MAC Viva Glam Miley Cyrus Lipstick & Lipglass | Review

MAC VIVA Glam Miley Cyrus Lipstick en Lipglass BeautyBitsBlog.com
Nadat ik de eerste beelden van de Viva Glam Miley Cyrus had gezien, wist ik gelijk: Die moet ik hebben! Ik heb eigenlijk nog geen felroze lipstick, want dat durfde ik nooit zo goed aan. Rood geen problemen mee, maar roze vind ik op de een of andere manier doodeng. Maar als je daar MAC, Limited Edition en een goed doel aan verbind, dan ben ik zo om. Ik kocht de lipstick en de lipglass, zoals lipgloss bij MAC genoemd.

De eerste MAC Viva Glam Lipstick werd in 1994 uitgebracht, dus al ruim twintig jaar geleden, en is overigens nog gewoon te koop bij de counters en online. Van elke Viva Glam lipstick gaat de volledige verkoopprijs naar het MAC AIDS Fonds De opbrengst  gaat integraal naar de hulpverlening aan vrouwen, mannen en kinderen die leven met HIV/AIDS. Een erg nobel doel.

De afgelopen jaren heeft MAC in samenwerking met een bekendheid de Viva Glam lipsticks geproduceerd. Vorig jaar was het Rihanna en dit jaar is Miley Cyrus aan de beurt. Ik ben geen fan van haar, maar haar make up looks worden vaak gekenmerkt door een felle lipstick dus heeft zij logischerwijs samen met MAC een felroze lipstick ontwikkeld.
MAC VIVA Glam Miley Cyrus BeautyBitsBlog.comJe kan al aan de doosjes van de lipstick en lipglass zien dat het gaat om de Viva Glam serie. In dit geval zijn ze uiteraard versierd met de handtekening van Miley. De lipstick heeft een Amplified finish, dit zijn bij MAC goed gepigmenteerde en romige lipsticks.
MAC VIVA Glam Miley Cyrus Lipstick BeautyBitsBlog.comDe lipstick ziet er net wat anders dan de gebruikelijke MAC lipsticks. Aan de buitenzijde staat in rode letters MAC en aan de binnenkant is op een rode ondergrond de handtekening van Miley geplaatst.
MAC VIVA Glam Miley Cyrus Lipglass BeautyBitsBlog.comDe lipglass verpakking heeft ook een handtekening van Miley op de verpakking.
MAC VIVA Glam Miley Cyrus swatches BeautyBitsBlog.comHier zijn de swatches van de lipstick en de lipglass. Zoals je kan zien is de lipstick goed gepigmenteerd, met een glanzende finish. De lipglass schittert prachtig met een heel lichtroze transparante basis met koele zilveren, roze en blauwe glitters.
MAC VIVA Glam Miley Cyrus Lipstick BeautyBitsBlog.comHier zie je een afbeelding van de MAC Viva Glam Miley Cyrus lipstick, waarbij opvalt dat het echt een koele felroze kleur is. Als ik dit echt zou dragen zou ik een bruine lipliner gebruiken om een ombre effect te creëren om de overgang tussen mijn huid en mijn lippen wat te verminderen. Zo vind ik hem wel echt heel fel. Wat mij wat tegenviel is dat het lastig is om de lipstick heel precies en egaal aan te brengen. Dit komt denk ik door de romige structuur. De lipstick geeft ook behoorlijk af op kopjes en moet na een hapje eten als je dit felle effect wil behouden zeker bijgewerkt worden. Als je niks doet slijt de lipstick na drie uur geleidelijk en laat een roze stain achter.
MAC VIVA Glam Miley Cyrus Lipglass BeautyBitsBlog.comDe lipglass heeft een heel subtiel effect. Het licht roze kleurtje laat mijn lippen er iets frisser uitzien. De lipglass is wel wat plakkerig, maar dat is eigenlijk altijd zo bij MAC.
MAC VIVA Glam Miley Cyrus Combi BeautyBitsBlog.comDe combinatie van de lipstick en lipglass zorgt echt voor een heel mooi glanzend effect, waardoor de kleur echt van je lippen afspat. Maar de houdbaarheid helaas ook wat minder lang is.
Als je altijd al een felroze MAC lipstick wilde hebben is deze Viva Glam van Miley Cyrus zeker een goed excuus om het aan te schaffen. Met daarbij wel de kanttekening dat het netjes aanbrengen van de lipstick toch wat tijd kost en je zeker een kwastje of lippotlood of allebei nodig zult hebben om het egaal te krijgen. De lipglass is leuk als je op zoek bent naar iets subtielers of juist in combinatie met een roze lipstick om de kleur van je lippen af te laten spatten.

MAC Viva Glam Miley Cyrus is momenteel online verkrijgbaar via o.a. maccosmetics.nl en bij de MAC counters vanaf 13 februari (onder voorbehoud). De lipstick kost €19,00 en de lipglass €18,00.

Heb jij een MAC Viva Glam lipstick?

20 gedachtes over “MAC Viva Glam Miley Cyrus Lipstick & Lipglass | Review

 1. Oei, dat is inderdaad even wennen, heel anders dan wat je anders draagt. Maar eigenlijk, ja, ik vind het mooi staan. Opvallend, aanwezig en fris tegelijk. Houden!

  Like

 2. Wauw, roze lipstick staat jou super! Ik vind de kleur van de lipstick echt heel mooi. Alleen de kwaliteit vind ik wat minder voor de prijs die je ervoor betaald. Had al ergens anders gelezen dat hij heel snel begint te bloeden en dat je dus echt een lipliner moet gebruiken om te voorkomen dat hij opeens onder je mond zit in plaats van er op.

  Like

  • Ja, dat vind ik ook wat tegenvallen. Ik weet niet of het specifiek deze lipstick is of een amplified finish, want ik heb toevallig geen andere MAC lipsticks met deze finish.

   Like

 3. Pingback: Lipstick No-buy? | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s