Is het de hype waard? | MAC Lipsticks

Is het de hype waard?| MAC Lipsticks BeautyBitsBlog.comOp dit moment is MAC Faux één van de meest gewilde MAC Lipsticks vanwege de hele Kylie Jenner lip gekte, maar MAC lipsticks zijn eigenlijk al jaren erg populair. Een ideaal onderwerp dus weer voor mijn vaste eerste maandag van de maand artikel: Is het de hype waard?Voor sommige beautyliefhebbers lijkt het in bezit krijgen van hun eerste MAC lipstick haast een inwijdingsritueel in de beautywereld. Zo blij zijn ze er mee. Eerlijk gezegd kan ik me niet eens herinneren wanneer en welke MAC lipstick ik als eerste kocht. Erg hè?
Is het de hype waard?| MAC Lipsticks BeautyBitsBlog.comDe MAC lipsticks uit de vaste collectie zitten in een zwarte kogel met zilveren details. En als je goed naar de verpakking kijkt, zie je ook dat er hele kleine zilveren spikkels in de verpakking zitten. Wat na het openen van de lipstick opvalt is een vanillegeur, die subtiel aanwezig is. Het fijne van MAC lipsticks is niet zo zeer de vormgeving, maar het ruime aanbod. Uit de vaste collectie heb je keuze uit meer dan honderd lipsticks met acht verschillende finishes.

De finishes zijn op volgorde van meest tot minst gepigmenteerd als volgt: Retro Matte, Matte, Satin, Amplified, Cremesheen, Frost, Lustre en Glaze. Naast het verschil in pigmentatie heb je ook een verschil in glans, waarbij je bij de retro matte en matte totaal geen glans kunt ontdekken. En dit bij afname van de dekking telkens wat varieert qua intensiteit. Om dit te illustreren heb ik hieronder van elke finish een lipstick uit mijn stash uitgezocht en swatches gemaakt zonder én met flits.
Is het de hype waard?| MAC Lipsticks BeautyBitsBlog.com

Is het de hype waard?| MAC Lipsticks BeautyBitsBlog.comDit zijn de swatches zonder flits.

Is het de hype waard?| MAC Lipsticks BeautyBitsBlog.comEn hier de swatches met flits.

Mijn favoriete finishes bevinden zich vooral aan de linkerzijde, de retro matte, matte en satin finish. Ik geef de voorkeur aan gepigmenteerde lipsticks die lang mooi blijven zitten, zonder dat je er veel aandacht aan hoeft te besteden. Het enige nadeel bij met name de retro matte en matte finishes is dat het je lippen verschrikkelijk uitdroogt en het velletjes accentueert. Dus even van tevoren scrubben en wat lippenbalsem aanbrengen is zeker nodig, maar dan heb je wel de hele dag perfect gestifte lippen.

De finishes aan de rechterzijde de Lustre en Glaze finishes bewaar ik toch voor de op mijn lippen meer nudekleurtjes. Als de kleur dan snel slijt, valt dat gelukkig niet zo op. Het fijne van MAC lipsticks is dat je met al die kleur- en finishopties zelf kan kiezen welke keuze je maakt.
Lipstick No-buy? BeautyBitsBlog.comZoals je kan lezen heb ik mijn hart verloren aan MAC lipsticks. Als ik voor de rest van mijn leven nog, maar één lipstickmerk zou mogen kopen, zou dat echt MAC zijn. Zo veel keuze en nog belangrijker je kan alle lipsticks uit de vaste collectie van tevoren uitgebreid swatchen en uitproberen. Zo kan je gelukkig miskopen voorkopen.

De MAC lipsticks zijn met €19,00 niet de duurste uit het segment, maar je ziet toch stiekem de prijs in de loop van de jaren langzaam  stijgen. In vergelijking met echte high end lipsticks rond de €30,00 vind ik de prijs voor deze kwaliteit nog wel meevallen. Maar voor een fractie van de prijs kan je natuurlijk ook een prima budgetlipstick aanschaffen.

Wat mij betreft zijn MAC lipsticks helemaal de hype waard. Veel kleuren en verschillende finishes en de optie om bij de counters advies te krijgen en de lipsticks van tevoren uit te proberen.  En als je er zes opgemaakt hebt, kan je ze onder het Back 2 MAC programma inleveren voor een nieuwe lipstick. Helaas is deze actie in Nederland en België niet geldig, maar wel in bijvoorbeeld Duitsland, de UK en de VS. Dus zeker een tip om de lege lipsticks te bewaren om in te kunnen leveren op vakantie. Ik kan me heel goed voorstellen dat veel meiden graag een MAC lipstick willen hebben en zolang je een weloverwogen keuze maakt, zal je daar ook geen spijt van krijgen.

Heb jij al een MAC lipstick of weet jij nog wat jouw eerste MAC lipstick was?

18 gedachtes over “Is het de hype waard? | MAC Lipsticks

 1. Een hype die blijft, lijkt me. Qua finish houd ik het meest van (retro) matte en amplified, ook vanwege de lange houdbaarheid. Een glaze heb ik niet, omdat ze allemaal zo licht lijken, maar hot tahiti ziet er eigenlijk erg mooi uit. Goed artikel en mooie lipsticks!

  Like

 2. Het hangt er vanaf vind ik. Je kan niet zeggen: JA elke MAC lipstick is zijn geld waard of NEE, MAC lipsticks zijn overpriced. Soms heb je een goeie, soms een minder goeie, zoals bij elk merk. Maar over ’t algemeen ben ik zeker wel fan van MAC lipsticks, dat wel.

  Like

 3. Ik las jouw titel hardop en zei gelijk: “ja!”. MAC is luxe en budget, want er zijn inderdaad veel duurdere lipsticks te koop. Ik heb nog maar 5 lipsticks van MAC in het bezit en ik draag deze ontzettend graag. Leuk om jouw stash te mogen zien, je bent duidelijk dol op de roodtinten. Deze staan jou ook erg mooi. 🙂

  Ben wel benieuwd welke MAC lipstick nu op je verlanglijst staat!

  Like

 4. Ik heb je artikel aandachtig gelezen. Zelf roep ik al een lange tijd dat ik een Mac lippenstift wil, maar toch heb ik ‘die stap’ nog nooit gezet. Misschien dat ik er o.a. eentje voor mijn verjaardag vraag, dat vind ik wel een mooi cadeau!

  Like

 5. Ik moet bekennen dat ik geen idee heb of de MAC’s het waard zijn…Ik heb er geen, en zal deze ook niet heel snel zelf aanschaffen…niet omdat ik ze niet mooi vind, want ik vind de kleuren erg mooi….alleen past het gewoon niet zo goed bij mijn om een best wel prijzig product voor mijzelf te kopen…

  Like

 6. Leuk artikel!! 🙂 zelf wilde ik een tijdje geleden nog een Mac hebben en nu niet meer. Ze testen op dieren en ben bezig nu bewuster worden dat ik producten ga gebruiken die niet op dieren worden getest. Nou ja misschien beter ook vind €19 ook wat duur. Het neemt niet weg dat ik het nog wel leuk vind om naar prachtige foto’s en reviews te kijken! 🙂 Verder vind ik de budgetmerken prima 🙂

  Like

 7. Leuk en informatief artikel! Ik weet nog goed dat ik mijn eerste MAC lipstick kocht in Parijs op mijn 16e. Wat was ik er blij mee! Inmiddels heb ik er een stuk of 5 en ik zou mijn collectie best uit willen breiden. Wat mij betreft is het zeker de hype waard! De kwaliteit is gewoon heel goed (wat te zien is op jouw swatches) en ik vind persoonlijk de geur ook erg prettig.

  Like

 8. Super leuk artikel!! Ik ben sinds kort ook wel om…en ook ik heb laatst Faux aangeschaft. Mac lippenstiften zijn gewoon een heel fijn kadootje aan jezelf op een regenachtige dag!! Het is de investering wel waard: high end kwaliteit, voor iets minder dan de high end prijs…ideaal!!

  Like

 9. Aha, hier was ik al heel lang nieuwsgierig naar! Het enige wat ik nog graag zou willen weten, is hoe het met de houdbaarheid is gesteld. Kun jij mij daar iets meer over vertellen?
  De lipsticks uit de lijn Ultimate Stay Lipstick van Catrice bevatten ook een lichte vanillegeur, heerlijk!
  Zelf heb ik nog geen enkele lipstick van het merk MAC. De prijs houdt me tegen. Ik ben echter verslaafd aan de lipsticks van Catrice. Budget, dierproefvrij, mooie tinten, fijne substantie en regelmatig een nieuwe collectie.
  Jeetje, 6 lipsticks opmaken om een nieuwe te mogen ontvangen. Ik vind het al knap om één lipstick op te krijgen, haha! Fijne dag, meis! Liefs Marloes

  Like

 10. Ik heb nog geen 1 mac lipstift maar wil daar binnenkort zeker nog verandering in brengen en ben dus al druk aan het orienteren op internet. Daarbij ga ik eens binnenkort de bijenkorf hier bezoeken 🙂
  Heel leuk artikel!

  Like

 11. Geweldig artikel ! Ik ben al jaren fan van M.A.C het begon allemaal met de lipstick Cute-Ster uit de Hello Kitty collectie 🙂 ondertussen heb ik een giga collectie en ben er super tevreden over! Inderdaad kan de prijs mij soms ook wel wat tegenzitten maar ik heb het er voor over 🙂

  Like

 12. Ik houd van Mac lipsticks! Mijn eerste was Angel en heb er op dit moment vijf, dus dat valt nog mee. Mijn favorieten zijn Angel, Cyber en Viva Glam Miley 🙂

  Like

 13. Pingback: De 5 meest gelezen blogposts op BeautyBitsBlog.com 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s