Een weekje in Lissabon

Een weekje Lissabon BeautyBitsBlog.comZoals je eerder hier kon lezen ben ik afgelopen week naar Lissabon in Portugal geweest. Ik ga bijna elk jaar in het voorseizoen met mijn zus op stedentrip, dat is de afgelopen jaren echt een traditie geworden. Hoewel ik een weekje zon verwacht had, viel het weer helaas af en toe een beetje tegen. Maar dat mocht de pret niet drukken, samen met mijn zus heb ik er een leuke vakantie van gemaakt. En natuurlijk deel ik met jullie een selectie van de foto’s.De eerste verrassing kregen we al in het vliegtuig. Het was ons allebei ondanks dat we ons beiden voorbereid hadden ontgaan, dat Portugal nog op GMT zit, dus ze lopen een uur achter. Dus voor ons gevoel zaten we weer in wintertijd, geen grote verandering, maar wel even wennen als je het niet verwacht had.

Omdat we pas maandagavond aankwamen heb ik alleen maar foto’s van de hotelkamer gemaakt. We verbleven in Hotel Portugal, een viersterrenhotel midden in het centrum, die we voor een fijn prijsje geboekt hadden. En leuke meevaller, we hadden ook nog een upgrade naar een deluxe suite gekregen
IMG_3399 (2)
IMG_3402Vooral de badkamer was prachtig. Twee wastafels, een bad met douche en nog een aparte douche.IMG_3400
En kijk, lekkere bad- en doucheproducten van Rituals.
IMG_3575
IMG_3408Wat ook heel tof was, was dat de tv in de spiegel in het slaapgedeelte zat. Echt heel mooi.
Lissabon is echt een hele leuke stad voor een citytrip. Echt een ideale combinatie van cultuur, shoppen en het strand in de buurt. Hier even een allegaartje van foto’s met af en toe een korte toelichting.

IMG_3413 (2)

Toren van Belem

IMG_3479

De Cristo Rei, een gigantisch standbeeld van christus

IMG_3441  IMG_3496

IMG_3486Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. We hebben ze geprobeerd te tellen, maar kwamen toch nooit op zeven uit. Maar de uitzichten waren prachtig.
IMG_3547Tuk Tuk’s voor de toeristen.IMG_3561Hoewel een ritje met een ouderwetse tram toch leuker is.
IMG_3647Vanuit Lissabon kun je met de trein ook leuke dagtripjes maken. Op een van de voorspelde regenachtige dagen in Lissabon zijn we naar Sintra geweest. Dit is Sintra gezien vanaf het Moorse kasteel.
IMG_3687En in Sintra staat ook het prachtige kleurrijke paleis van Pena. Het voormalig zomerverblijf van de koninklijke familie.
IMG_3742Het alternatief op regenachtige dagen is natuurlijk shoppen. In Lissabon zijn meerdere grote winkelcentra waaronder een met meer dan vierhonderd winkels. Hier kan je met gemak een hele dag in doorbrengen en uiteraard heb ik ook nog wat beautyproducten geshopt bij Sephora en Kiko. Ik heb me nog redelijk in kunnen houden. Benieuwd naar die aankoopjes, die kan je woensdag op mijn blog vinden.

Na zes dagen kwamen we op zaterdag aan op ons vertrouwde Schiphol. Hoewel er nauwelijks treinen reden wegens werkzaamheden (hadden we ook niet van tevoren geheckt…) waren we toch nog lekker snel thuis.

Hoewel het weer niet altijd meezat was het toch een erg geslaagde stedenstrip. Een heerlijk luxe hotel, mooie gebouwen, leuke winkels en leuk gezelschap, wat wil een mens nog meer?

Wat is jouw favoriete stad voor een stedenstrip?

15 gedachtes over “Een weekje in Lissabon

  1. Klinkt als een heerlijke vakantie, Lissabon lijkt me een prachtige stad. Ik hoor wel vaker dat Portugal qua temperatuur vergelijkbaar is met Nederland, dus ja, dan kun je pech hebben 😦

    Like

  2. Jammer dat het weer wat tegenzat! Toch fijne dingen kunnen doen zo te zien 🙂 Jullie hotelkamer zag er prachtig uit! Ik wil terug naar Lissabon nu ik jouw foto’s zie!!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s