Essence Waterproof Multi-Effect Mascara | Review

Essence Waterproof Multi Effect Mascara | Review Beautybitsblog.comDe zoektocht naar de ideale mascara duurt bij mij nog altijd voort. En als een goede mascara ook nog eens goedkoop is, komt dat helemaal goed uit. Dus toen ik voor het Essence schap stond en zag dat er een waterproof mascara was, die ik nog niet had geprobeerd nam het gelijk mee.

De Essence All Eyes On Me waterproof Multi-Effect mascara zorgt volgens de verpakking voor extra volume, lengte, dikte, separatie van de wimpers en is nog waterproof ook. Volgens mij is extra volume én dikte beloven een beetje dubbelop, maar goed als het werkt dan vergeef ik het ze. Ik ga altijd voor waterproof mascara, omdat die formules toch de krul in je wimpers langer vasthouden. Deze mascara is alleen in de kleur zwart beschikbaar, voor mij geen probleem, want ik gebruik eigenlijk alleen maar zwarta mascara.
Essence Waterproof Multi Effect Mascara | Review Beautybitsblog.comDe mascara zit in een zwart met zilveren verpakking met een lichtblauwe dop. De niet-waterproof variant heeft een zwarte dop, dus je kan je niet makkelijk vergissen. Op de huls bevindt zich een seventies print. Eerlijk gezegd vind ik de buitenkant niet zo bijzonder, maar het gaat natuurlijk om de inhoud.
Essence Waterproof Multi Effect Mascara | Review Beautybitsblog.com
De mascaraborstel is eigenlijk heel standaard. Het heeft een normaal formaat, loopt van iets smaller naar de punt naar iets breder aan de basis. Het heeft ‘echte’ borstelharen in tegenstelling tot die van plastic.
Essence mascaraOp de bovenste plaatjes draag ik geen mascara en op de onderste wel. Zoals je kan zien geeft de mascara mijn wimpers echt wel meer lengte en krult het mijn wimpers. Maar qua volume valt het vies tegen. Ondanks het aanbrengen van meerdere laagjes wordt dat er niet beter op. Gelukkig klontert hij dan niet en krijg je ook geen spinnenpoten effect, maar meer volume of dikte zoals ze beloven ook niet. Dat komt misschien omdat de mascara een redelijk dunne structuur heeft, maar zeker niet te nat is.

Ondanks het gebrek aan volume vind ik het een erg fijne mascara. Een andere mascara die ik van dit merk geprobeerd had, was ik allergisch voor. Dat had ik bij deze gelukkig niet. Daarnaast is deze Multi-Effect mascara ook echt waterproof zoals het belooft. Vooral met het weer van de afgelopen tijd heb ik dat uitgebreid kunnen testen. Wat ik daarnaast ook erg prettig vind is dat je wimpers nog gewoon zacht blijven. Bij de meeste waterproofmascara’s krijg je al snel hele harde wimpers die een onnatuurlijk effect geven.

Dus ondanks dat deze mascara weinig volume geeft, ben ik best tevreden. Ik bedoel hij zorgt voor lengte, krult mijn wimpers, separeert ze mooi en is ook echt waterproof. Vier van de vijf is geen slecht resultaat voor een budgetmascara.

De Essence All Eyes On Me Waterproof Multi-Effect Mascara kost €1.99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister

Heb jij nog tips voor goede budget mascara?

 

19 gedachtes over “Essence Waterproof Multi-Effect Mascara | Review

 1. Jammer dat hij weinig volume geeft. Ik ben ook nog altijd op zoek naar de perfecte mascara. De bijna perfecte mascara is voor mij de goedkoopste van Kiko, weet even niet hoe hij heet. Maar die is niet waterproof, wat ik eigenlijk wel heel belangrijk vind. De waterproof variant ervan is om de een of andere reden weer een stuk minder. Op het moment gebruik ik een andere van Kiko, de Luxurious Lashes mascara. Gek genoeg werkt die op mijn rechteroog heel goed, maar aan de linkerkant plakt hij al mijn wimpers aan elkaar. Ik snap er echt helemaal niks van maar goed, nog maar even verder zoeken dus!

  Like

 2. De lengte vind ik wel echt mooi! En hoe het verdeeld is ook ( als je snapt wat ik bedoel). Bij veel dure mascara’s ontstaan er geen evenredig geheel en heb je inderdaad klonters etc. Weet je wat misschien wel een tip is voor wat extra volume? Zo’n witte mascara als eerste laag aanbrengen, ‘base coat’, is in principe voor extra lengte maar werkt ook erg goed qua volume.

  Like

 3. Jammer dat hij niet het gewenste resultaat geeft, maar verkeerd vind ik hem ook niet! Zelf vind ik de één euro mascara van e.l.f. wel heel fijn en verder heb ik de Essence Get Big Lashes Mascara ook al vaak gehad 🙂

  Like

  • De Get Big Lashes Mascara kreeg ik uitslag van, dus die probeer ik zeker niet nog een keer. Ik heb nog niks van e.l.f, maar als ik ooit daar wat bestel kan er best voor €1 een mascara af :).

   Like

 4. Mooie mascara zeg!!! 🙂 Ik gebruik er 1 van Action, en die bevalt wel prima eigenlijk 🙂 Vlekt niet zo erg en gaat er makkelijk af. En heb er nog 1 van Essence + Miss sporty!

  Like

 5. Zelf gebruik ik momenteel een mascara van Essence, Lash Princess..maar ook gebruik ik er momenteel vaak eentje van Action, beide fijn, maar wel behoorlijk..verschillend vind ik…

  Like

 6. Wel een goede mascara om te gebruiken na een volume mascara. In principe gebruik ik ook altijd twee mascara’s (zonder spinnepoten effect:P)

  Maar not bad at all!

  Like

 7. Ik vind het effect niet denderend, maar wel mooi! Ik heb sowieso liever meer lengte dan echt volume, dus deze lijkt me fijn. Super leuk trouwens die budgetmaand op je blog 😀

  Like

 8. Ik ben het met je eens! Ik gebruik de mascara van estee lauder en ik doe een laagje van deze van essence erover heen zodat hij waterproof is hihi. Geeft weinig volume maar spreid de wimpers wel en plakt niet.. meestal plakken de waterproofs nogal… bij mij tenminste hihi. Xoxo Olivia

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s