Is het de hype waard? | Too Faced Shadow Insurance

Is het de hype waard? Too Faced Shadow Insurance BeautyBitsBlog.com Het is weer de eerste maandag van de maand, dus weer tijd voor een ‘Is het de hype waard?’ artikel. Als je mijn blog al een tijdje volgt heb je dit product al een paar keer in het voorbijgaan gezien, de Too Faced Shadow Insurance. Een lichtblauwe tube met een van de meest gehypte oogschaduwbasis, naast die van NARS, op beautyblogs. Tijd om te gaan ontdekken of deze de hype waard is.Deze oogschaduwbasis kocht ik voor het eerst toen Sephora nog in Nederland was. En trouwens ook voor het laatst bij de Sephora afgelopen herfst in Florence. Dit is de standaardversie wat moet voorkomen dat je oogmake up zich in je crease ophoopt. Er zijn nog drie andere varianten één als basis voor glitters, een champagnekleurige en nog één verhelderende oogschaduwbasis. Ik heb tot nu toe alleen de standaardversie uitgeprobeerd die gewoon transparant is.
Is het de hype waard? Too Faced Shadow Insurance BeautyBitsBlog.comIk heb zelf behoorlijk vette oogleden waarbij zonder oogschaduwbasis elke oogschaduw zich na enkele uren ophoopt in mijn crease. Crème oogschaduw inclusief MAC Paintpots zijn helemaal een ramp, na een half uur zit dat al niet meer op zijn plaats. Maar sinds ik de Too Faced Shadow Insurance gebruik is daar gelukkig helemaal geen sprake meer van. Aan het einde van de dag zit mijn oogschaduw nog precies zoals ik het ’s ochtends aanbracht. Dus eigenlijk gebruik ik het voor elke ooglook.
Is het de hype waard? Too Faced Shadow Insurance BeautyBitsBlog.com Hoewel de tube erg klein lijkt, er zit 11 gram product in, doe je er heel lang mee. Het is erg zuinig in gebruik en je hebt echt maar een heel klein beetje nodig wat je vervolgens gewoon met je vingers op je oogleden kan aanbrengen. Door de kleine opening kan je dit heel makkelijk doseren. Daarna heb je matte oogleden, die als prima basis dienen voor oogschaduw. Tot nu toe doe ik bij bijna dagelijks gebruik ongeveer anderhalf jaar met een tube en dan gooi ik hem. Niet omdat het op is, maar omdat het product begint te schiften. Je kan het dan weer ‘goed’ krijgen door in de tube te knijpen, maar voor mij is dat toch echt wel een teken dat het bedorven is.

Dit product is wat mij product echt de hype waard. Als bij jou je oogschaduw altijd prima blijft zitten, heb je hier geen baat bij, maar als je ook vette oogleden hebt is een oogschaduwbasis zeker een aanrader. En dan is deze van Too Faced echt een hele goede om je ooglook de hele dag mooi te laten zitten. Helaas is de verkrijgbaarheid wat minder, je moet echt bij een Sephora zijn, fysiek danwel online. Maar het is wisselend te verkrijgen via bijvoorbeeld Beautybay.com of Asos.com

De Too Faced Shadow Insurance kost €17,00 en is o.a verkrijgbaar via Sephora.fr of Beautybay.com

Wat is jouw favoriete oogschaduwbasis?

Andere posts in de Is het de hype waard?-serie:

 1. Real Techniques kwasten
 2. Essie nagellak
 3. Lady Speedstick Deodorant
 4. Carmex Lippenbalsem
 5. Bioderma Micellair Water
 6. Clarisonic

22 gedachtes over “Is het de hype waard? | Too Faced Shadow Insurance

 1. Ik had hem zelf ook! Alleen hij was toch niet helemaal opgewassen tegen mijn extreem vettige oogleden. Ik gebruik hem nu als basis voor wenkbrauwpoeder 🙂 Mijn favoriete oogschaduwbasis is van NARS, de Smudge-Proof base! Werkt fantastisch 😀

  Like

 2. Als je iets opnieuw koopt, moet je er wel enthousiast over zijn. En als jij een product opnieuw koopt, weet ik eigenlijk al zeker dat het een top product is 🙂 Ik gebruik die van Urban Decay, werkt voor mij ook prima.

  Like

 3. Klinkt echt fijn! Ik heb de laatste tijd erg dat mijn oogschaduw niet goed blijft zitten. Of het komt door mijn oogleden want die zijn vrij vettig of door de basis of door de oogschaduw. Als ik ooit is bij sephora bestel ga ik deze zeker meebestellen!x

  Like

 4. Ik heb hier nog een sample van liggen! Die ga ik er maar eens bij pakken dan, ben toch wel benieuwd. Ik gebruik graag de eyeshadow base van NARS, die is voor mij – tot nu toe – de allerbeste. Voor werkdagen gebruik ik de Milani oogschaduwprimer, die vind ik ook prima en is lekker goedkoop; $6 geloof ik!

  Like

 5. Het klinkt wel heel erg goed, ik moet zeggen, ik gebruik weinig een oogschaduwbasis, ik vergeet het gewoon…ik heb er op het moment eentje van ELF en die is wel prettig in gebruik! En ook die vergeet ik!

  Like

 6. Pingback: What’s in my Travel Make Up Bag? | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: Welke beautymerken mis ik in Nederland? | Beauty Bits Blog

 8. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s