Olaz Total Effects Parfumvrije Dagcrème | Review

Olaz Total Effects 7 in One Parfumvrije Dagcrème | Review BeautyBitsBlog.comVoor mijn gevoelige huid vind ik het altijd lastig om crèmes te vinden waar mijn huid goed op reageert. Na het uitpluizen van de site van arts Jetske Ultee kwam ik uit op de Olaz Total Effect Parfumvrije Dagcrème. Een crème die allerlei goede ingrediënten zou bevatten, zonder vervelende irriterende bestanddelen.Olaz Total Effects 7 in One Parfumvrije Dagcrème | Review BeautyBitsBlog.comHoewel ik nog niet oud ben, vind ik het nog niet te vroeg om te beginnen met anti-aging huidverzorging. Voorkomen is beter dan genezen, toch? De Olaz Total Effects 7 in One dagcrème zou de de 7 tekenen van ouder worden bestrijden zoals je hierboven kunt lezen.
Olaz Total Effects 7 in One Parfumvrije Dagcrème | Review BeautyBitsBlog.comDe ingrediëntenlijst is vermeld op de verpakking, zoals je kan zien zijn de eerste ingrediënten water en glycerine, wat vochtvasthoudend werkt, zoals eigenlijk bij de meeste crèmes. Daarna volgt het steringredient Niaciamide, dit zit er dus in een hoge concentratie in. Niacinamide is onder andere kalmerend, ontstekingsremmend, licht exfolierend en beschermt de huid tegen schade van de zon. Op de blog van Jetske Ultee kan je uitgebreid lezen over Niaciamide. Verder bevat het ook Vitamine E en kamille extract wat kalmerend werkt. Er zitten een hele hoop vette alcoholen in de crème wat niet zo’n probleem is, maar ook een uitdrogende benzoyl alcohol, maar deze staat gelukkig laag in de lijst. En voor de mensen die daar opletten bevat deze crème wel parabenen, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. Het enige echt bijzondere ingredient vind ik het laatste, caramel. Je merkt er niks van omdat er zo weinig van inzit, maar het viel me wel op.
Olaz Total Effects 7 in One Parfumvrije Dagcrème | Review BeautyBitsBlog.comDe fijne ingrediënten zitten gelukkig ook in een goede verpakking. Een stevige pompflacon, zodat al de bestanddelen goed blijven en het is ook lekker hygiënisch.
Olaz Total Effects 7 in One Parfumvrije Dagcrème | Review BeautyBitsBlog.comDe crème is niet heel licht maar ook niet rijk, een beetje vage omschrijving ik weet het. Ik heb zelf een gemengde huid met in de koudere maanden droge wangen en een normale tot vette T-zone en daar vind ik het erg prettig voor. Maar in de zomer wordt mijn huid vetter en vind ik de crème wat te vol. En hoewel er dagcrème op de verpakking staat gebruik ik de Olaz moisturizer gewoon ’s ochtends en ’s avonds en dat gaat prima. Hoewel deze crème parfumvrij is, heeft het geen hele medicinale geur, maar ruikt het eigenlijk nergens naar.
Olaz Total Effects 7 in One Parfumvrije Dagcrème | Review BeautyBitsBlog.comAltijd voor aanschaf even goed kijken of je echt de parfumvrije versie hebt. De niet-parfumvrije crème zit in een soortgelijke verpakking, alleen bevat die wel parfum. Mijn zus heeft die gekocht en toen ik daar een nachtje bleef logeren en mijn eigen crème vergeten was heb ik die gebruikt en daar werd mijn huid niet blij van. Dus als je ook een huid hebt die gevoelig is voor parfum, goed opletten in de winkel.

De meeste van de 7 effecten die deze crème zou hebben hebben te maken met huidveroudering, daar kan ik eigenlijk geen goed oordeel over geven omdat je dat eigenlijk pas op de lange termijn merkt. En eerlijk gezegd ben ik altijd sceptisch over dat soort claims en denk ik dat je met name rimpels en fijne lijntjes moet voorkomen en niet zo zeer kan terugdraaien. Wat ik wel gemerkt hebt is dat deze crème mijn huid hydrateert, maar niet irriteert. Wat ik persoonlijk met mijn gevoelige huid het belangrijkst vind. Qua grootte van porie en verzachten van de huid vind ik het moeilijk om dit allemaal aan deze dagcrème toe te schrijven, omdat ik meerdere producten gebruik die daarvoor zouden kunnen zorgen. Het maakt het in ieder geval niet erger.

Dus als je een gevoelige niet al te vette huid hebt en nog op zoek ben naar een kwalitatief goede crème is dit zeker een aanrader. Het bevat effectieve ingrediënten en het komt in een pompje. Voor mij is dit tijdens de koudere maanden echt een ideale moisturizer. Het enige wat ik mis in dit product is een SPF, dat zou het helemaal af hebben gemaakt. De Olaz Total Effects 7 in One parfumvrije dagcrème kost €19,99, maar gelukkig zijn er regelmatig aanbiedingen voor 1 + 1 gratis bij drogisterijen. Echt wel de moeite om daar even op te wachten.

De Olaz Total Effects 7 in One Parfumvrije dagcrème kost €19,99 voor 50mL en is algemeen verkrijgbaar

Welke moisturizer vind jij erg fijn?

12 gedachtes over “Olaz Total Effects Parfumvrije Dagcrème | Review

 1. Leuke en uitgebreide review! Ik gebruik deze moisturizer met niacinamide al jaren en het bevalt heel goed. Gebruik het vaak als nachtverzorging aangezien ik overdag graag een creme met SPF gebruik. Bij het Kruidvat is deze creme regelmatig voor de helft van de prijs te koop en dan sla ik altijd mijn slag 😉

  Like

 2. Ik ben het helemaal met je eens! Ze zouden veel meer met proefmonsters moeten werken! Vaak kan je ze trouwens wel bestellen op de site van bepaalde producten! Ik weet bijvoorbeeld dat Sephora er heel druk mee is!

  Like

 3. Dat klinkt goed! Ik ben op zoek naar nieuwe dagcrème en deze stond al langer op mijn to-try lijstje. Alleen erg jammer dat er SPF ontbreekt, daarom zal ik hem toch niet kopen. Ik zou te lui zijn om nog aparte zonbescherming aan te brengen of dit gewoon vergeten, en ik ga toch liever beschermd naar buiten! Echt vreemd dat ze SPF weglaten, dat is toch een van de beste bestrijders van huidveroudering… Misschien neem ik hem dan wel als nachtcreme 🙂

  Like

  • Ja, het ontbreken van SPF vind ik ook een nadeel. Maar ik weet van mezelf dat ik niet elke 2 uur opnieuw gezichtscrème opdoe en SPF overigens ook niet, maar een losse zonnebrand heb je dan sowieso wel nodig.

   Like

 4. Pingback: Mijn huidverzorgingsroutine | Maart 2015 | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: Opgemaakt November 2015 | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: Opgemaakt December 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s