Is het de hype waard? | Carmex Lippenbalsem

Is het de hype waard? Carmex Lippenbalsem Beautybitsblog.comOmdat ik aardig wat gehypte beautyproducten heb kwam ik op het idee om op elke eerste maandag van de maand een ‘Is het de hype waard?’ artikel te maken. Zijn die producten echt zo goed, was het massa hysterie of was het goede PR? Carmex lippenbalsem zie je al jaren af en toe voorbijkomen op beautyblogs, maar was tot voor kort niet goed verkrijgbaar in Nederland. Daar is nu verandering in gekomen door meerdere nederlandse webshops, dus bespreek ik het in een is het de hype waard artikel?

Carmex lippenbalsem is in de jaren ’30 ontwikkeld in de Verenigde Staten door Alfred Woelbing thuis als middeltje tegen koortslip. En is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest geliefde lippenbalsems ooit. Het schijnt dat er per minuut 130 stuks wereldwijd worden verkocht. Oorspronkelijk werd het alleen maar verpakt in een potje, maar sinds de jaren ’80 ook in een tube en sinds de jaren ’90 ook in stickvorm.
Is het de hype waard? Carmex Lippenbalsem Beautybitsblog.comDe populairste lippenbalsem uit de serie is de Classic variant in een tube, degene die ik ook heb. Deze kocht ik begin vorig jaar toen ik in Londen was, bij de Primark of all places. De felgekleurde rode en gele verpakking viel me direct op en aangezien het daar £2,00 (ongeveer €2,60) kostte en ik nieuwsgierig was naar dit product stopte ik hem in mijn mand.
IMG_2533De tube heeft een rond uiteinde dit werkt niet heel handig om het product aan te brengen op je lippen, want je rolt de lippenbalsem soms naar de zijkant van de tube in plaats van op je lippen. Zolang je niet teveel lippenbalsem uit de tube knijpt, zal je daar niet heel veel last van hebben. In een tube zit 10g (11,6mL) lipbalsem.
Is het de hype waard? Carmex Lippenbalsem Beautybitsblog.com
Even een blik op de ingrediënten. Eigenlijk bevat het met name hydraterende ingrediënten zoals vaseline (Petrolatum), lanoline (vet van schapenwol) en cacaoboter. En bijenwas (Cera Alba) en minerale olie (Parafinum Liquidum) die voor een vettig laagje zorgen om te voorkomen dat de weerselementen je lippen uit kunnen drogen. En daarnaast zit er er menthol en kamfer (Camphor) in  wat beiden zorgt voor een sterke mintgeur, alleen het kamfer heeft ook nog een lokaal verdovend effect. tinteling op de lippen. Wel handig voor een product dat ontwikkelt was als middeltje tegen koortslip. Wat ook praktisch is, is dat er wat salicylzuur inzit, dit werkt als een scrub zonder scrubdeeltjes, een zogenaamde chemische exfoliant. Daarnaast zijn de overige ingrediënten vanaf Vanillin allemaal geurstoffen. Dus echt een heleboel.
Is het de hype waard? Carmex Lippenbalsem Beautybitsblog.comDe lippenbalsem is zoals je op de foto kan zien best stevig, maar zodra het in aanraking komt met de warmte van je huid is het makkelijk smeerbaar en laat het een vettig laagje achter.

Wanneer je het aanbrengt op je lippen merk je gelijk dat er menthol en kamfer in zit. De lippenbalsem heeft een lichte mintgeur en zorgt gelijk voor een tinteling en koel effect op de lippen. Wat na ongeveer een halve minuut al wel verdwenen is. De geur blijft wel langer hangen. Mijn lippen voelen goed gehydrateerd aan en als ik dit voor het slapen ga aanbreng heb ik de volgende ochtend nog steeds goed gehydrateerde lippen. Maar ook bij gebruik overdag blijven mijn lippen lekker zacht en gehydrateerd, langer dan bij bekende lippenbalsems in stickvorm.

Wat daarnaast ook opvalt is dat na een uur of twee alle losse velletjes die je op je lippen had loskomen. Dat komt denk ik door het effect van de salicylzuur. Dus wanneer je het de eerste keer gebruikt zou ik het voor de nacht aanbrengen, dan kan je ’s ochtends alle losse velletjes van je lippen afhalen. Want om nou overdag de velletjes van je lippen af te plukken vind ik persoonlijk niet zo’n smakelijk gezicht.

Dus is Carmex lippenbalsem de hype waard? Volmondig, (see what I did there) ja. Het product bevat goede ingrediënten, hydrateert, beschermt en exfolieert. Dus het doet alles wat ik van een lippenbalsem verwacht en meer. Het enige wat ik zelf niet zo prettig vind is het tintelende effect op de lippen, maar dat is gelukkig snel verdwenen. En ik zou persoonlijk het ook niet aanraden als anti-koortslip middel aangezien er geen virus remmende eigenschappen inzitten. Behoudens dat vind ik het een hele fijne lippenbalsem. En gebruik ik deze al de hele winter met veel plezier.

Carmex lippenbalsem is te koop bij meerdere webshops vanaf ongeveer €2,80.

Wat is jouw favoriete lippenbalsem?

Andere posts in de Is het de hype waard?-serie:

  1. Real Techniques kwasten
  2. Essie nagellak
  3. Lady Speedstick Deodorant

22 gedachtes over “Is het de hype waard? | Carmex Lippenbalsem

  1. Klinkt goed! Ik ben zelf een groot fan van Blistex, maar omdat dat hier niet verkrijgbaar is gebruik ik nu lip butter van Nivea (volgens mij is dat in Nederland gewoon van Labello), maar die is het nog net niet helemaal. Ik ga ook eens op zoek naar Carmex!

    Like

  2. Pingback: Is het de hype waard? | Bioderma Micellair Water | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: Is het de hype waard? | Clarisonic | Beauty Bits Blog

  4. Pingback: Is het de hype waard? | Too Faced Shadow Insurance | Beauty Bits Blog

  5. Pingback: Opgemaakt Januari 2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s