Paula’s Choice 1% BHA Lotion | Review

Paula's Choice Skin Perfecting Lotion 1% BHA Lotion | Review BeautyBitsBlog.com Eén van de producten die eigenlijk altijd al in mijn huidverzorgingsroutine zit is een exfoliant, een scrub. Aangezien ik een gevoelige huid heb die niet erg goed reageerde op mechanische exfolianten, met echte scrubkorreltjes, ben ik geswitched naar chemische exfolianten. Om voorzichtig te beginnen ben ik gestart met een van de mildste varianten de Paula’s Choice Skin Perfecting 1% BHA Lotion.

Paula’s Choice is een huidverzorgingsmerk, die ook een aantal make-up producten verkoopt, opgericht door amerikaanse huidverzorgingsexpert Paula Begoun. Waarbij ze effectieve producten willen ontwikkelen die tegelijkertijd mild zijn omdat alle huidverzorging geur- en kleurstofvrij is.

Zoals de naam van het product al verraadt is het belangrijkste ingrediënt BHA, dit staat voor Beta Hydroxy Acid, ook wel salicylzuur genoemd. BHA exfolieert zowel het huidoppervlak als de poriën en reinigt verstopte poriën op een milde manier. Dit vermindert onzuiverheden en mee-eters. De salicylzuur verwijdert de doffe opgebouwde laagjes beschadigde huidcellen zodat de huid er weer stralend en egaal uitziet.
Paula's Choice Skin Perfecting Lotion 1% BHA Lotion | Review BeautyBitsBlog.comDe lotion zit in een licht en luchtdichte flacon van 100mL met een pompje. Ik vind dit altijd heel belangrijk, want zo blijven de ingrediënten echt werkzaam. En het werkt makkelijk en hygiënisch. Verpakking is heel simpel en strak, wit, zwart en grijs. Het staat heel clean, dat vind ik mooi.


Aqua, Cetyl Alcohol (emollient/thickener), Butylene Glycol (water-binding agent), PPG-14 Butyl Ether (thickener), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Allantoin (anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Alteromonas Ferment Extract (water-binding agent), Dimethicone (silicone slip agent), Dimethiconol (silicone slip agent), Caprylic/Capric Triglyceride (emollient/skin-repairing ingredient), Glycerin (skin-repairing ingredient), Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract (antioxidant), PEG-40 Stearate (thickener), Sorbitan Stearate (thickener), PVM/MA Decadiene Crosspolymer (film-forming agent), Neopentyl Glycol Diheptanoate (skin-conditioning agent), Polyacrylate-13 (film-forming agent), Polyisobutene (thickener), Polysorbate 20 (emulsifier), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Benzoic Acid (preservative), Dehydroacetic Acid (preservative), Phenoxyethanol (preservative)


Op de verpakking maar ook op de site van Paula’s Choice kan je de hele ingrediëntenlijst vinden, waarbij ook uitgelegd wordt waar elk bestanddeel voor dient. Ik vind het trouwens grappig om te zien dat BHA het vierde ingrediënt is, terwijl het product daar maar 1% van bevat. En dat dus al die andere ingrediënten die daarna komen in verwaarloosbaar kleine hoeveelheden in de lotion voorkomen.
Paula's Choice Skin Perfecting Lotion 1% BHA Lotion | Review BeautyBitsBlog.com
De Skin Perfection 1% BHA Lotion is een lichte crème met BHA geschikt voor alle huidtypes. Je kan ook kiezen uit een gel en bij de 2% variant uit een waterachtige vloeistof, afhankelijk van je huidtype. Als je BHA of een andere chemische exfoliant gebruikt, moet je het gebruik voorzichtig opbouwen, omdat elke huid er anders op reageert. Sommige krijgen overgevoeligheidsreacties, maar het kan ook zorgen voor een droge, schilferende huid. Daarnaast zorgen chemische exfolianten ervoor dat je huid gevoeliger wordt voor UV. Dus het gebruik van een SPF wordt aanbevolen. Uiteindelijk kan je het opbouwen tot maximaal twee maal daags aanbrengen op een gereinigde huid. Daarna kan je als je het nodig vind nog een crème aanbrengen.

Ik gebruik nu zelf de Paula’s Choice Skin Perfection 1% BHA Lotion nu ongeveer negen maanden, waarbij ik het product één keer per dag ’s avonds gebruik. Daarbij heb ik echt verschil gemerkt, mijn huid voelt gladder aan, maar met name heb ik minder last van puistjes en mee-eters. En ik heb een hele hoop porien op mijn wangen en voorhoofd en die worden in ieder geval niet groter, maar ook niet kleiner overigens.

En ondanks dat ik een gevoelige en gecombineerde huid hebt, reageert mijn huid er niet allergisch op. Mijn huid voelt wel wat droger aan, dus na het aanbrengen gebruik ik gewoon nog een serum en een crème ’s avonds. Hoewel ik het product nu negen maanden dagelijks gebruik is het nog niet op. Wanneer die wel op is, vind ik moeilijk inschatten want de verpakking is niet transparant. Maar ik ben er zo blij mee dat ik al een back up in de 2% variant heb liggen.

Ik vind dit echt een aanrader als je op zoekt bent naar een mild product om puistjes en mee-eters te verminderen. Of als je in plaats van een mechanische scrub, liever een chemische exfoliant gebruikt.

De Paula’s Choice Skin Perfection 1% BHA Lotion en is alleen online verkrijgbaar via de site van Paula’s Choice voor €27,90. Op dit moment loopt er trouwens een aanbieding waardoor je 20% korting krijgt op alle exfolianten, dus dan betaal je €22,32.

Welk middel gebruik jij tegen puistjes?

14 gedachtes over “Paula’s Choice 1% BHA Lotion | Review

 1. Ik heb de 1% BHA van Jetske Ultee gebruikt, maar ik vond dat helemaal niets. Het werkte gewoon niet voor mijn huid! Ik gebruik nu de Microdelivery Peel van Philosophy, dus durf ook niet dagelijks nog andere chemische peelings te gebruiken, maar ik heb er nog eentje liggen van Clarins. Mijn huid reageert namelijk wel overgevoelig, meh 😦

  Like

  • Ik ben altijd bang dat de Microdelivery Peel te agressief is, omdat dat je dat maar één keer per week mag gebruiken. En ik reageer tot nu toe slecht op glycolzuur, dus ik hou het voorlopig bij BHA’s.

   Like

 2. Wat een fijn product dat goed doet wat hij moet doen! Zelf gebruik ik niets tegen puistjes, ik heb er met mate last van alleen wanneer ik ongezond eet of mijn huid vergeet te reinigen, met gezond eten en mijn huid goed verzorgen zijn de puistjes bij mij snel weer weg.

  Like

 3. Klinkt goed! Ik ben niet echt gezegend met een smetteloze huid en altijd op zoek naar goede middeltjes tegen pukkeltjes. Met een zwak voor exfolianten moet ik deze ook maar eens gaan proberen.

  Like

 4. Pingback: Mijn huidverzorgingsroutine | Maart 2015 | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: First Aid Beauty Facial Radiance Pads | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s