Beauty Bits Boek : Parisian Chic – Ines de La Fressange

Beauty Bits Boek: Parisian Chic -  Ines de la FressangeAls je mijn blog al een tijdje volgt heb je dit boek vast al een paar keer langs zien komen als achtergrond in mijn foto’s. Het boek ziet er prachtig uit, maar dat is natuurlijk niet de reden dat ik het kocht. Ik wilde mijn garderobe wat meer stroomlijnen en ik dacht dat dit boek daarbij goed van pas zou komen.
Beauty Bits Boek: Parisian Chic - Ines de la Fressange BeautyBitsBlog.comParisian Chic is een New York Times bestseller geschreven door Ines de La Fressange een inmiddels 57 jarige model, maar ook echt een frans stijlicoon. Het boek legt uit hoe parisiennes hun garderobe samenstellen, maar vertelt ook over unieke shopadresjes in Parijs en interieurtips. Daarnaast is het boek heel mooi vormgegeven, niet alleen aan de buitenkant. Ook aan de binnenkant vind je prachtige foto’s van outfits en interieurs die speciaal voor het boek gemaakt zijn.
Beauty Bits Boek: Parisian Chic - Ines de la Fressange BeautyBitsBlog.comHet grootste deel van het boek beslaat de klassieke items die je in je garderobe zou moeten hebben om altijd modieus voor de dag te komen. En de verschillende accesoires die je daarbij zou kunnen combineren. Met daarbij duidelijke uitleg en mooie foto’s wat heel verhelderend werkt. Daarnaast voelt het ook niet alsof je in een keurslijf gedwongen wordt, maar meer alsof je vrijblijvend stijladvies krijgt. Niet alle tips zijn verschrikkelijk origineel, maar ik had tijdens het lezen van het boek toch regelmatig wat aha-momentjes.
Beauty Bits Boek: Parisian Chic - Ines de la Fressange BeautyBitsBlog.comNatuurlijk kun je je garderobe stroomlijnen zonder dit boek te kopen, er is online super veel te vinden over ‘the capsule wardrobe’, maar voor mij was het heel verhelderend om op papier een plan te zien hoe je dit het beste kunt aanpakken. En het fijne aan dit boek is dat je het niet van voor naar achter hoeft te lezen, maar juist telkens kan inzoomen op de dingen die jou het meest aanspreken. En als je geen zin hebt om te lezen kan je ook gewoon naar de prachtige foto’s kijken van Parijs, interieur en kleding. Ik wordt daar persoonlijk altijd heel blij van.
Beauty Bits Boek: Parisian Chic - Ines de la Fressange BeautyBitsBlog.comBen je op zoek naar een boek met stijltips of gewoon een boek dat er heel mooi uitziet op een tafeltje, het oog wil tenslotte ook wat, dan is dit echt een aanrader. Ik heb zelf de engelse versie, maar hij is natuurlijk ook verkrijgbaar in het frans, voor de liefhebber, en in het nederlands.

Parisian Chic van Ines de La Fressange is o.a. online verkrijgbaar vanaf €19,99.

10 gedachtes over “Beauty Bits Boek : Parisian Chic – Ines de La Fressange

  1. Dit boek is ook wel iets voor mij! Ik ben op zoek naar een stijl die helemaal ‘ik’ is en toch tijdloos. Redelijk minimaal met veel combinatiemogelijkheid. Ik heb een fijne kledingcollectie maar heb toch het gevoel dat ik te veel dingen te weinig draag en/of niet kan combineren, daar moet verandering in komen!

    Like

  2. Wat zijn dit toch altijd een heerlijke boeken om te hebben, en af en toe in te kijken , een stukje te lezen en te bladeren…lekker ontspannen en heel erg leuk!

    Like

  3. Leuke review! Ik ben heel benieuwd naar dit boek, maar las er steeds matige recensies over en dan vond ik de prijs weer te hoog. Maar ik ga hem nu toch maar een keer kopen. Fijn dat je ook wat foto’s van de inhoud laat zien, want dat miste ik heel erg bij de andere reviews en nu weet ik tenminste wat ik kan verwachten 🙂

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s