Is het de hype waard? | Bioderma Micellair Water

Bioderma Micellair WaterAl jaren lees en hoor ik van nederlandse en buitenlandse beautybloggers dat Bioderma Micellair water de meest geweldige make up remover ooit is. Reden genoeg voor mij om dit product te reviewen in de serie Is het de hype waard?

Het micellaire water waar het in dit geval om gaat heet voluit Bioderma Sensibio H2O Solution Micellair. Ik zal het voor het gemak gewoon Bioderma micellair water noemen. Bioderma is een frans verzorgingsmerk met een hele lijn producten van crèmes reinigers tot aan shampoo. Over het algemeen staan franse merken er om bekend dat ze effectieve en milde huidverzorgingsproducten maken. Denk maar aan Vichy of La Roche Posay.

Bioderma micellair water wordt algemeen gebruikt door visagisten tijdens fotoshoots om make up te verwijderen, omdat het zo mild was maar effectief. Langzaam is dit product de beautybloggerwereld binnengedrongen en uiteindelijk een hype geworden. Inmiddels is het zo populair geworden dat ook andere merken zoals L’ Oréal en Garnier met micellair water op de markt zijn gekomen.
IMG_2825Ik heb deze fles van 250mL gekocht toen ik in Londen was, daar wordt het gewoon in bepaalde Boots (engelse drogisterijketen) filialen verkocht. Ik herkende de fles en na een snelle blik op de ingrediënten heb ik het aangeschaft. De ingrediënten zijn als volgt:


Water (Aqua), PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Cucumis Sativus (Cucumber), Fruit Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose Fructooligosaccharides, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide


Het belangrijkste bestanddeel is water en daarna komen de daadwerkelijke micellaire deeltjes wat dus zorgt voor het verwijderen van de make up. Vervolgens komkommer voor een verzachtend effect. De overige ingredienten zijn met name hydraterend of conserverend. Zoals je kan zien bevat het geen parfum of parabenen.

De gebruiksaanwijzing in het nederlands is kort en krachtig: Micellaire Oplossing Gevoelige huid. Reinigt, verwijdert make-up en kalmeert. Zonder spoelen. Zonder parfum. Voor gezicht en ogen.
Bioderma Micellair Water BeautyBitsBlog.comWanneer ik Bioderma Micellair water gebruik breng ik het door middel van het tuitje van de handige klikdop aan op wattenschijfjes waarmee ik eerst mijn oogmake up verwijder en daarna de rest van mijn gezichtsmake up. Daar heb ik drie wattenschijfjes voor nodig en weinig product. Daarna is ook alle make up van mijn gezicht af, inclusief waterproof mascara. Het is dus erg zuinig in gebruik en effectief.

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan? Helaas prikt dit product bij mij als het in contact komt met mijn ogen dus daar ben ik niet blij mee. Niet zozeer op de huid zelf, maar echt mijn oog zelf. Ook omdat het zo onverwacht is en ik dit op basis van de ingrediëntenlijst niet had verwacht. Daarbij moet ik wel vermelden dat ik waarschijnlijk redelijk gevoelige ogen heb, omdat ik van bepaalde mascara’s ook geïrriteerde ogen krijg.

Ik gebruik het product nog wel om mijn winged eyeliner te corrigeren met een wattenstaafje. Daar werkt het erg fijn voor, want het is op waterbasis, dus zodra het opgedroogd is kan je weer verder. In tegenstelling tot mijn gebruikelijke oogmake up remover The Body Shop Camomile Eye en Lip Make up Remover waar ik eerder al een review over schreef. Deze laat een vettig laagje achter.

Is Bioderma Micellair water de hype waard? Voor mij persoonlijk niet zo. Het is een effectieve make up remover, alleen prikt het in mijn ogen. En om mijn gezichtsmake up te verwijderen geef ik toch de voorkeur aan een olie. Ik denk dat als je een alles-in-één product zoekt die op een milde manier al je gezichts- en oogmake up verwijderd zonder dat je hoeft na te spoelen dit ideaal is. Mits je geen gevoelige ogen hebt. En omdat het heel mild is snap ik dat dit heel populair is bij visagisten om meerdere malen achter elkaar make up te verwijderen, want het irriteert de huid absoluut niet.

Bioderma Micellair water is in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar, je kunt het online bestellen als je een goede deal hebt voor zo’n €12,50 per 500mL. In Frankrijk kost het minder dan €10,00 per halve liter.

Andere posts in de Is het de hype waard?-serie:

 1. Real Techniques kwasten
 2. Essie nagellak
 3. Lady Speedstick Deodorant
 4. Carmex Lippenbalsem

21 gedachtes over “Is het de hype waard? | Bioderma Micellair Water

 1. Ik vind ‘Is het de hype waard’ echt een leuke serie. Was benieuwd naar dit product. Maar gaat hem voor mij ook niet worden, ik heb ook gauw last van mijn ogen dus durf het niet uit te proberen.

  Like

 2. Blij dat je dit product hebt gereviewd! Was ook erg benieuwd of het ’t waard was.
  En ook ik heb gevoelige ogen, dus ik laat dit product even aan mij voorbij gaan. 🙂

  Like

 3. Ik gebruikte dit product al lang voor het op blogs verscheen, en voor ik überhaupt blogs begon te volgen, op aanraden van mijn dermatoloog. Het product deed zijn werk fantastisch bij mij, maar ik ben toch blij dat de drogistmerken mee op de kar zijn gesprongen, want eerlijk, ik merk geen verschil! Behalve het prijskaartje van maar liefst 19€ dat ik destijds betaalde, slik! Nu ben ik trouw aan het micelaire water van Garnier, net zo goed!

  Like

 4. Oei, jammer dat hij prikt in je ogen! Verder klinkt hij enorm goed. De ingrediëntenlijst ziet er fijn uit ook. Als ik weer eens in Engeland ben zal ik hem wel aanschaffen om de “hype” zelf te ondervinden, maar echt erom springen doe ik niet meer!

  Like

 5. Oh wat grappig dat er nog iemand is die niet ‘lyrisch’ is van micellair water! Ik vond het product heel fijn, heb verschillende geprobeerd: La Roche-Posay, Bioderma, L’Oréal, Nivea, Garnier, Sisley.. en het prikt bij mij allemaal niet, maar ik krijg er een geïrriteerde huid van! Bultjes, droge plekjes.. En eerst had ik het niet eens door dat ik het kreeg van micellair water, want ik dacht: het is zó mild en niemand heeft reacties erop. Maar sinds kort begon het echt te dagen: vooral van de L’Oréal, Garnier en Bioderma variant had ik echt last. Ik gebruik nu weer reinigingsdoekjes van Nivea, die vind ik voor nu erg fijn!

  Like

 6. Oh, wat jammer dat het je minder goed bevalt (vooral dat die prikt)! Ik zou het ook niet gebruiken als enige product om mijn oogmake-up te verwijderen. Daarvoor is het inderdaad niet volledig geschikt. Ik gebruik het na mijn oogmake-up remover om al dat olie weg te werken en op de rest van mijn gezicht eigenlijk.. daar werkt die super fijn 🙂 maar het is inderdaad niet zo makkelijk te verkrijgen en ook niet het goedkoopste!

  Like

 7. Pingback: Is het de hype waard? | Clarisonic | Beauty Bits Blog

 8. Pingback: Is het de hype waard? | Too Faced Shadow Insurance | Beauty Bits Blog

 9. Pingback: Opgemaakt Maart 2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s