Emma Hardie Cleansing Balm | Review

Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.com
In de koudere maanden verander ik altijd een aantal delen van mijn huidverzorgingsroutine. Ik gebruik een vollere gezichtscrème, overdag een meer hydraterende serum en ook zorg ik voor een hydraterende gezichtsreiniger. En dat laatste is de laatste paar jaar voor mij  de Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm, een reingingsbalsem. Emma Hardie is een engels merk ontwikkeld door een huidexpert, die gemakshalve het merk maar naar zichzelf noemde. Ik kwam de Cleansing Balm op het spoor doordat de afgelopen jaren een hele hoop grote engelse beautybloggers dit gebruikten en er lyrisch over waren. Uiteindelijk kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en bestelde ik de Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm via Feelunique.com en kon ik eindelijk het product uitproberen.
Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.comHet standaardformaat van de Emma Hardie Cleansing Balm is 100mL en word geleverd in de doos in de standaardkleur van de hele Emma Hardie lijn.
Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.comOp de doos staat een hele hoop informatie over het product. De verschillende toepassingen: het is een make up remover, gezichtsreiniger, je kan het droge plekjes gebruiken en je kan het zelfs als masker gebruiken. Daarnaast zou het de huid in balans moeten brengen, het aanzien van poriën verminderen. Ook zou het hydraterend en kalmerend moeten werken. Een echte alleskunner dus. Natuurlijk staat ook de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.comDe ingrediënten staan aan de andere kant vermeld. Wat direct opvalt is dat er heel veel verschillende oliën inzitten zoals druivenzaad, zoete amandel, verschillende citrus-en bloemenoliën met hydraterende, kalmerende maar ook reinigende werking. Daarnaast bevat het vitamine E en veel vochtinbrengende bestanddelen. Ik vind het erg fijn dat deze balsem niet op basis is van minerale olie wat vaak bij reinigende balsems het geval is.
Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.comIn de doos zit een luxe ogende plastic pot met groot daarop de letters EH. De reiniger wordt beschermd door een plastic kapje.
Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.comNa het verwijderen van het beschermkapje zie je de gele reinigingsbalsem en komt de licht bloemige citrusgeur je tegemoet.
Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.comDe Emma Hardie Cleansing Balm is geschikt als gezichtsreiniger maar ook als make up remover. Op kamertemperatuur is het een vaste substantie, maar zodra het in contact komt met de huid smelt het en is het een olie.
Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm Beautybitsblog.comEn zodra het dan in contact komt met water wordt het een reinigingsmelk.
Je hebt per keer ongeveer een erwt grootte nodig om in te masseren op je gezicht en hals. Daarna verwijder je met een vochtig washandje of gastendoekje de reiniger. Hierna heb je een schone huid, zonder dat vervelende, trekkende gevoel wat je bij andere met name schuimreinigers wel eens kan krijgen.

Ik gebruik de Emma Hardie Cleansing Balm voornamelijk als gezichtsreiniger. En ondanks dat ik een gevoelige en gemengde huid heb, zorgt het niet voor irritaties wat ik van de meeste producten toch al gauw krijg. Als make up remover vind ik het fijner om daar andere producten voor te gebruiken. Als ik op vakantie ga gebruik ik trouwens wel de Emma Hardie Cleansing Balm als make up remover, daar werkt het prima voor. Ook voor waterproof make up. Dat scheelt weer wat ruimte in de koffer. Als masker vind ik hem ook erg fijn, meestal houd ik hem dan tien minuten op voor een zachte gehydrateerde en gereinigde huid. Maar je kan hem ook zonder problemen de hele nacht ophouden.

Zelf gebruik ik de Emma Hardie Cleansing Balm nu ruim een jaar waarbij ik het tijdens de koudere maanden twee keer per dag gebruik, omdat ik de extra hydratatie dan wel kan gebruiken. In de zomer gebruik ik het alleen ’s avonds. Het product is erg zuinig in gebruik, ik denk dat er bij twee maal daags gebruik zo’n 4 maanden mee doe. Dus ik ga door zo’n twee tot drie potten van 100mL per jaar. Dat is erg fijn, want het is best een prijzig product.

Behalve de prijs heb ik eigenlijk weinig op dit product aan te merken. Het is effectief, voor meerdere doelen inzetbaar en tegelijkertijd erg mild en dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Dus als prijs geen bezwaar is, raad ik dit product zeker aan.

De Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm kost € 39,17 per 100mL, daar zit tegenwoordig ook een reinigingsdoekje bij, en is verkrijgbaar bij Feelunique.com

14 gedachtes over “Emma Hardie Cleansing Balm | Review

 1. Klinkt super! Ik heb zelf zo’n cleansing balm van Eve Lom. Die vind ik heel fijn, maar ik gebruik hem eigenlijk nooit meer omdat ik het toch best wel een gedoe vind. Maar naar aanleiding van jouw review haal ik hem toch maar weer eens tevoorschijn 🙂

  Like

 2. Klinkt heel erg fijn! Ik gebruik laatste tijd reinigingsdoekjes om mijn make-up te verwijderen en reinigingsmelk om mijn huid mee schoon te maken. Dit werkt voor mij erg prettig! Ik heb weleens de reinigingsbalsem van Clinique gehad, ook prettig spul, maar zo’n balsem is erg ‘zwaar’. Ik hou meer van luchtigere producten! Schuimproducten gebruik ik al een halfjaar niet meer, ik associeer dat inderdaad ook direct met dat irritante/trekkerige gevoel. Mijn huid vind het ook vreselijk!

  Like

 3. Pingback: Mijn huidverzorgingsroutine | Maart 2015 | Beauty Bits Blog

 4. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: I like shopping | Shoplog | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: Opgemaakt December 2015 | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: Cult Beauty Box by Caroline Hirons | Unboxing | Beauty Bits Blog

 8. Pingback: If you had to pick one… | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s