10 Beauty Budget Tips

10 Beauty Budget Tips BeautyBitsBlog.comAangezien het Beauty Bits Budget Maand op mijn blog is. Wil ik jullie mijn tips om te bezuinigen op beautyproducten meegeven. Niet alle tips zijn heel origineel, maar misschien net datgene wat je nodig hebt om binnen je beauty budget te blijven.

1. Wees sterk
Als je iets niet nodig hebt én nu geen geld voor hebt: koop het niet. Heel simpel, wees sterk. Bedenk altijd, beautyproducten zijn een luxe, geen basisbehoefte. Hoewel dat soms wel zo voelt.

2. Koop online
Online kun je vaak meer gebruik maken van kortingscodes. Zoek ze op via google en schrijf je in voor nieuwsbrieven van merken of bedrijven zoals The Body Shop, bol.com. Of volg online shops of merken op social media vaak kondigen ze daar vaak acties aan of krijg je kortingscodes. Bij bijvoorbeeld bol.com hebben ze ook heel vaak kortingscodes die ook geldig zijn voor hun beauty assortiment, maar ook regelmatig aanbiedingen zoals 1+1 gratis of tweede product voor de halve prijs
Kop door beautybloggers gekocht tag
3. Klantenkaarten
Neem een klantenkaart bij winkels zoals Kruidvat, The Body Shop of Douglas. Bij de Douglas krijg je bijvoorbeeld standaard 10% korting op de meeste producten. En spaar je punten bij aankoop waardoor je weer kortingsbonnen kunt krijgen. Bij de kruidvat spaar je ook punten, waarmee je gratis producten kunt krijgen. En als je meedoet met hun klantprogramma krijg je ook regelmatig mails waarmee je weer korting op bepaalde producten kunt krijgen.

4. Leg een voorraad aan
Als je eenmaal je holy grail product hebt gevonden, high end of budget, sla dan je slag als het product in de aanbieding is.
Is het de hype waard? | Essie nagellak, roarrrrange, Cute as a button
5. Wees geduldig
Wacht op aanbiedingen. Bij de meeste drogisterijen komen alle beautyproducten in het vaste assortiment ooit aan de beurt voor een aanbieding. Of dit nou weer een 1+1 gratis of tweede product voor de halve prijs, houd de folders in de gaten en sla je slag.

Waar je ook geduld voor moet hebben is seizoensproducten. Bijna alle merken komen met kerstcollecties uit, maar zodra kerst voorbij is kan je deze meestal met fikse korting kopen of belanden ze uiteindelijk bij winkels zoals Action en Big Bazar. Hetzelfde geld voor valentijnscollecties, paasproducten, koningsdagsproducten, enzovoorts. Of als je weet wanneer een assortiment wissel gaat plaatsvinden, zoals nu met Essence en Catrice, wacht daar dan op. Dit raad ik overigens niet aan als je een product echt ‘moet’ hebben, want dan kan je wel eens achter het net vissen.

6. Ga niet mee met de hype
Wanneer een product net geïntroduceerd is, komt het vaak niet in de aanbieding. Behalve als je net voor de hype uitloopt, dan is er soms introductiekorting. Anders zou ik terugverwijzen naar tip 5. wees geduldig. De meeste producten komen vanzelf in de aanbieding, maar vaak niet nadat ze net heel groots in de markt gezet zijn…

7. Vind een budget variant
Probeer budget varianten te vinden van producten die je veel gebruikt. Bijvoorbeeld nagellak, lipstick of mascara’s. Vaak zijn de budget varianten minstens net zo goed als de duurdere merken. Zoek bijvoorbeeld online voor dupes van bepaalde producten, er zijn er altijd meer dan je denkt.
OPI nagellak mini's
8. Koop een mini
Naast dat ik mini’s gewoon heel erg leuk vind, zijn ze ook een goedkope manier om met name een prijzig product uit te proberen. Als het een miskoop is, ben je er in ieder geval niet veel geld aan kwijt. Als het product wel bevalt, zou ik daarna toch voor de fullsize variant gaan, die is vaak per mL of gram product toch wat goedkoper.

9. Bezuinig selectief
Daarmee bedoel ik als jij een heel gevoelige huid hebt die alleen maar tegen bepaalde duurdere producten kan, zou ik daar niet op bezuinigen. Sommigen mensen hebben gevoelige ogen die alleen maar tegen bepaalde hypo allergene mascara kunnen, dan zou ik dus niet een irriterende budget mascara kopen. Mijn algemene regel is bezuinig op beautyproducten, niet op huidverzorging.

10. Leg je er bij neer
Sommigen producten komen nooit binnen het bereik van je budget. Ik heb geen €60,00 over voor een oogschaduwpalette of €30,00 voor een mascara. Zelfs al zijn die producten in de aanbieding, duur blijven ze toch. En sommige merken vooral degene die je alleen via een eigen counter of website kunt aanschaffen, ik heb het over jou MAC en Bobbi Brown, komen nooit in de aanbieding. Dan heb je een aantal opties: het product niet aanschaffen, sparen, het vragen voor je verjaardag óf wachten tot je budget groter wordt.
Winactie Beauty Bits Blog | BeautyBitsBlog.com11. Bonustip: Doe mee aan winacties!
Wat is er nou nog meer budget dan gratis producten krijgen. En toevallig loopt er op mijn blog nu een winactie waarbij je hele leuke beautyproducten kunt winnen. Wat wil een mens nog meer?


Heb jij nog goede beauty budget tips?

20 gedachtes over “10 Beauty Budget Tips

  • Sommige producten wil ik zo graag hebben en komen nooit in de aanbieding, daar betaal ik wel het volledige bedrag voor. Maar als het enigszins kan, koop ik ook het liefst producten in de aanbieding.

   Liked by 1 persoon

 1. Voor je verjaardag spulletjes vragen is inderdaad een hele goede tip! Cadeaubonnen van wat luxere beautywinkels zijn dan bijvoorbeeld best wel fijn. Maar wat je zegt, € 30,00 voor een mascara… NEEEE (maar die tijd heb ik wel gehad).

  Like

 2. Fijne tips! Ik ben niet zo goed in budget beauty haha, hoewel ik nagellak bijvoorbeeld wel bijna altijd in de aanbieding koop. Bij mij is het vaak maar net wat voor product het is en als ik het leuk vind maakt de prijs mij niet uit (mijn portemonnee denkt daar alleen anders over haha). Mijn tip is om alleen te kopen wat je écht graag wil hebben. Denk er bijvoorbeeld even over na en koop het product pas als je er een paar dagen later nog steeds aan denkt of wanneer je weet dat je spijt krijgt als je het niet koopt. Ik kocht vroeger altijd alles wat ik een beetje leuk vond omdat ik dat dan kon reviewen op mijn blog, maar tegenwoordig koop ik eigenlijk alleen die dingen die ik sowieso al graag zou willen hebben 🙂

  Like

  • Ik ben over het algemeen ook niet van budget beauty. Ik houd veel te veel van Limited Editions en dure vaak buitenlandse merken. Gelukkig heb ik voordat ik met mijn blog begon al voorgenomen om geen producten te kopen alleen om te reviewen voor mijn blog, maar inderdaad omdat ik ze echt leuk vind.

   Like

 3. Handige tips! Ik wacht met de meeste producten ook wel op de 1+1 gratis acties. En ik koop ook nooit heel dure make up. Een mascara van 30 euro vind ik echt belachelijke, want je ziet vaak geeneens verschil met die van een paar euro. Alleen qua skincare wil ik wel eens wat meer geld uitgeven, omdat ik een moeilijk huid heb (droog en gevoelig) en een aantal goede producten helaas ook wel aan de dure kant zijn. Ik vind het wel echt jammer dat jouw budget beauty maand bijna afgelopen is!

  Like

 4. Handige tips 🙂 ik probeer me zoveel te houden aan nummer 1 haha. Gewoon niet langs de winkels gaan en niet online kijken.. als ik het niet zie, dan ben ik minder geneigd om het te kopen. ^^

  Like

 5. Kijk, dit zijn nou tips waar ik iets aan heb! Ik heb de slechte gewoonte dat ik altijd alle make-up wil kopen die populair zijn.. oops..

  Like

 6. Fijne tips, echt puntjes waarvan je zegt,ja die vergeet ik best wel eens…zelf wacht ik erg vaak op aanbiedingen of afprijzingen…en dan zijn dingen erg fijn betaalbaar en blijft een hobby ook leuk om te doen…fijn artikel om te lezen…
  groetjes petra

  Like

 7. Ha, vooral de eerste is er een die ik sinds kort flink toepas. Ook bij kleding shoppen; voegt het iets toe? Ga ik het aandoen op een dag dat ik niet weet wat ik aan moet en blij ben dat ik dit heb? Etc. Heel vaak kom je dan toch tot de conclusie dat je het niet nodig hebt en door moet zoeken naar iets beters! x

  Like

  • Klopt, ik probeer ook mijn kledingaankopen tot een minimum te beperken. Dus meestal koop ik gewoon nieuwe basics als de oude versleten zijn. Maar zwarte enkellaarsjes heb ik toch echt wel een zwak voor.

   Like

 8. Ik ben het zo met je eens! Inslaan als er 1+1 gratis is op dingen die je veel gebruikt…
  Klantenkaarten… En online kopen! Op Beautybay is zoveel te vinden en veel goedkoper.
  Ook shoppen in Duitsland scheelt een hoop geld!

  Like

 9. Wat een prettige tips! Ik wil soms nog wel eens vergeten dat make-up enzo een luxe artikel zijn, ipv basisbehoefte.. hihi. Online shoppen doe ik vaak, ivm kortingen en punten sparen. En mini’s koop ik ook vaak ja! Meestal krijg je die vaak nog niet eens op, laat staan de grote variant!

  Like

 10. Hele handige tips!! 🙂 Wat ik zelf ook heel fijn vind is de dupe zoeken voor een duurder merk.Zo heb ik al enkele lipsticks liggen waarvan iedereen ervan overtuigd is dat het M.A.C is tot ik de verpakking laat zien 😉

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s