Rimmel Provocalips – Play With Fire | Review

Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.com
Nadat ik hier op engels beautyblogs vorig jaar al over gelezen had, kon ik niet wachten tot de Provocalips in Nederland verkrijgbaar zouden zijn. Ik had al twee Rimmel Apocalips in bezit wat een soort combinatie van lipgloss en lipsticks zijn en dit zou daarop de matte variant moeten zijn. Dus toen kruidvat afgelopen maandag een klantenkaart aanbieding had waardoor je de Rimmel Provocalips voor de helft van de prijs kon kopen, was voor mij de beslissing snel genomen. In het eerste kruidvatfililaal die ik bezocht hadden waren ze nog niet te koop, maar gelukkig had het tweede filiaal in het centrum ze net binnen en schafte ik er eentje aan.

De Provocalips zijn vloeibare lipsticks die volgens de verpakking voor 16uur kissproof lip colour zouden moeten zorgen. Dat is een hele grote belofte. Ze zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waarvan ik de donkerste kleur 550 Play With Fire heb uitgekozen.
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.com
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.comZoals je aan de verpakking kan zien is het een product met twee kanten. Tot nu toe zijn alle lipproducten met twee stappen die ik uitgeprobeerd behoorlijk uitdrogend voor de lippen geweest. En heb je de hydraterende kant ook echt nodig. Ben benieuwd of dat hier ook het geval is. Aan de ene kant bevind zich de vloeibare lipstick, stap 1, en aan de andere kant zie je allemaal schattige gekleurde lipjes hier bevind zich stap 2, het hydraterende bestanddeel.
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.com
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.comDe applicator heeft een standaard vorm zonder zo’n gleufje die je bij de Apocolips bijvoorbeeld wel had. Ik vind deze applicators altijd wel fijn werken, je kan er heel precies mee langs de liprand gaan wat bij goed gepigmenteerde kleuren wel belangrijk is.
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.comDe Rimmel Provocalips bevat 4mL vloeibare lipstick en 3mL gloss. Dit vind ik een onhandige verdeling, want over het algemeen gebruik je de lipgloss veel vaker dan de lipgloss. Dus waarschijnlijk heb je aan het eind veel lipstick over.
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.comHier zie je een swatch van Play With Fire en stap 2. Play With Fire is echt heel goed gepigmenteerd en je ziet dat de tweede stap een lipgloss is. Wat mij opvalt is dat Play With Fire iets warmer is dan ik op basis van de verpakking had ingeschat. Hieronder heb ik de lipstick naast de verpakking gefotografeerd, hopelijk is het daardoor iets duidelijker.
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.comZoals je kan zien komen de kleur van de inhoud en de verpakking niet helemaal overeen, gelukkig stonden er in het kruidvat filiaal waar ik mijn Provocalips gekocht heb er testers bij. Dus je kan van tevoren even een swatch maken.
Rimmel Provocalips - 550 Play With Fire | Review BeautyBitsBlog.comEn hier zie je dan het product op mijn lippen. Na het aanbrengen van de lipstick moet je gedurende 60 seconden wachten en je lippen niet op elkaar drukken. Je ziet het product echt matter worden en je lippen voelen droger aan. Daarna kan je met stap 2 je lippen weer hydrateren en dit geeft ook gelijk een glans aan de lipstick.

Ik had eigenlijk gehoopt dat dit een matte variant zou zijn van de Rimmel Apocalips, maar dat is helaas niet zo. Je kan het product wel mat dragen alleen voelt dat zoals de meeste matte lipsticks niet comfortabel. Als je een matte lippenbalsem hebt kan je dat erover aan brengen om wél te hydrateren, maar niet het matte effect te verliezen.

De houdbaarheid daarentegen is fantastisch, eigenlijk zoals ik dat van de meeste matte lipsticks gewend ben. De Provocalips overleeft met gemak een drankje, ontbijt en lunch ben ik ook zonder kleerscheuren doorgekomen. Alleen als je echt een vette hap eet dan slijt de lipstick aan de binnenkant van je lippen weg. Helaas gaat het bijwerken niet vlekkeloos, want als je meerdere lagen van de lipsticks aanbrengt ontstaan er velletjes omdat de lipstick zich ophoopt. Het is dan het mooist om de lipstick helemaal te verwijderen en dan opnieuw aan te brengen. Hiervoor heb je wel een product op oliebasis nodig, want anders krijg je de lipstick niet van je huid af.

Dit is een aanrader als je op zoek bent naar een lang houdende lipstick met glans. Als je het echt mat wilt dragen heb je een matte lippenbalsem nodig. Verder zou ik dus in de winkel de kleur even uit proberen, omdat kleur op de verpakking niet helemaal overeen komt met de inhoud. En ja, de onlogische verdeling van hoeveelheid lipstick en lipgloss is gewoon niet zo slim. Ondanks deze kleine minpunten zie ik mezelf de lipstick echt wel vaak dragen en misschien ook wel weer opnieuw aanschaffen. Tenminste als er tegen die tijd niet weer iets nieuws op de markt is…

De Rimmel Provocalips kost €11,99 en is te koop bij de drogisterij en parfumerie en ligt officieel vanaf eind februari in de schappen, maar is nu dus ook al in sommige winkels te vinden.

Wat is jouw favoriete 2-staps lipstick formule?

11 gedachtes over “Rimmel Provocalips – Play With Fire | Review

  1. Klinkt goed! Ik heb nog soortgelijke lipsticks van L’Oréal. Die zijn mooi en fijn, maar ik vind het altijd zo vervelend als je bij het bijwerken van die korreltjes/velletjes krijgt. Dan ziet het er gelijk zo lelijk uit..

    Like

  2. Pingback: Lipstick No-buy? | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: What’s in my Travel Make Up Bag? | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s