze week een shoplog plaatste waren de meeste lezers, net als ik, erg nieuwsgierig naar de werking van de Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer. Werkte het echt? En ruik je de hele dag als een man? Op al deze vragen én meer kan je in deze blogpost het antwoord lezen.

Zoals je afgelopen maandag al las, kwam ik er na een tip van Nikkietutorials, een nederlandse make-up artist en beautyblogger en YouTube beautyguru, (als je haar nog niet kent, echt een aanrader!) achter dat de Nivea Men Sensitive Aftershave balsem wellicht een hele goede primer was. Volgens Nikkie hecht foundation zich aan de glycerine in de aftershave waardoor je make-up langer mooi blijft zitten.

Wat ik normaal bij een review doe is de verpakking en de claims bespreken die door het merk gemaakt worden over het product. Dus dat doe ik in dit geval ook, maar het is toch net wat anders (lees: heel wat anders) omdat ik het product natuurlijk voor iets heel anders gebruik dan de fabrikant bedoelde.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.comDe Nivea Men Sensitive Aftershave Balsem komt in een verpakking met typische mannenkleuren voor beautyproducten, donkerblauw en wit. Het enige wat nog ontbreekt is zwart. Aangezien het product voor de gevoelige huid is bevat het geen alcohol, altijd prettig of je nou man of vrouw bent. Je krijgt 100mL product wat voor een aftershave balsem heel normaal is, maar erg veel voor een primer.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.comDit staat er op de achterkant van de verpakking. Niet allemaal heel relevant voor vrouwen, maar wellicht handig voor de herkenbaarheid als je deze aftershave zou willen aanschaffen.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.comAan de zijkant van de verpakking vind je de ingrediëntenlijst. Het eerste ingrediënt is water en het tweede bestanddeel is inderdaad glycerine. Daarnaast bevat het kalmerende elementen zoals Kamille, Toverhazelaar en Aloë Vera, perfect dus voor de gevoelige huid. Als laatste ingrediënt zie je nog parfum staan.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.com De balsem komt in een typisch aftershave flesje. De vormgeving met de rechthoekige dop is erg mannelijk. De fles is gemaakt van glas, de dop is wel plastic.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.com Op de achterkant van het flesje staat eigenlijk hetzelfde als op de verpakking.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.comWanneer je de dop eraf haalt zie je dat er een hele grote opening is. Ik dacht gelijk waarom is er geen pompje van gemaakt, dat werkt toch veel makkelijker? Maar misschien vinden mannen het wel prettig om in één keer grote hoeveelheden uit een flesje te schudden. Ik krijg er gelijk associaties mee van Kevin McAllister in Home Alone die na zijn eerste keer scheren flink wat alcoholhoudende aftershave op zijn wangen klopt en het daarna uitgilt, maar dat terzijde…

Het eerste wat ik deed nadat ik het flesje geopend had was, was uiteraard even ruiken aan de inhoud, want ook ik vond het geen prettig idee om met een aftershavegeur door het leven te gaan. De balsem heeft wel een typische aftershave geur, maar die is gelukkig niet heel sterk, waarschijnlijk omdat dit de variant voor de gevoelige huid is.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.comDe balsem zelf is heel vloeibaar, echt een hele dunne lotion. Ik breng hiervan net zoals bij een normale primer een kleine hoeveelheid aan op mijn gezicht nadat ik mijn moisturizer heb aangebracht. Het voelt lekker verkoelend aan, waarschijnlijk door de Aloe Vera die er in het product zit. Wanneer je het aanbrengt ruik je wel de aftershave geur, maar eigenlijk kan ik tegen de tijd dat mijn foundation erop zit dit niet meer ruiken. En anderen om mij heen gelukkig ook niet. Ja, ik heb het mijn zus laten ruiken. Na het aanbrengen van de primer heb je een gladde, egale basis om je foundation op aan te brengen.

De eerste dag dat ik het uitprobeerde stond ik versteld van het resultaat. Ik heb zelf een gemengde huid, met vooral een vette neus en iets vettere T-zone die ik normaal altijd afpoeder. De eerste keer hoefde ik toch nergens belangrijks heen, dus ik bracht een niet matterende foundation aan zonder het afpoederen. Na een uur of vier begon mijn neus te glimmen, maar de rest van mijn huid zag eruit alsof ik de foundation net had aangebracht. Toen ik ongeveer acht uur na het aanbrengen van de foundation zonder af te poederen mijn zus zag, was zij zo onder de indruk dat zij het de volgende dag ook wilde gebruiken. Zij heeft een vettere huid dan de mijne en vond het op zich wel een fijn aanvoelende primer, maar het had op haar huid onvoldoende matterend effect.
Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review BeautyBitsBlog.comIk heb de primer ook nog gebruikt onder gunstige omstandigheden. Dus met een matterende foundation en afpoederen en dan blijft het echt als een huis zitten. Aan het einde van de dag ziet mijn foundation er nog bijna net zo uit als aan het begin en dat was ook nog tijdens de warme dagen die we gehad hebben. Mijn neus begint aan het eind van de middag dan wel te glimmen en poeder ik dan nog een keer extra af.

Zoals je kan lezen, ben ik erg onder de indruk. Ik was aanvankelijk was sceptisch, maar ik ben blij dat ik nieuwsgierig genoeg was om het uit te proberen. Het werkt echt als een primer, maar alleen voor de droge tot gemengde huid. Ik denk dat het voor de vette huid net niet effectief genoeg is. En daarnaast vind ik de verpakking niet heel handig, door de grote opening schud je toch gauw heel veel product eruit wat gewoon zonde is. De geur valt mij alleszins mee, want die vervliegt heel gauw.

Wat mij betreft is het met uitzondering van bovenstaande mitsen en maren wel een aanrader. Nu maar hopen dat Nivea er niet achterkomt dat vrouwen dit als primer gebruiken, want dan wordt de verpakking geheid half zo groot, ‘mooi’ roze en twee keer zo duur.

Nivea Men Sensitive Aftershave balsem kost €7,49 en is verkrijgbaar bij de drogist.

Welke beautyhacks heb jij ontdekt?

28 gedachtes over “Nivea Men Sensitive Aftershave balsem als primer | Review

 1. Hier heb ik nooit eerder wat over gelezen of gehoord! Fijn dat het voor jou zo goed werkt! Ik heb zelf een gecombineerde huid dus ik wil het wel een keertje proberen. Mijn man gebruikt altijd deze na het scheren. Dus ik denk dat ik binnenkort even in zijn kastje ga kijken…

  Liked by 1 persoon

 2. Ja! Ik was ongeduldig en heb het van de week ook al geprobeerd. Het werkt als een malle! Echt ongelofelijk. Bij mij bleef de geur wel heel lichtjes hangen, maar echt niet meer dan een uurtje. Maf 🙂

  Like

 3. Yeah, ik heb echt naar je review uitgekeken!!! Wat grappig dat dit werkt!!! Ik ben dol op dit soort beautyhacks! Ik heb dus net 25 euro uitgegeven aan de nieuwe smashbox primerwater…die doet het ook leuk, maar dat was dus eigenlijk helemaal niet nodig geweest 😜

  Like

 4. Wat grappig dat dit écht werkt haha! Ik weet niet of ik het zelf snel zou proberen, ik ben erg tevreden over mijn bareMinerals Prime Time Foundationprimer! Maar misschien met een aanbieding, dan kan ik het altijd proberen 🙂

  Like

 5. Wat grappig dat je daar Nivea for Men voor kunt gebruiken. Nivea kan je eigenlijk altijd wel voor meer gebruiken dan enke datgene waarvoor het bedoeld is. Ik ken wel nog enkele creatieve manieren. Neem je een kijkje?

  Like

 6. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

 7. Je kunt het ook gebruiken voor na het epileren (armen/benen)! Dat doe ik meestal en dan hersteld mijn huid erg goed 🙂 Nadien kan ik het gewoon met een hele voedende crème weer insmeren zonder dat ik rode bultjes krijg.

  Like

 8. Pingback: De 5 meest gelezen blogposts op BeautyBitsBlog.com 2015 | Beauty Bits Blog

 9. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

 10. Pingback: Mijn Top 5 Favoriete Niet-Nederlandse Beautybloggers & -vloggers | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s