Is het de hype waard? | Clarisonic

e waard? | Clarisonic BeautyBitsBlog.comHet is alweer de eerste maandag van de maand, dus weer tijd voor voor ‘Is het de hype waard?’ artikel. Gezichtsborstels in het algemeen zijn de afgelopen jaren trendy geworden, maar daarbinnen had je een aantal grote merken. Waaronder de Clarisonic en laat ik nou net de Clarisonic MIA 2 in mijn bezit hebben.
Het unieke van de Clarisonic ten opzichte van andere elektrische gezichtsreinigers is dat het borsteltje oscillerende in plaats van ronddraaiende bewegingen maakt. Dit betekent dat het heel snel korte stukjes van links naar rechts draait de zogenaamde Sonic Method, waar ook de naam van het product van afgeleid is. Deze methode zou  de textuur van de huid moeten transformeren, het verschijnen van wijde poriën, huidplooien en rimpels verminderen en kunnen bijdragen het bij tot een zachtere en stralende huidskleur.
Is het de hype waard? Clarisonic | BeautyBitsBlog.com
e waard? | Clarisonic BeautyBitsBlog.com
Is het de hype waard? | Clarisonic BeautyBitsBlog.comIk kocht zelf de Clarisonic MIA 2 toen ik zo’n anderhalf jaar geleden in New York. Daar betaalde ik er $150,- voor terwijl als je het in Nederland koopt er €150,- aan kwijt bent. Op de doos staat uitgebreide uitleg en instructies.
e waard? | Clarisonic BeautyBitsBlog.com
In de doos zat de Clarisonic, één borstelkop met dekseltje voor de gevoelige huid, een reishouder, een sample van een Clarisonic gel cleanser en een oplader.
e waard? | ClarisonicDe Clarisonic MIA 2 werkt heel makkelijk. De Clarisonic moet je volgens de instructies gebruiken nadat je je oogmake up al hebt verwijderd. Daarna breng je een cleanser aan op je vochtige huid of op de vochtig gemaakte borstelkop. Er zijn twee standen, langzaam en snel en aan het lampje kan je zien in welke stand het staat. Nadat je het aangezet hebt begint het borsteltje met oscillerende bewegingen en piept om aan te geven hoe lang je per gezichtsdeel bezig moet zijn. 20 Seconden voor je voorhoofd, 20 seconden voor je neus, rondom je mond en kin en 10 seconden per wang. Dus in totaal ben je 60 seconden bezig met het reinigen van je gezicht.

Na gebruik spoel ik de Clarisonic af en leg ik het neer met het dekseltje van de borstelkop eronder.  In dat dekseltje zitten gaten waardoor het borsteltje aan de lucht kan drogen. De Clarisonic is waterproof dus het maakt niet uit als het nat wordt en je kan het dus ook in de douche gebruiken. Ik zet het niet terug in de oplader, want bij mijn gebruik van drie tot vier keer per week hoef ik het echt maar een keer per drie maanden ofzo op te laden.
e waard? | Clarisonic BeautyBitsBlog.com
De Clarisonic kent meerdere typen borstelkoppen Ik heb het altijd degene voor de gevoelige huid gebruikt, dus over de andere kan ik niet zo veel vertellen. Volgens de fabrikant dien je deze elke drie maanden te vervangen. Elke nieuwe borstelkop wordt ook geleverd met een deksel. Deze kosten in Nederland tussen de 25 en 30 euro per stuk. Gelukkig heb ik er nog een hele hoop uit New York liggen.

Volgens de fabrikant kan je zonder problemen twee maal daags de Clarisonic MIA 2 gebruiken. Toen ik dat deed raakte mij huid behoorlijk geïrriteerd. Mijn huid voelde trekkerig aan, ik kreeg allemaal kleine bultjes maar ook schilfertjes. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik een gevoelige, gemengde huid heb die makkelijk reageert op invloeden van buitenaf. Nadat ik de Clarisonic minder vaak was gebruiken zo’n drie tot vier keer per week verdwenen de nare klachten.
e waard? | Clarisonic BeautyBitsBlog.comDe Clarisonic vind ik een prima gezichtsreiniger, zelfs als je nog make up op je gezicht hebt zitten. Als ik daarna met een wattenschijfje en wat toner over mijn huid ga, blijft deze helemaal schoon. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om eerst al mijn gezichtsmake up te verwijderen en dan pas de Clarisonic te gebruiken, omdat ik anders toch het idee krijg dat ik make up op mijn gezicht aan het rondsmeren ben. Na gebruik merk ik dat mijn huid schoon en glad aanvoelt. En dat gladde gevoel komt toch door het exfoliërende, scrubbende, effect van de borstelkop. Hoewel de Clarisonic niet als exfoliant in de markt is gezet doet het dit wel degelijk. Ik denk dat dat ook zorgt voor het irriterende effect als je het twee keer per dag gebruikt.

Eindconclusie: de Clarisonic MIA 2 is een prima gezichtsreiniger, maar eigenlijk voor mijn huid te agressief om twee keer per dag te gebruiken. Als je de frequentie omlaag schroeft gaat het prima én lekker snel. Maar een duidelijk nadeel is zeker de prijs, zowel in aanschaf en het borstelkopje dat je bij twee maal daags gebruik elke 3 maanden moet vervangen. Dan zou je daar alleen al aan €100,- per jaar kwijt zijn. Als je al twee maal daags je gezicht reinigt voegt dit behalve wat tijdsbesparing niet veel toe. Maar ben je niet heel gemotiveerd om je gezicht te reinigen dan zou het gebruiksgemak van de Clarisonic je misschien net over de streep kunnen trekken.

De Clarisonic MIA 2 kost €150 en is in Nederland exclusief fysiek te koop bij de ICI Paris XL

Hoe reinig jij je gezicht?

Andere posts in de Is het de hype waard?-serie:

 1. Real Techniques kwasten
 2. Essie nagellak
 3. Lady Speedstick Deodorant
 4. Carmex Lippenbalsem
 5. Bioderma Micellair Water

 

22 gedachtes over “Is het de hype waard? | Clarisonic

 1. Ik had een mia jaren geleden. Was erg fijn! Maar betrapte mezelf er toch op hem haast niet te gebruiken. Ik vond toen trouwens ook 1x per dag meer dan voldoende.

  Like

 2. Ik reinig mijn gezicht met makeup remover doekjes, een tonic en een facewash van de Hema (review op blog). Ik zit al heeeeeel lang te twijfelen om zo’n ding te halen, mijn huid is gevoelig, dus ik ben ook bang dat het pijn doet! Dat vind ik dan toch weer zonde van het geld.. Wel een leuk artikel ! 🙂

  Like

 3. Fijne review! Ik heb hier zoveel over gehoord, maar het zelf nog niet geprobeerd vanwege de prijs. Ik denk ook niet dat ik hem snel aan zal gaan schaffen; mijn huid is ook wel gevoelig en hem ook niet al te vaak zou kunnen gebruiken.

  Like

 4. Fijne review! Fijn dat hij goed werkt, maar helaas lijkt het niks voor mij. Ik vind het ten eerste een beetje overbodig z’n borstel en vrij prijzig. Maar mijn huid die is echt super snel geïrriteerd. Zelfs toen ik laatst mijn gezicht ging schminken, was hij daarna al helemaal rond en dagen branderig. Wel hoor ik veel goeds over de borstel, maar ik laat deze hype toch lekker voorbij gaan! Veel plezier er nog mee 🙂 x

  Like

 5. Het klinkt prima en ik heb bij ICI Paris een tijdje terug een prima demonstratie en uitleg gehad…het klinkt prima en prettig in gebruik, alleen de prijs is wel iets wat mij toch echt tegen houd aan deze aan te schaffen…

  Like

 6. Hele goede review! Ik vind de prijs wel iets te duur om het aan te schaffen. Ik reinig men gezicht eigenlijk gewoon met water en een ont-schminker. Mijn huid is vrij goed en zolang het zo blijft ga ik geen andere producten denk ik gebruiken.

  xx naomi @ Naomi in Wonderland

  Like

 7. Pingback: Is het de hype waard? | Too Faced Shadow Insurance | Beauty Bits Blog

 8. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

 9. Pingback: Philosophy purity made simple | Is het de hype waard? | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s