Welke beautymerken mis ik in Nederland?

Welke beautymerken mis ik in Nederland? BeautyBitsBlog.com
Goed nieuws! De geruchten zijn waar, Urban Decay komt weer terug naar Nederland. Maar eigenlijk zijn er naast Urban Decay nog wel meer merken die ik mis in Nederland.
Welke beautymerken mis ik in Nederland? BeautyBitsBlog.com

Urban Decay
Sinds deze vacature online verscheen werden de al langer aanhoudende geruchten bevestigd: Urban Decay komt weer terug naar Nederland, Amsterdam om precies te zijn. Waar, hoe en wanneer is nog niet duidelijk. Dat maakt mij ook niet zo veel uit, het feit dat Urban Decay weer in Nederland komt lijkt me geweldig. Dan kan je als er weer eventueel een nieuw Naked Palette aankomt, het zelf swatchen. Of de gezichtsprimer zelf uitproberen voor aankoop.
Welke beautymerken mis ik in Nederland? BeautyBitsBlog.com

Too Faced
Nog een ander merk die ik ook graag weer terug zou willen zien is Too Faced. Achteraf heb ik er spijt van dat toen Sephora nog in Nederland was, ik het merk een beetje heb genegeerd. Behoudens de lipgloss hierboven, verandert overigens niet met je stemming maar is wel een mooie berry tint, en de oogschaduwprimer de Shadow Insurance heb ik destijds niks anders geprobeerd. Terwijl Too Faced ook wel bekend staat om de mooie oogschaduwpaletten. Gelukkig heb recentelijk een Melted lipstick kunnen kopen, maar daar moet je wel een trein- dan wel vliegreis voor over hebben als je het niet online wilt bestellen.

Make Up Forever
Een ander merk die ik mis, is Make Up Forever. Een amerikaans cosmeticamerk gericht op make-up artists (MUA’s). Een beetje vergelijkbaar met MAC, alleen wat minder commercieel. Dus niet om de haverklap Limited Editions. Maar gewoon een degelijk uitgebreid assortiment, geschikt voor alle huidskleuren, waarvan met name de primers erg bekend zijn. Daar heb ik er dan ook één van. Helaas, helaas is deze ook samen met Sephora uit Nederland verdwenen, dus de primer heb ik een aantal jaar terug in New York aangeschaft.

Naast merken die ik graag weer terug wil zien, zijn er ook merken die nooit in Nederland te koop zijn geweest die ik toch graag in onze schappen zou willen zien liggen.
Welke beautymerken mis ik in Nederland? BeautyBitsBlog.com

NARS
Met stip bovenaan staat voor mij dan echt NARS. Echt een heel mooi merk. Ik houd van de foundation, Red Lizard is een van mijn favoriete rode lipstick. En het NARSissist oogschaduwpalette die je hierboven ziet is echt prachtig. Een verzameling van alle bestsellers, met enkele exclusieve kleuren. Qua prijs is het vergelijkbaar met Urban Decay en heeft ook wat ik heel belangrijk vind foundations en concealers voor de lichtste tot de donkerste huidjes. Dit zou echt een toevoeging zijn aan het nederlandse beautylandschap.
Welke beautymerken mis ik in Nederland? BeautyBitsBlog.com

Illamasqua
Illamasqua is weer een merk voor MUA’s, alleen dan extremer. Ze hebben een heel uitgebreid assortiment, maar met ook extreme kleuren zoals groene en blauw lipstick. Echt kunst dus. Zij zijn met name bekend vanwege hun foundations en lipsticks. Ik heb zelf alleen een blush van het merk, want toen ik in Londen aan het beautyshoppen was had ik voordat ik bij de Illamasqua counter aankwam al twee foundations gekocht. Het was mij iets te gortig om daar op dezelfde dag een derde aan toe te voegen. Daarom ging ik voor een voor mij natuurlijke blush, een koraalkleurtje met de naam Beg. Illamasqua is bij ons in de buurt te koop in het Verenigd Koninkrijk, maar als je meer naar het oosten gaat, kom je het ook tegen in Slovenië en Kroatië. En nog verder in Azië en Australië. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen als je een counter tegenkomt, al is het al vanwege de vaak creatieve en uitbundige looks van de MUA’s die er werken.

Hourglass
Als ik toch mijn top vijf (ik tel Urban Decay voor het gemak even niet mee, omdat die toch al naar Nederland komt) mag afmaken zou ik graag nog Hourglass in de winkels zien liggen. Een poepieduur make-up merk, nee de rest was ook niet budget, die altijd hele mooie producten op de markt. Zowel qua inhoud, als qua verpakking. Ik heb hier zelf alleen een liquid lipstick van, uiteraard in het rood. Dat is ook degene die ik op mijn blogfoto hier rechts opheb. Al moet ik bekennen dat ik de Melted Lipstick van Too Faced toch iets fijner vindt. Als er één product wel echt een hype was, waren het wel de highlighters van Hourglass vorig jaar bij de buitenlandse beautybloggers. Persoonlijk was ik er niet kapot van, maar het was wel erg mooi om naar te kijken. Dit is echt zo’n ultiem luxe merk waarbij het kijken naar de producten me al blij maakt. Het aanschaffen, daar wordt denk ik je portemonnee iets minder blij van…

Maar als ik echt maar één wens zou mogen doen voor het nederlandse beautylandschap dan zou dat zijn om van de huidige merken het volledige assortiment te voeren. Wanneer je in het buitenland bent, valt op dat Rimmel veel meer kleuren lipstick, liquid lipstick en dergelijke heeft dan in Nederland. Dit geldt ook voor andere merken. En van budgetmerken zoals Catrice en Essence zijn in bijvoorbeeld Duitsland regelmatig Limited Edition collecties die in Nederland niet in de winkels komen. Maar vooral van foundations zou ik het zo fijn vinden als in Nederland het volledige assortiment komt, dan kunnen zowel de beautyliefhebbers met een hele lichte huid of een donkere huid, zoals de mijne, ook eens iets te kiezen hebben.

Welk beautymerk zou jij graag in Nederland willen zien?

 

17 gedachtes over “Welke beautymerken mis ik in Nederland?

 1. Pffff… ja! Het hele rijtje graag, met Nars met stip bovenaan. Het is zo jammer dat we deze mooie merken hier niet hebben, al kan dat ook juist zijn wat ze extra mooi maakt natuurlijk… Ik ben erg gelukkig met de “importeerders” van dat soort merken die ik ken. Al ging het Hourglass palette zelfs mij te ver, hoe mooi die ook leek.

  Like

  • Ik vind het toch altijd prettiger om producten vooraf te kunnen swatchen om miskopen te voorkomen. Maar inderdaad als je echt wilt kun je alles uiteindelijk in Nederland krijgen.

   Like

 2. Ik vond het huismerk van Sephora altijd wel fijne dingen hebben!
  En lekker scoren tijdens het Prijzencircus met 3 dingen voor een tientje.
  Bioderma micellair water zou ik hier ook wel in de schappen willen zien!

  Like

 3. Watt? Komt urban decay weer naar Nederland? Dat wist ik nog helemaal niet! Ik vind het nog steeds verschrikkelijk dat Sephora is weggegaan, ik mis too faced ook nog erg eigenlijk.

  Like

 4. Leuk lijstje! Ik ben het helemaal met je eens, alleen zou ik Tarte er ook nog aan toevoegen haha, dat merk mag van mij ook wel naar Nederland komen 🙂 Voor nu is het al heel leuk dat Urban Decay terugkomt, maar van mij mogen al die mooie merken wel weer hier te koop zijn! (Mijn portemonnee is het daar alleen niet helemaal mee eens haha)

  Like

 5. Wat een leuk artikel. Ik mis Too Faced ook echt! En ik zou het zo leuk vinden als Hourglass en Nars hier ook te koop zouden zijn. Ik heb er dan wel niets van, maar het lijkt me fijn dat als je zo een dure aankoop doet je het product wel zelf kan swatchen. Gelukkig komt UD wel weer terug! Ik ben heel erg benieuwd hoelang het gaat duren. Ik hoop trouwens wel echt op een Naked 4 palette!

  Like

 6. Ik ben het helemaal met je eens! Ze mogen hier wel wat meer terugbrengen want op beauty gebied valt het redelijk tegen 😦 Op dit soort momenten wauw ik dat ik gewoon in australie woonde, engeland of amerika. Veel meer keus!

  Like

 7. Ik ben ook dolblij dat Urban Decay weer terugkomt! Ik kijk iedere keer een beetje angstig naar de UD-spullen die ik heb: hoe moet dat nu als ze op zijn?? Maar dat gaat dus goedkomen! Ik zou heel graag…heeeeeel graag willen dat Marc Jacobs Beauty in Nederland verkrijgbaar zou zijn. Ik ben echt zo’n fan van de lippenstiften!! Maar Bijenkorf schijnt het assortiment ook verder uit te gaan breiden…wie weet zit daar ooit een Nars of Marc Jacobs bij…

  Like

 8. Helemaal met je eens! Ik heb zoveel foundations geprobeerd, en altijd blijft in mijn hoofd ‘had ik maar meer van make up for ever ingekocht toen het nog kon..’ ik weet dat het wel online te bestellen is bij sephora, maar douglas of ici paris zou mij enorm gelukkig maken als ze mufe gaan toevoegen aan het make up assortiment ❤

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s