Sabon Hand Scrub | Review

Sabon Hand Scrub | Review BeautyBitsBlog.com
Ik koop eigenlijk nooit iets bij de Sabon, waarom weet ik eigenlijk niet. Totdat ik er laatst naar binnen ging en een heerlijke handbehandeling onderging waarna ik heerlijk zachte, poezelige handjes had. De scrub die ze gebruikt hadden leek mij daarbij de belangrijkste factor, dus ik schafte deze aan.

Sabon is een internationaal merk, waarvan de eerste winkel in 1997 in Israël werd geopend. Het produceert en verkoopt exclusieve bad-, douche- en wellnessproducten, aroma’s en accessoires. En gebruiken daarvoor de gezondste en meest excellente ingrediënten en voegen daar de beste geurextracten en meest natuurlijke aromatische oliën aan toe. Tevens is Sabon een dierproefvrij merk.

De Sabon Hand scrub komt maar in één geur, dat vind ik erg prettig. Voor de mensen die Sabon niet kennen ze hebben een hele hoop geurlijnen, waardoor kiezen soms wat lastig is. Het komt in een gouden metalen tube in een ruime hoeveelheid van 150mL. Daar doe je heel lang mee, want het product is erg zuinig in gebruik. De scrub ruikt heel zoet, maar tegelijkertijd heel aards. Ik denk dat het een geur is die de meeste mensen wel bevalt.
Sabon Hand Scrub | Review BeautyBitsBlog.comSabon Hand Scrub | Review BeautyBitsBlog.comDe scrub is beigekleurig met bruine grove korrels. Nadat ik mijn handen natgemaakt heb breng ik een kleine hoeveelheid van de scrub aan en scrub dan mijn handen. Daarna spoel ik het af en dan voelen mijn handen al gelijk heel zacht aan zonder een trekkerig gevoel. Vervolgens breng ik een handcrème aan. Het liefst aai ik dan de hele dag mijn eigen handen omdat ze zo heerlijk zacht aanvoelen.


Aqua, Alcohol Denat, Propylene Glycol, Olea Europaea (Olive) Husk Powder, parfum, carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Polysorbate-20, Glyceryl Caprylate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Xanthan Gum, Menthol, Cocamidopropyl Betaine, Chlorphenesin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Citral, Eugenol, Hydroxyisohexyl-3-cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol,  Benzyl Benzoate,  Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool


Ik moet eerlijk bekennen dat als ik vooraf het ingrediëntenlijstje had gezien zonder de scrub getest te hebben, ik het niet had gekocht. Het eerste ingrediënt is water maar daarna volgt gelijk een uitdrogende alcohol. Ik denk dat het effect daarvan in de praktijk zo mee valt, omdat het maar kort in contact met de huid komt. En ik direct daarna een handcrème aanbreng. Gelukkig bevat het ook hydraterende elementen uit de schil van olijven, propylene glycol en castor olie. De Sabon Hand scrub bevat overig geen SLS, parabenen of minerale olie.
Sabon Hand Scrub | Review BeautyBitsBlog.com
De Sabon Hand scrub vind ik een erg fijn product, maar een echte musthave is het natuurlijk niet. Persoonlijk vind ik het wel prettig om een aparte handscrub met een grove korrel te hebben, omdat de rest van mijn huid gevoelig is en ik daar alleen hele milde scrubs voor gebruik. En daarnaast geeft de fijne geur toch een verwenmoment alsof je een spa-momentje hebt gehad. Dus ben je opzoek naar een lekker ruikend, luxe ogend product dat ook nog effectief is, dan is het zeker iets voor jou.

De Sabon Hand scrub kost €16,95 en is te koop in Sabon stores of online via Sabon.nl

Heb jij al wel eens een product van Sabon gebruikt?

17 gedachtes over “Sabon Hand Scrub | Review

 1. Ik heb nog nooit van dat merk gehoord, maar hij lijkt me wel fijn aangezien het grove korrels zijn. Vind ik persoonlijk veel fijner. erg jammer van die uitdrogende alcohol maar herstelt de crème dat dan helemaal?

  Ps: ik heb je net genomineerd voor de liebsted award
  X

  Like

  • Het voelt niet alsof de scrub mijn handen uitdroogt, dus ik kan je ook niet vertellen of een handcrème het herstelt. Maar na afloop heb ik in ieder geval geen droge handen. En nog bedankt voor de nominatie voor de liebster award.

   Liked by 1 persoon

 2. Ik kende dit merk nog helemaal niet maar de scrub ziet er wel goed uit en hij lijkt me wel fijn. Ik heb best veel last van droge handen dus scrubben is geen overbodige luxe voor mij haha 🙂

  Like

 3. Goh, ik wist niet dat Sabon een handscrub in het assortiment heeft zitten. Leuk feitje! Een leuk product om eens te proberen, maar inderdaad geen must have. P.s. de handcrèmes van Sabon zijn trouwens heel erg fijn! Ik heb al heel wat merken geprobeerd, maar dat blijft mijn favoriete merk. Fijn weekend, meid! Liefs Marloes

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s