OPI Over & Over a-Gwen | Review & Nailart

OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comToen vorig jaar OPI in samenwerking met Gwen Stefani een nagellakcollectie uitbracht, wilde ik uiteraard de rode nagellak ervan hebben. Als er iemand de queen of red is, is het Gwen wel. Er werd een speciale editie uitgebracht met daarbij ook extra’s voor nailart, maar eigenlijk had ik geen zin om meer dan €20 uit te geven aan een nagellak alleen omdat het een speciale verpakking had.

De afgelopen maanden zag ik het telkens onverkocht in de Douglas liggen, maar ik gaf niet toe aan de verleiding. Totdat ik afgelopen week voor de prijs van een gewoon OPI nagellakje Over & Over a-Gwen op het rek zag staan. Hoewel ik normaal gesproken geen slecht verkrijgbare Limited Editions op mijn blog bespreek wilde ik deze nagellak toch reviewen. En mijn nailart met jullie delen. Ik zal daar vooral geen hoge verwachtingen van hebben, want ik ben echt verschrikkelijk slecht in nailart.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comOPI’s Over & Over a-Gwen komt in een speciale rode Limited Edition verpakking met gouden details en de handtekening van Gwen op het doosje.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.com
Wanneer je de flap aan de voorzijde openvouwt zie je een foto van Gwen en de nagellak.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comOp de achterkant van de verpakking zie je dat in de doos Swarovski studs en kristallen zitten.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comEn dit is dan de volledige inhoud van het doosje. De nagellak, de Swarovski steentjes, nagellijm en en instructie met tips en tricks voor nailart.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comDe nagellak zit in een standaard OPI verpakking met als enig verschil dat er op de dop een plastic hoesje is geplakt met daarop de handtekening van Gwen. Als je zou willen kan je dat er zo aftrekken overigens.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comVoor de het aanbrengen van de stud heb je naast de inhoud van het doosje ook een schaar om de lijm mee open te knippen, een papiertje om de lijn om te druppelen. Een satéprikker om de lijm op de nagels aan te brengen en een pincet om de steentjes op de nagels te positioneren. Na het aanbrengen van twee laagjes Over & Over a-Gwen en mijn ‘geweldige’ nailartkunsten was dit het eindresultaat.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.com
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comPrachtig rood gelakte nagels, met op een accentnagels drie zilveren studs aangebracht. OPI lakjes hebben brede, mooi afgeronde kwasten die heel prettig lakken. De dekking van deze felrode kleur was uitstekend, je zou ook prima maar één laagje aan kunnen brengen. voor de foto’s heb ik er twee aangebracht.

De nailart aanbrengen was eigenlijk verrassend makkelijk. Ik heb gekozen om op één accentnagel, in dit geval mijn ringvinger, drie zilveren studs aan te brengen. Een drupje lijn op je nagel en dan de stud erop leggen en daarna door met de volgende. Nadat het goed opgedroogd was heb ik heel voorzichtig een topcoat erover aan gebracht, om te voorkomen dat het er gelijk weer af zou vallen. Ik ben best tevreden met het eindresultaat, het ziet er erg glamoureus en feestelijk uit, zonder dat ik er heel veel werk aan had.

Het enige nadeel is, wat ik eigenlijk van tevoren wel had verwacht, dat de studs niet lang blijven zitten. Ik denk dat ik de eerste stud na ongeveer zes uur kwijt was en nadat ik ’s avonds gedoucht had waren de laatste twee ook verdwenen. Wat op zich niet zo heel erg is, alleen neemt elke verdwenen stud toch weer een stukje nagellak mee. Dus aan het einde van de dag had ik drie witte vlekjes op mijn nagel en dat is toch niet zo’n charmant gezicht. De houdbaarheid van de nagellak is overigens prima, het zit er nu al drie dagen op zonder chips.
OPI Over & Over a-Gwen | Review BeautyBitsBlog.comHoewel Over & Over a-Gwen een Limited Edition is uit 2014 heb ik hem nog afgeprijsd in twee Douglas filialen bij mij in de stad gevonden. Dus als je goed zoekt kom je hem misschien nog tegen. Ik zou hem zeker kopen als je fan bent van Gwen en een mooie klassieke rode lak zoekt, want de kwaliteit van OPI lakjes is uitstekend. De Swarovski steentjes zijn leuk voor een feestje, maar meer dan een avondje plezier heb je er niet van. Dus daar zou ik ze niet voor aanschaffen. Ik zou er persoonlijk niet het volledige bedrag voor neerleggen, maar voor €14,25 (de standaard prijs van een OPI lakje) heb je een mooi lakje met een Limited Edition verpakking en als extra nog wat Swarovski steentjes.

Heb jij Limited Edition nagellak in je stash?

 

 

16 gedachtes over “OPI Over & Over a-Gwen | Review & Nailart

 1. Ohhh lijkt me wel een hele leuke nagellak/nailart. Ik ben er echt geen kampioen in, dus ga het zelf niet proberen, maar ik ben wel een grote fan van OPI nagellak en dit lijkt me een prachtige kleur! Leuke review ook

  Like

 2. Ja, herkenbaar. Ik heb ook eens een nail art gedaan met studs en de eerste lag er binnen een uur af. Zo jammer, want ik vind het er wel onwijs leuk uitzien.

  Like

 3. Wat een mooie rode kleur zeg! Ik zou hem zelf denk ik puur voor de kleur kopen, die steentjes lijken mij niet zo’n toevoeging omdat ze niet zo lang blijven zitten!

  Like

 4. Jammer dat de steentjes er snel af zijn gegaan. Deze heb ik (nog) niet. Wel die gouden toen met James Bond, volgens mij was het golden gun of iets in die trant. Nog helemaal dicht! Heeft me een rib uit me lijf gekost..

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s