Mijn huidverzorgingsroutine | Maart 2015

Huidverzorgingsroutine Maart 2015 BeautyBitsBlog.comGrappig dat ik niet doorhad hoe veel huidverzorgingsproducten totdat ik ze op de foto ging zetten. In de koudere maanden gebruik ik een aantal andere producten, dan in de warmere maanden. Hoewel het nu officieel lente is, lijkt het weer er nog totaal niet op. Dus is dit toch nog mijn huidverzorgingsroutine van de koudere maanden.

Gelukkig heb ik over al deze producten al een review geschreven, dus kan ik het lekker kort houden en verwijzen naar de reviews. Ik heb een gevoelige gecombineerde huid, met in de winter een vette T-zone en droge wangen, hier zijn dus al mijn producten op toegespitst. Mijn huidverzorgingsroutine volgt eigenlijk grofweg telkens hetzelfde stramien: reinigen, toner, serum, exfoliant,moisturizer. Waarbij ik ’s ochtends een SPF toevoeg en ’s avonds iets meer de nadruk op reinigen ligt en ik dus nog make-upremover toevoeg.

Make-up remover
Op een gewone dag draag ik eigenlijk alleen wat oogmake-up, poeder en een lippenbalsem of lipgloss. Dus dat verwijder ik ’s avonds als eerst. Daarvoor gebruik ik The Body Shop Kamille make-up remover. Een twee fasen remover die ik na het schudden met een wattenschijfje aanbrengt en al mijn make-up inclusief waterproof mascara makkelijk verwijdert.

Reinigen
De tweede stap in mijn huidverzorgingsroutine en ’s ochtends eigenlijk de eerste stap is het reinigen van mijn gezicht. Dit doe ik met de Emma Hardie Amazing Moringa Cleansing Balm. Ik breng de balsem aan op mijn gezicht en verwijder het met een gastendoekje met lauwwarm water. Dit herhaal ik voor de zekerheid nog een keer en dan kan ik met een gereinigd maar niet uitgedroogd gezicht door naar de volgende stap.
Huidverzorgingsroutine Maart 2015 BeautyBitsBlog.com
Toner
Deze stap is voor mij altijd de dubbelcheck of ik mijn gezicht wel goed gereinigd heb, maar voelt ook gewoon lekker kalmerend aan. Deze Aloë Calming Toner ook van The Body Shop breng ik aan met een wattenschijfje en als ik de voorgaande stap(pen) goed heb uitgevoerd, is mijn wattenschijfje nog helemaal schoon na gebruik.

Exfoliant
Ik gebruik elke avond een chemische exfoliant van Paula’s Choice, de Skin Perfecting 1% BHA Lotion. Deze bevat als voornaamste werkzame stof salicylzuur wat zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen, reinigen van poriën en verminderen van mee-eters. Aangezien dit product mijn huid wat uitdroogt, gebruik ik deze tijdens de koude maanden alleen maar ’s avonds. Trouwens Paula’s Choice producten worden sinds deze maand ook verkocht bij de Cosmania in Amsterdam. Heel handig voor degenen die een product toch eerst willen ruiken en voelen voordat ze het aanschaffen.

Serum
Deze wissel ik regelmatig af. Maar overdag wil ik in de koudere maanden ’s ochtends graag hydrateren, dat doe ik met Hydraluron. En ’s avonds wil ik graag alles: anti-aging, hydrateren, kalmeren, egaliseren en daarvoor gebruik ik het prijzige bestseller product van Estée Lauder, the Advanced Night Repair.
Huidverzorgingsroutine Maart 2015 BeautyBitsBlog.com
Moisturizer
Als crème gebruik ik al jaren de Olaz Total Effects 7 in one moisturizer, welke antioxidanten bevat en heerlijk hydrateert zonder te vet te zijn. Het is parfumvrij dus het irriteert mijn gevoelige huid niet en is ook nog Jetske Ultee proof.

Zo dit zijn een hele hoop stappen en dan heb ik nog geen eens de zonnebrand vermeld die ik ’s ochtends gebruik, de maskers die ik regelmatig gebruik of reinigers voor mijn Clarisonic die ik ook ’s avonds wel eens in de mix gooi. Maar op een gemiddelde dag is dit het wel wat ik de afgelopen maanden op mijn gezicht gebruikt heb. Ik wil niet eens weten hoeveel dit allemaal bij elkaar kost… But I’m worth it.

Welk product mag er niet ontbreken in jouw huidverzorgingsroutine?

11 gedachtes over “Mijn huidverzorgingsroutine | Maart 2015

 1. Ik volg eigenlijk ongeveer dezelfde stappen als jij, weliswaar met andere producten. Ik zweer tegenwoordig bij de producten van Rainpharma omdat ze op natuurlijke basis zijn en goed zijn voor de gevoelige huid. Eucerin vind ik ook een fijn merk!

  Like

 2. Je gebruikt prachtige producten! Ik heb ook het Huidboek van Jetske Ultee gelezen en heb me daar ook een tijdje aan gehouden, helaas zag ik weinig verbetering in mijn huid na een aantal maanden. Toen is mijn motivatie gezakt en nu gebruik ik weer andere dingetjes, best jammer.. Ik heb zelf The Body Shop Aloe Toner ook gebruikt, maar ik kreeg daar een hele gekke reactie op (bultjes) en hij plakte enorm! Zo vreemd; zeker omdat er amper wat in zit qua ingrediënten. Advanced Night Repair van Estée Lauder heb ik ook gehad, daar kon mijn huid tegen, maar ik merkte niks aan verbetering wat betreft mijn extreme dehydratatie – helaas. Ik gebruik nu met veel plezier Creme de La Mer voor de nacht, Shiseido Benefiance Oogcreme en ik zweer bij reinigingsmelk als cleanser ipv een schuimende variant. Dat heeft mijn huid echt geholpen! Nu nog de perfecte dagcreme vinden!

  Like

  • Ja, elke huid is toch heel anders qua reactie op producten. En Jetske zal vast een aantal van mijn gebruikte producten afkeuren, maar bij mij werkt het. Ik denk dat het slim is om je te verdiepen in huidverzorging, maar uiteindelijk merk je in de praktijk pas wat erg werkt. Ik gebruik zelf geen oogcrème, merk je echt verschil?

   Like

 3. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s