Lipstick No-buy?

Lipstick No-buy? BeautyBitsBlog.comOké ik beken ik heb een hele hoop lipsticks, en oké 90% of meer rood, maar dat is eigenlijk niet wat ik wilde bespreken. Mijn echte probleem, nou ja probleem is een groot woord, is dat het niet meer in mijn stash past.

Lipstick No-buy? BeautyBitsBlog.comEen jaar of twee geleden kocht ik deze vijf lades met als doel mijn hele make-up collectie daarin te bewaren. Mijn foundations passen er niet in omdat de laatjes te smal zijn, dus die bewaarde ik samen met mijn grotere oogschaduwpaletten in mijn dagelijkse make-up stash, maar voor de rest had ik het goed geregeld. Een lade met lipsticks, één met lipglossjes, één met paintpots en losse oogschaduws, één met concealers en poeders en één met blushes en highlighters. Behalve dat mijn foundations en oogschaduwpaletten er niet in pasten was het geweldig, alles mooi overzichtelijk bij elkaar.
Lipstick No-buy? BeautyBitsBlog.comAlleen de laatste jaren merk ik dat mijn lipproducten de overhand aan het nemen zijn. Wat begon met twee hele legen laadjes met lipsticks, lipglossjes en lippotloden nam langzaam toe. Toen heb ik eerst mijn liquid lipsticks naar mijn lipgloss lade verplaatst. Ik bedoel liquid lipsticks zijn toch gewoon heel goed gepigmenteerde lipglossjes dus dat kon best. En ik kon voorlopig weer vooruit met een lipstick hier en een lipglossje daar te kopen, eigenlijk vooral bij MAC. Daarna was plotseling zomaar weer mijn lipsticklade vol en ik besloot mijn mijn lippotloden maar bij de concealers te leggen, daar heb ik er toch niet zo veel van, dus dat was geen groot probleem.
Lipstick No-buy? BeautyBitsBlog.comEn daarbij had ik niet eens mijn lipproducten in  mijn dagelijkse make-up stash en diverse handtasjes meegenomen. Ik was, en ben nog steeds, een beetje in de ontkenningsfase waarbij ik dacht als ik het over zo veel mogelijk plekken verspreid dan valt het best mee. Wat niet weet, wat niet deert toch?

Totdat ik toch wat opruimwoede kreeg en besloot alle lipproducten uit diverse handtasjes te halen en echt alleen mijn vaak gebruikte lipproducten in mijn dagelijke make-up stash te bewaren. En wat twee jaar geleden begon met twee hele lege laatjes was inmiddels overwoekerd tot drie laatjes met lipproducten.

Lipstick No-buy? BeautyBitsBlog.com Het lijkt wel of er nog zat ruimte is, maar je moet bedenken dat in deze half lege lade ook mijn concealers bewaar. Ondanks mijn kop-in-het-zand-steek-methode merkte ik echt wel dat het niet meer paste.En aangezien ik toch echt wel zag dat ik al heel veel lipsticks had, maar met name rode besloot ik dat ik een rode lipstick no-buy zou houden. Dus de laatste rode lipsticks die ik kocht waren die van L’Oréal afgelopen oktober.

En toch begon het weer te kriebelen, ik hield me aan mijn rode lipstick no-buy, alleen sloeg dit over naar roze lipstick, MAC Viva Glam Miley Cyrus en recentelijk weer de Rimmel Provacalips, uiteraard in het rood.

Ik weet dat ik wel een totale lipproduct no buy met mezelf kan afspreken. Maar hoe lang dan? Volgens mij heb ik in mijn hele make-up ‘carrière’ alleen maar een paar lipglossjes opgemaakt. En ik heb zoveel lipsticks, daar kan ik de komende jaren nog wel mee vooruit. En lipsticks weggeven vind ik persoonlijk niet zo hygiënisch.

Daarom vraag ik jullie om hulp, hoe houden jullie je make-up aankopen in bedwang? Houden jullie je aan een bepaald budget, spreek je no-buys met jezelf af? Of ga je helemaal de andere kant op en vergroot je simpelweg je opbergruimte. Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen.

De komende tijd moet ik mezelf maar zo veel mogelijk inhouden, denk ik. Hoewel ik nu al weet dat ik komende in april in een stad met een Sephora ben…

 

 

 

26 gedachtes over “Lipstick No-buy?

 1. Heel lastig. Ik heb er ook last van! Ik zou zeggen koop nu ff niks. Koop weer wat als je bij sephora bent 😉
  Of ga de challenge aan om bij sephora alleen te window shoppen! Succes. Ben benieuwd!

  Like

 2. Ik heb een enorm groot zwak voor lipsticks en die zullen ook als eerste mijn (digitale) winkelmandje in gaan wanneer ik rond kijk.. Ik probeer een beetje te letten op wat ik al heb. Ik heb een complete lade vol met rode lipstick, dus wanneer wéér eens een mooie rood aantref, vraag ik mezelf “heb ik deze echt nodig?”. Of ik let op de centjes, haha. Succes!

  Like

 3. Ik moet heel eerlijk zijn; ik heb één keer een no-buy maand geprobeerd en het niet volgehouden (het eindigde met een shoplog), dus voor mij zou het niet te doen zijn om niks te kopen. Als ik iets zie dat ik wil hebben dan kan ik het hooguit op dat moment niet aanschaffen, zodat ik erover na kan denken. Mijn tactiek is dan ook mijn opbergruimte vergroten en daar ben ik nu weer goed aan toe haha! Ik wil alles zodra ik een nieuwe kast heb dusdanig georganiseerd op gaan bergen dat ik een goed overzicht heb van wat ik heb en dus ook alles sneller zal gebruiken.Je zou natuurlijk even geen lipproducten kunnen kopen totdat je bij Sephora bent en dan alleen iets heel speciaals kopen dat je hier niet zo snel kunt kopen! Dan gaat het toch iets minder snel 🙂

  Like

  • Ik heb ook serieus overwogen, gewoon mee opbergruimte te kopen, maar ja dan is voor mijn gevoel het einde zoek. Ik moet inderdaad maar eens wachten totdat ik bij de Sephora ben, dat is ‘maar’ ruim een maand verder.

   Like

 4. Geen geld hebben is altijd een goede oplossing, haha! Nee maar nu even serieus, bij mij werkt een ‘Project 10 pan’ altijd het best. Dan verplicht je jezelf om niets nieuws meer te kopen voordat je lijstje van 10 producten op is. In jouw geval kun je dan zeggen dat je eerst 10 lipproducten op moet maken voor je iets nieuw aanschaft.

  Of je geeft jezelf een max. aantal lipproducten dat je per maand mag kopen. Bv. 1 per maand en als je dan al een gloss hebt gekocht mag je geen lipstick meer kopen. 😀 Ik heb beide methodes al gebruikt en het werkt prima!

  Like

 5. Oh, herkenbaar dit! Misschien zou je kunnen proberen alleen iets te kopen als het écht iets toevoegt aan je stash. Dus niet de zoveelste rode lipstick, maar bv. een paarse. En dat is misschien juist wel leuk omdat je uit je comfort zone gedwongen wordt en wie weet bevalt het wel 😉

  Like

 6. Altijd als ik blogs lees en foto’s van nieuwe collecties zie wil ik make-up kopen. Maar op het moment dat ik in de winkel sta overweeg ik of ik het wel nodig heb en of ik het geld beter niet kan bewaren. Is de collectie het wel waard? En dan bedenk ik dat het niet perse hoeft haha. Dat had ik dus gister toen ik voor de nieuwe MAC LE ging kijken. Een bepaald limiet per 2 maanden op stellen helpt mij wel erg!

  Like

 7. Haha I’ve been here. Koop de laatste tijd veel minder make up.

  Ik heb besloten dat ik het niet nodig heb, en om mijn geld te steken in lekker eten met de girls (of de boy) of in leuke dingen doen. Maar wat niet meehelpt is dat je nu beautyblogger bent, dus ik denk dat het dan nóg moeilijker is je aankopen in bedwang te houden… Misschien eens filmpjes checken van grote beauty guru’s? Ik weet bijv dat Thyme the Infamous voor beauty guru niet veel make up heeft. Misschien heb je iets aan haar tips?
  x Rowan

  Like

  • Ik had voordat ik met bloggen begon me al voorgenomen om geen producten te kopen alleen om te reviewen. En daar heb ik me goed aan gehouden, dus dit is de natuurlijke progressie van mijn make-up voorraad. Maar ik zal zeker het YT kanaal bekijken, kan ik altijd iets van opsteken.

   Liked by 1 persoon

 8. Herkenbaar probleem en heel knap dat je het aangaat! Ik denk dat ik van alle make up lipsticks echt niet niet kan kopen, een no buy prima maar geen lipsticks dat gaat mij gewoon niet lukken, daarom vind ik het zo knap dat je het gaat proberen! Heel veel succes, je kunt het!

  Like

 9. Ja, dat is inderdaad ook erg moeilijk. Ik snap je gevoel dat het “einde zoek is”, als je zorgt voor meer opberg ruimte, maar ergens heb ik ook wel zoiets van; ach, wat kan het kwaad, het zijn maar lipstickjes. Sommige dames hebben kasten en kasten vol met schoenen die ze misschien eens per jaar dragen.. en dat is ook helemaal prima. Iedereen mag zijn of haar eigen guilty pleasure hebben. Ik zou dit leuke kastje bewaren voor al je lipsticks, lipgloss en liners en dan koop je nog een kastje voor al je andere make-up! Heerlijk om overigens even te kijken wat je allemaal voor lipproducten hebt hihi.

  Like

 10. Ik herken dit probleem heel erg, ik heb het eigenlijk met mijn hele make-up collectie. Daarom heb ik besloten dat ik ga proberen heel 2015 geen make-up en andere onnodige dingen te kopen. Ik was laatst jarig en het geld wat ik daarvan heb gekregen is een uitzondering, dus ik heb laatst wat dingen van mijn cadeaugeld gekocht. Maar eigenlijk gaat het me tot nu toe goed af, ik heb sinds 1 januari maar 1 product gekocht en dat was gelukkig maar 3,50. Het duurde een tijdje voordat ik die switch maakte, maar nu heb ik nauwelijks behoefte aan nieuwe dingen. Toevallig wilde ik komende week een artikel met ervarings-tips delen op mijn blog, maar als je dat niet wilt lezen heb ik deze tip: probeer jezelf een maximum aantal aankopen per week/maand te stellen of een vaste dag waarop je één product mag kopen, en houd je hier ook aan. Op zo’n manier ga je veel bewuster om met wat je echt wilt en bega je minder impulsaankopen 🙂 Ik hoop dat dat helpt!

  Like

 11. Pingback: Mijn 5 favoriete herfst MAC lipsticks | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s