Essence Sparkle Sand Effect Nagellak: Hey Nude en Me & My Lover | Review

Essence Sparkle Sand Nagellak | Review BeautyBitsBlog.com
De liquid sand nagellakjes werden in 2013 geintroduceerd door de high end merken en natuurlijk konden de budgetmerken niet achterblijven. Vandaag review ik twee sparkle sand effect nagellakjes van Essence.

Ik had al vier mini liquid sand lakjes van OPI uit de Mariah Carey collectie waar ik erg tevreden mee ben. Ik was benieuwd of deze net zo fijn zouden zijn. Essence heeft in totaal vier lakjes met het sparkle sand effect in het assortiment zoals zij dit noemen en ik heb er twee: een nude kleurtje en een rood/roze variant. De andere twee kleuren die ik niet heb zijn roze en antraciet.
Essence Sparkle Sand Nagellak | Review BeautyBitsBlog.comDit is de kleur 163 Hey, Nude een off white kleurtje met een zweempje beige erdoorheen. Ik vind de verpakking erg leuk, als je goed kijkt kan je op de dop zien dat daar ook wat hele kleine zilveren glitters opzitten. Daardoor is het ook van boven iets makkelijker te herkennen in je stash als je ook veel gewone Essence lakjes hebt.
Essence Sparkle Sand Nagellak | Review BeautyBitsBlog.comWat direct opvalt als je het nagellakflesje opent zijn uiteraard de glitters in de lak, maar ook dat het kwastje slordig is afgesneden. Dit heeft de andere variant ook. Dit zie je wel vaker bij budgetmerken, erg jammer. In dit geval maakt het niet zo veel uit want deze lak bevat redelijk grove glitters waardoor je sowieso al niet heel precies kunt lakken.
Essence Sparkle Sand Nagellak | Review BeautyBitsBlog.comEn dit is het effect op de nagels. Dit zijn twee laagjes en je ziet dat dit nog steeds niet helemaal dekt. Dit verwacht ik overigens ook niet van een nude lakje. Door de grovere glitters die erin zitten is de nagellak best dik, maar het lakt nog wel heel makkelijk. De lak droogt snel op en krijgt dan echt het typische liquid sand textuur, grof zoals schuurpapier. Ik doe er geen topcoat overheen, want dan verstoor je dat effect.
Essence Sparkle Sand Nagellak | Review BeautyBitsBlog.comEn dan de rood/roze kleur Me & My Lover in nummer 156. De verpakking is echt rood met weer hele fijne glitters erop, goud in dit geval.  Maar op de nagels krijg je een iets rozer effect dan je zou verwachten op basis van de verpakking.
Essence Sparkle Sand Nagellak | Review BeautyBitsBlog.comDe structuur van dit lakje was iets dunner, dit komt denk ik omdat er alleen fijne glitters inzitten. En daardoor lakte het makkelijker. Dit is het effect van twee laagjes nagellak zonder topcoat. Dit liquid sand effect is echt identiek aan die van OPI en dat voor een fractie van de prijs.

Wat echt tegenviel was de houdbaarheid van de nagellak. Na twee dagen begon de lak al te chippen. En dan niet heel subtiel, maar echt hele grote stukken soms echt meer dan een derde van de nagellak echt heel zonde. Dat had ik eigenlijk niet verwacht.

Dus als je een budgetproof liquid sand nagellak wilt, zijn de Essence lakjes voor €1.69 een goede optie. Alleen moet je dan geen hoge verwachtingen hebben van de houdbaarheid. Waarschijnlijk blijft het met een topcoat langer zitten, maar dan raak je ook deels het liquid sand effect kwijt.

Als je ook deze nagellakjes wilt kopen kan terecht bij Kruidvat en Trekpleister waar ze €1.69 per stuk zijn. Deze sparkle sand effect lakjes verdwijnen ook uit het assortiment, maar pas per 29 maart, dus je hebt nog even de tijd.

Wat vind jij van het liquid sand effect in nagellak?

18 gedachtes over “Essence Sparkle Sand Effect Nagellak: Hey Nude en Me & My Lover | Review

  • Nee, daarom heb ik ook geen nagellak op op mijn werk. Ik draag alleen nagellak op vrije dagen of vakanties. Volgens mijn zus is dat ook de reden dat ik dol ben op nagellak, omdat ik het niet zo vaak op kan en het dus soort van ‘verboden’ is.

   Like

 1. Ik vind de structuur zo leuk uitzien op je nagels! Ik wil hem echt graag hebben, maar als kapster houd hij bij mij misschien net 1 uurtje waarschijnlijk met al dat water enzo! Ze staan je super!

  Like

 2. Tof dat ze wel op die van OPI lijken, want OPI is toch een stuk duurder. Wel jammer van de houdbaarheid. Al merk ik zelf bij glitternagellakjes dat ze of mega lang blijven zitten, of na twee dagen in hele grote stukken van mijn nagels breken. Zo jammer is het als dat laatste gebeurd..

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s