MAC Prep + Prime Fix+ | Review

MAC Prep + Prime Fix+ | Review BeautyBitsBlog.comAls echte MAC fan heb ik naast de make up ook een hoop andere producten van MAC uitgeprobeerd. Ja, naast make up verkoopt MAC ook huidverzorgingsproducten. En de MAC Prep + Prime Fix+ valt eigenlijk een beetje tussen deze twee categorieën. Online kom ik hele wisselende reviews tegen, dus voor de mensen die nog twijfelen, of überhaupt het product niet kennen, deel ik mijn review.

De MAC Prep + Prime Fix+ is volgens MAC:
Een waterval van vitaminen en mineralen die de huid verfrist en de make-up afwerkt. Zorgt voor een glad oppervlak zodat de make-up makkelijk kan worden aangebracht.
Hoewel de meeste mensen het gebruiken om te zorgen dat hun make-up langer mooi blijft zitten, wordt het dus niet zo in de markt gezet.
MAC Prep + Prime Fix+ | Review BeautyBitsBlog.comMAC Fix+ is een heldere vloeistof dat in een handige spuitflacon zit van 100mL. Dit dien je op ongeveer 30cm afstand voor én na het aanbrengen op je gezicht te spuiten. Er komt dan een hele fijne nevel op je gezicht. Het bevat de volgende ingrediënten:


Water, Glycerin, Butylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Caffeine, Panthenol, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Fragrance, Disodium EDTA, Phenoxyethanol.


Zoals je kan zien bestaat het eigenlijk voornamelijk uit water, maar bevat het ook anti-oxidanten zoals kamille, groene thee en caffeine. Daarnaast bevat het ook hydraterende elementen zoals de glycerine en Vitamine E (Tocopheryl Acetate). Verderop in de lijst staat ook parfum, maar daar zit gelukkig maar een klein beetje in. De MAC Fix+ ruikt vooral heel fris naar kamille en komkommer.
MAC Prep + Prime Fix+ | Review BeautyBitsBlog.comIk schreef eerder al dat de MAC Fix+ wordt met name bedoeld is als opfrisser voor de huid en op de make-up af te werken. Daar gebruik ik hem zelf ook voor. Als ik niet snel na het insmeren van mijn gezicht make up opdoe vind ik het prettig om voordat ik mijn primer opdoe wat Fix+ op te spuiten. Ik heb het idee dat de primer dan net wat beter aan mijn huid hecht. En het voelt lekker fris aan. Na het afpoederen van mijn make up gebruik ik ook wat Fix+ om vooral als ik iets te enthousiast met poeder aan de slag ben gegaan het poederige effect wat te verminderen. Daar werkt de Fix+ ook prima voor.

Waar ik de MAC Fix+ ook handig voor vind is om mijn oogschaduwkwast wat vochtig te maken om makkelijker glitteroogschaduw op te kunnen doen. Dat voorkomt dat er echt over je hele gezicht glitters te vinden zijn.
MAC Prep + Prime Fix+ | Review BeautyBitsBlog.comDe reden dat de meeste mensen MAC Fix+ kopen is volgens mijn om hun make up te fixeren, logisch want aan de hand van de naam zou je dat wel verwachten. Echter na het gebruik van Fix+ merk ik helemaal niet dat mijn make up langer blijft zitten ten opzichte van alleen afpoederen. En eigenlijk had ik dat ook niet verwacht op basis van de ingrediënten of de marketing.

De MAC Prep + Prime Fix+ is als fixing spray geen echte aanrader, maar om poederig effect te verminderen of als verfrissing voor of na het aanbrengen van je make up zeker. Dus het doet precies wat het beloofd en helaas net geen tikkeltje meer.

MAC Prep + Prime Fix+ kost €16,50 voor een flacon van 100mL en is online of bij MAC counters te koop. De travelvariant van 30mL kost €10,00 en is online en bij MAC Pro Stores te koop.

Ik ben nieuwgierig en altijd op zoek naar nieuwe MAC-pareltjes: wat was jouw laatste MAC aankoop?

9 gedachtes over “MAC Prep + Prime Fix+ | Review

  1. Dat is dus een heel ander gebruik dan wat ik er altijd over lees, grappig. Ook niet onlogisch dat het dan geen goede setting spray is. Ik gebruik ook die van UD op het moment, bevalt goed, maar die van Clarins vond ik ook niet slecht. Trouwens, heb je gezien dat de Cinderella collectie online is bij MAC?

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s