Essence Nail Polish Corrector Pen | Review

Essence Nail Polish Corrector Pen | Review BeautyBitsBlog.comHoe zorg je ervoor dat je je nagellak netjes op je nagels terechtkomt? Simpel, oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Net zoals dat andere make up mysterie, de winged eyeliner. Maar net zoals bij winged eyeliner kun je bij het lakken van je nagels ook wel eens uitschieten. Maar gelukkig kan je makkelijk foutjes corrigeren. En een van de manieren om dat te doen is met behulp van de Essence Studio Nails Nail Polish Corrector Pen.

Eind vorige week deelde ik mijn nagel- en nagelriemsverzorgingsproduct de Kruidvat Nail Care Moisturizing Oil, nu deel ik het budget product wat ik gebruik om mijn nagels netjes te lakken. De Essence Nail Polish Corrector Pen is simpelweg een nagellakremover in stiftvorm. In tegenstelling tot een normale stift komt er bij het gebruik geen kleur uit, maar een aceton vrije nagellakremover. De nagellakremover bevat de volgende ingrediënten:


Alcohol Denat., Butyl Acetate, Aqua (water), Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Trilinolein, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Tristearin, Triolein, Trilinolenin, Triarachidin, Tripalmitin, Parfum (Fragrance), Citronellol, Coumarin


De nagellakremover is acetonvrij, wat ik erg prettig vind, want aceton werkt behoorlijk uitdrogend. En aangezien ik deze Essence Nail Polish Corrector Pen met name voor mijn nagelriemen gebruikt is het erg fijn dat de nagellakremover ook verzorgende ingrediënten zoals vitamine E en jojobaolie bevat. Maar uiteraard blijft het voornaamste ingrediënt alcohol, want daarmee verwijder je de nagellak. Er zit ook wat parfum in, waardoor de nagellak remover een iets zoetige, weeïge geur krijgt, maar toch nog gewoon naar nagellakremover ruikt.
Essence Nail Polish Corrector Pen | Review BeautyBitsBlog.comDe Essence Nail Polish Corrector stift heeft een fijn puntje. Dit werkt erg handig, want als je probeert te corrigeren met wattenstaafjes of wattenschijfjes heb je al door de natte nagellak al gauw last van pluisjes op je vers gelakte nagels. Hier heb je met zo’n staafje geen last van. Tevens kan je door het fijne puntje je heel precies werken om nagellak te verwijderen, zodat je de nagellak die goed op zijn plek zit niet kan beschadigen.
Essence Nail Polish Corrector Pen | Review BeautyBitsBlog.comZoals ook op de verpakking staat is het belangrijk om na gebruik de punt af te nemen met een tissue om verkleuring tegen te gaan. Dit werkt helaas niet helemaal, maar wel voldoende om te voorkomen dat wanneer je een andere kleur nagellak wil verwijderen de vorige kleur niet afgeeft. Als de punt erg verkleurd is na een paar keer gebruiken, heb je gelukkig aan de achterkant van de stift nog drie extra schone staafjes, waarmee je weer verder kan.
Essence Nail Polish Corrector Pen | Review BeautyBitsBlog.comDaarnaast is het belangrijk om de dop goed op de pen te drukken om uitdroging te voorkomen. Dit staat expliciet op de verpakking vermeld. Helaas merk ik dat ondanks dat ik naar mijn weten de pen goed afsluit de stift nog best snel uitdroogt. Dit is geen grote ramp, want ik doop dan de punt in een normale nagellakremover, dit werkt net zo goed. En is altijd nog preciezer dan werken met een wattenstaafje of -schijf.

Is de Essense Nail Polish Corrector een aanrader. Ja en nee. Ik denk dat de essentiële benodigheden om snel en precies geknoeide nagellak te verwijderen zijn: een fijn stiftpuntje en nagellakremover. Dan kan je precies hetzelfde resultaat bereiken. Aangezien ik nog nergens blanco stiftpuntjes heb kunnen vinden, is de Essence Nail Polish Corrector Pen voor mij voorlopig een onmisbaar product.

De Essence Nail Polish Corrector Pen is voor €2,79 te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Helaas verdwijnt hij op 15 februari uit het assortiment, maar gelukkig komt er een vervanging met een iets andere verpakking. Dus wellicht vind je deze oude variant binnenkort wel in de aanbieding.

 Wat gebruik jij om geknoeide nagellak te verwijderen?

16 gedachtes over “Essence Nail Polish Corrector Pen | Review

  1. Zelf heb ik ook een stift, alleen van een ander merk( Suhada) Ik kocht deze vorig jaar op de huishoudbeurs en ben er best wel tevreden over, ze zijn erg handig…

    Like

  2. Deze heb ik zelf ook en vind hem zo handig! Ik gebruikte hiervoor altijd wattenstaafjes, maar dan haalde ik soms per ongeluk een hele veeg nagellak van mijn nagels af. Hij droogt inderdaad snel uit, dat is wel jammer. Ik wist trouwens niet dat hij binnenkort uit het assortiment gaat. Wellicht houdt zijn vervanger het wat langer uit 🙂

    Like

  3. Ik wist niet eens dat dit bestond! Wat een ideale oplossing voor gezeur met nagellakremover en mini stukjes watjes gedoopt in remover zeg!

    Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s