Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review

IMG_3241Als ik voor de rest van mijn leven maar één oogschaduwkwast zou mogen gebruiken, zou dat zonder twijfel de MAC 217 zijn. En als ik er dan stiekem toch nog één aan toe mocht voegen zou dat de MAC 239 zijn. Samen zijn zij voor mij de ideale combinatie om basic oogschaduwlooks mee te kunnen maken.

Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review BeautyBitsBlog.comAlle MAC kwasten uit de vaste collectie zien er eigenlijk hetzelfde uit: een zwarte houten steel met een metalen afwerking en zilveren letters. Het ziet er heel professioneel en strak uit. MAC kwasten staan bekend als kwalitatief,goede kwasten en zijn handgemaakt. Echter de echte must have is toch wel de MAC 217 Blending Brush. Dit is een ovaalvormige blending kwast met fijne compacte haartjes gemaakt van geitenhaar en voelt heerlijk zacht aan.

Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review BeautyBitsBlog.comWat mij betreft is de MAC 217 een echte alleskunner. Je kan er oogschaduw mee aanbrengen op het bewegend ooglid, in de arcadeboog en ook highlighter op het wenkbrauwbot. Uiteraard het belangrijkste wat je ermee kan doen is oogschaduw heel gemakkelijk blenden. Wat ook erg fijn is, is dat het zowel geschikt is voor poeder als crème producten. Echt een type kwast wat iedereen in de standaardcollectie zou moeten hebben.
Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review BeautyBitsBlog.com
Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review BeautyBitsBlog.comDe MAC 239 Eye Shader Brush is een platte oogschaduwkwast met een spits toelopende afgeronde rand. De MAC 239 is ook gemaakt van geitenhaar. Dit is een stevigere, compactere kwast, maar alsnog heel zacht. Ik vind deze kwast erg goed om oogschaduw op het bewegende ooglid op te bouwen om echt een intense kleur te creëren. Omdat de MAC 239 wat compacter is kan je hem ook goed gebruiken om oogschaduw onder de ogen aan te brengen.
Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review BeautyBitsBlog.comAangezien deze kwasten voor mij echt essentieel zijn voor een oogschaduwlook en ik geen zin heb om om de dag mijn kwasten te wassen heb ik de MAC 217 en 239 kwast opnieuw gekocht. Deze heb ik trouwens op de luchthaven van New York gekocht. Sowieso is MAC al goedkoper in de Verenigde Staten, maar op een luchthaven hoef je ook geen BTW te betalen. Echt een aanrader als je voor een schappelijke prijs MAC producten wilt kopen.
Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review BeautyBitsBlog.comVoor beiden kwasten geldt dat ze lang mee gaan. Ik heb mijn eerste MAC 217 en 239 echt al minimaal vijf jaar in bezit. Je ziet dat de letters wat vervagen, maar de kwast blijft kwalitatief goed. Na elke wasbeurt, ik gebruik zelf vaak babyshampoo, zijn de haartjes weer mooi wit en zacht.

Het enige waarvan ik merk dat de kwasten sneller slijten, is als je een brush cleanser gebruikt, daarmee kan je tussendoor vlug je kwasten reinigen en na een paar minuten weer verder. Brush cleansers bevatten vaak een hoog percentage alcohol en niet alle types bevatten veel verzorgende ingrediënten. De kwasten zijn gemaakt van dierlijk haar, dus je merkt direct dat de haartjes  uitdrogen van bepaalde brush cleansers en ook wat harder aanvoelen. Als je echt per se snel een schone droge kwast nodig hebt, raad ik je aan om de kwast met babyshampoo te wassen, zo veel mogelijk water met de hand er voorzichtig uit te knijpen en dan te föhnen. Echt binnen een halve minuut is je kwast droog en kan je weer aan de slag, zonder dat je de haren van je kwast uitdroogt.

Als je wil investeren in goede kwasten is MAC zeker een goed merk en dan is de 217 echt een aanrader. Heb je er minder geld voor over dan vind ik Real Techniques kwasten erg fijn, maar ook onze eigen HEMA heeft soms hele fijne blending kwasten.

De MAC 217 Blending Brush kost €22,00 en de MAC 239 Eye Shader brush kost €27,00. Beide zijn verkrijgbaar bij MAC filialen of pro-stores of online bij maccosmetics.nl.

Wat zijn jouw favoriete oogschaduwkwasten?

16 gedachtes over “Mijn twee favoriete MAC oogschaduwkwasten (217 & 239) | Review

 1. Deze kwasten klinken zo goed! Ik heb zelf nog helemaal geen kwasten van MAC, maar ik wil er wel graag wat gaan proberen. Wat stom trouwens dat die brush cleansers blijkbaar je kwasten kunnen uitdrogen, zelf was ik mijn kwasten altijd met babyshampoo dus ik wist dat helemaal niet!

  Like

  • Louise Young kwasten voelen inderdaad ook lekker zacht en kwalitatief goed aan, maar zijn ook een tikkeltje duurder. Maar als ze het waard zijn is dat ook een mooi alternatief. Mijn MAC-kwasten verharen gelukkig (nog) niet dus ik ben er nog heel blij mee.

   Like

 2. Jaaa de 217! Geweldig ding, gebruik ‘m elke dag. Koop regelmatig blendingkwasten van andere merken maar grijp toch telkens weer maar m’n 217. Wat zijn je kwasten trouwens nog mooi schoon en wit, hoe doe je dat? Ik maak de mijne schoon met de brush cleanser van MAC maar zo mooi wit als bij jou worden ze niet!

  Like

 3. Pingback: What’s in my Travel Make Up Bag? | Beauty Bits Blog

 4. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: Happy Birthday to Me! | Douglas Shoplog | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: Mijn 10 favoriete beautyproducten uit 2015 | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: If you had to pick one… | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s