Kiko Lipstick – Cherry Red | Review

Kiko Lipstick Unlimited Stylo - 07 Cherry Red | Review BeautyBitsBlog.comToen ik afgelopen november in Florence was, kwam ik een Kiko winkel tegen. Destijds was er nog geen Kiko winkel in Nederland en was het voor mij de tweede keer dat ik het merk in het echt tegenkwam. De twee producten die ik altijd van een nieuw merk probeer om te kijken of het wat is, zijn een oogschaduwpalette en een lipstick. Aangezien ik al eerder in Londen een oogschaduwpalette gekocht had, was het nu tijd voor een lipstick. En uiteraard koos ik voor een felrode kleur, de Unlimited Stylo in de kleur 07 Cherry Red.

Deze lipstick zou een semi-matte finish moeten hebben en tot acht uur lang moeten blijven zitten. De Unlimited Stylo zit in een zilveren verpakking met daarop een klein streepje om de kleur aan te geven. Het is een weerspiegelende verpakking, wat erg handig is als je toch even wil checken of je lipstick ondanks de lange houdbaarheid nog wel goed zit. Op de onderkant van de verpakking staat alleen 07. Op de website van Kiko kan je de naam terugvinden, ik vind dat altijd wel jammer als er alleen een cijfer op staat.
Kiko Lipstick Unlimited Stylo - 07 Cherry Red | Review BeautyBitsBlog.comCherry Red is een felrode kleur met een neutrale tot iets warme ondertoon. Op de swatch kan je goed zien dat de lipstick een goede dekking heeft. De finish vind ik niet semi-mat, maar eigenlijk gewoon mat.

Kiko Lipstick Unlimited Stylo - 07 Cherry Red | Review BeautyBitsBlog.com En hier een full face afbeelding met lipswatches. Waarbij je kan zien dat de lipstick een klassiek rood is, met een matte finish. De dekking is prima en de houdbaarheid uitstekend. Dit is echt een typische matte lipstick waarbij je van tevoren je lippen moet scrubben om te voorkomen dat het velletjes accentueert. En je ook een lippenbalsem eronder moet dragen om je lippen nog enigszins gehydrateerd te houden, want het is behoorlijk uitdrogend. Maar het voordeel daarvan is, is dat lipstick muurvast blijft zitten. Aan het einde van de dag heb je echt een reiniger op oliebasis nodig om het van je lippen af te krijgen. Meerdere maaltijden, drankjes, een reiniger op waterbasis overleeft deze lipstick allemaal.

Dus als je opzoek ben naar een betaalbare matte, en dus niet semi-matte, lipstick die lang blijft zitten is de Ultimate Stylo lijn van Kiko ideaal. Er zijn in totaal twaalf kleuren, dus echt voor ieder wat wils.

De Ultimate Stylo lipsticks zijn in Nederland verkrijgbaar in de Kiko winkel in Amstelveen of via de webshop voor €6.90.

Heb jij al wel eens iets van Kiko geprobeerd?

 

22 gedachtes over “Kiko Lipstick – Cherry Red | Review

  1. Ik moet snel wat van KIKO gaan proberen! Ik hoorde dat ze binnenkort ook de cushion foundations in het assortiment kregen! Haha, btw, die kleur staat je echt super!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s