Beauty Bits Boek: We Were Liars – E. Lockhart

Beauty Bits Boek We Were Liars - Emily Lockhart Beautybitsblog.com
Naast mijn liefde voor beauty heb ik natuurlijk ook nog andere interesses. En één van de activiteiten waar ik heel veel plezier aan beleef, maar helaas soms te weinig tijd voor maak, is boeken lezen. Ik schrijf op mijn blog over dingen die mijn interesseren en die ik graag wil delen. Daar horen boeken ook bij. Dus je kan regelmatig boekreviews verwachten over beauty- en niet beautygerelateerde zaken. Het boek We Were Liars is het laatste boek wat ik gelezen heb en een echte aanrader.

We Were Liars van E. Lockhart kwam ik op het spoor door Sanne, op YouTube beter bekend als booksandquills. Zij is een nederlandse boek-tuber wonend in Londen die werkt voor een uitgeverij. Ik vind het altijd zo tof als nederlanders het internationaal zo goed doen. Het boek valt in de categorie Young Adult en is een mysterie.
Beauty Bits Boek We Were Liars - Emily Lockhart Beautybitsblog.com
Het boek draait om de Amerikaanse familie Sinclair een vooraanstaande, rijke familie die elke zomer doorbrengt op een privé-eiland. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de oudste 17-jarige kleindochter, Cadence, die elke zomer optrekt met twee andere kleinkinderen en een bijna-aangetrouwd neefje. Redelijk vroeg in het boek kom je erachter dat er iets is gebeurt op het eiland wat Cadence zich niet meer kan herinneren en de rest van de familie meer van lijkt van te weten. Meer geef ik niet weg, want anders is het verrassingselement er helemaal af.

Het verhaal komt aanvankelijk wat moeizaam op gang, omdat de hele familie en de verhoudingen daarbinnen worden geïntroduceerd. Maar na een langzame start leest het daarna snel weg, omdat ik erg nieuwsgierig was naar ‘de gebeurtenis’. Het boek heeft een dromerige sfeer, omdat de hoofdpersoon niet volledig op de hoogte is en je dus mee neemt op haar ontdekkingstocht. Gaandeweg in het boek vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en komt dus de verrassende en emotionele ontknoping.
Beauty Bits Boek We Were Liars - Emily Lockhart Beautybitsblog.com
Nadat ik het boek uit had en dus wist wat er echt voorgevallen was, bekeek ik het hele verhaal met andere ogen. Het leek net of ik een heel ander boek gelezen had dan ik al die tijd had gedacht. Nadat ik mijn zus in grove lijnen over het boek verteld had, was ze gelijk enthousiast. Ze wilde graag weten wat het grote geheim was. Maar ik vertelde haar wat ik jullie ook vertel: Je moet het echt zelf gaan lezen. Hoewel het boek als Young Adult in de markt is gezet, vind ik het zeker ook geschikt voor ‘Normal’ Adults.

Ik heb zelf We Were Liars besteld bij bol.com. Hij is alleen nog maar verkrijgbaar in de engelse versie, omdat het boek dit jaar pas is uitgekomen. Ik lees zelf het liefst van oorsprong engelse boeken in het engels, omdat je dan echt het verhaal leest zoals de auteur het bedoeld heeft. Als je engels niet zo goed is, zou ik wachten op de nederlandse versie.

We were Liars geschreven door E. Lockhart heeft 240 pagina’s en kost €12,99.

Waar haal jij je boek aanraders vandaan?

9 gedachtes over “Beauty Bits Boek: We Were Liars – E. Lockhart

 1. Lijkt me een leuk boek, zeg! Helaas heb ik ook bijna nooit tijd om te lezen. Ik lees ook het liefst in het Engels, veel fijner! Maar ja, dat heeft er voor mij vast mee te maken dat het mijn moedertaal is.

  Like

 2. Ik ben wat dat betreft een luilak, lees alles in het Nederlands. Maar dan wel snel en veel 🙂 Zodra de Nederlandse versie er is, floept ie in mijn winkelmandje.

  Like

  • Ik denk dat het gewoon een kwestie is van voorkeur in welke taal je graag leest. Maar als er een origineel engels exemplaar is, gaat mijn voorkeur daar toch echt wel naar uit.

   Like

 3. Wat leuk dat je ook boeken voorbij laat komen op je blog. Ik ben een enorme boekenwurm, dus vind dat hartstikke leuk! Ik ben inmiddels erg nieuwsgierig naar het verhaal wat de familie te verbergen heeft. Ik wens je alvast fijne feestdagen!

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s