Benefit The Porefessional | Review

Benefit The Porefessional Beautybitsblog.comThe Benefit Porefessional kocht ik afgelopen september tijdens vakantie in Florence in de Sephora om te kijken of deze primer echt zo goed is. Ik had met name van engelse en amerikaanse bloggers en vloggers gehoord dat dit echt een uitstekende make up basis is en echt je poriën kleiner doet lijken. Om hem uit te proberen heb ik een mini variant gekocht, omdat het product nog best wel prijzig is. Ik heb uitgebreid de tijd gehad om hem uit te proberen en een mening over de primer te vormen. Voor degene die nu denken: ‘wat is eigenlijk een primer?’ Dit product breng je na je huidverzorging als make up basis en kan voor verschillende effecten zorgen. Zoals verhelderend, matterend, egaliserend of zorgen dat je foundation langer blijft zitten.

De primer wordt geleverd in een doosje met daarop het typische stripachtige uiterlijk van Benefit wat er erg vrolijk uit ziet.  In de verpakking zit een tube en een papieren gebruiksaanwijzing. Volgens het doosje zou de primer er voor moeten zorgen dat je poriën er kleiner uitzien. Daarnaast zou het een olie vrije, lichte, transparante en zijde primer zijn. Klinkt ideaal met mijn gemengde huid met aardig wat poriën naast mijn neus en op mijn voorhoofd.
Benefit The Porefessional Beautybitsblog.comDaarnaast kan je ook de ingrediënten op het doosje vinden. Daarbij zie je dat de eerste drie ingredienten siliconen zijn, wat vaak het geval is bij primers. Siliconen geven een product vaak een typisch zacht en glad effect. Verderop zie je ook nog parfum staan, wat bij sommige mensen irriterend kan werken. Het product ruikt eigenlijk nergens naar, dus waarschijnlijk neutraliseert het parfum de geur van andere ingrediënten.
Benefit The Porefessional Beautybitsblog.comVolgens de gebruiksaanwijzing kan je de primer als traditionele primer gebruiken, dus als make up basis om je porien maar kennelijk ook fijne lijntje te verdoezelen. Daarnaast zou je als je porien toch weer door je foundation te voorschijn komen dit kunnen verbergen door heel voorzichtig een heel klein beetje Porefessional over je foundation aan te brengen.
Benefit The Porefessional Beautybitsblog.comDe primer zelf zit in een zachte tube met dezelfde vormgeving als het doosje. Gelukkig heeft het een kleine opening waardoor je goed kan doseren hoeveel product eruit komt. En kan je het met het dopje de tube hygiënisch afsluiten.
Benefit The Porefessional Beautybitsblog.comHet product zelf is beige kleurig en voelt erg glad aan. Het typische siliconen gevoel eigenlijk. Als ik het uitwrijf zie ik dat het product toch niet volledig transparant is. Het laat op mijn huid een lichte grijze waas achter die ik helaas niet goed op foto kon vastleggen. Met een lichte huidskleur zal je hier vast niets van merken, maar bij mijn huidskleur zeker wel.
Benefit The Porefessional Beautybitsblog.comMaar nu de hamvraag, werkt het product nou echt? Ehm, ja en nee. Hoe vaak ik ook naar mijn gezicht keek en hoeveel foto’s ik ook voor en na maakte, ik zag geen enkel verschil in de zichtbaarheid van mijn poriën. Wat ik wel merkte was dat ik mijn foundation makkelijk aan kon brengen door het gladde siliconenlaagje en dat mijn gezicht minder snel glimde. Ook viel mij op dat mijn make up langer mooi bleef zitten.

Helaas werd mijn huid behoorlijk grauw na het aanbrengen van de primer, als ik daarna met mijn foundation eroverheen ging was de grijzige waas snel weer verdwenen. Dit zal bij een lichtere huid waarschijnlijk niet gebeuren. Ook raad ik dit af voor de droge huid. Als je de Porefessional aanbrengt  op een droge huid ontstaan er allemaal velletjes waardoor de droge plek alleen nog maar zichtbaarder wordt.

Zoals je aan mijn review merkt viel het product mij eigenlijk behoorlijk tegen, zeker voor €10,90 voor 7.5mL. Voor veel minder geld kun je ook een budgetvariant vinden die zorgt voor een gladde basis, de huid matteert en waarbij je foundation langer blijft zitten. Ik ben blij dat ik hiervan een mini heb gekocht en niet de full size variant.

In Nederland is Benefit exclusief verkrijgbaar bij de Douglas waarbij 22mL €33,00 kost en 44mL €56,00

Welke primer vind jij fijn om te gebruiken?

19 gedachtes over “Benefit The Porefessional | Review

 1. Jammer dat het tegenviel. Ik heb zelf nog nooit een primer gebruikt, die silliconen lijken me niet al te best voor je huid. Wel vaak gelezen dat milk of magnesia (medicijn tegen verstopping) de beste primer ever is en dat zonder silliconen. Helaas is dit niet in Nederland te krijgen dus als ik over twee weken naar Ghana ga ik kijken of het daar te vinden is, vastwel want alle verboden middelen hier kun je daar zo over the counter krijgen hehehe

  Like

 2. Hmm ik twijfel al heel lang of ik deze eens wil proberen, maar hoor er toch wel wisselende verhalen over! Volgens mij is dit echt zo’n love it or hate it product!

  Like

 3. Hmm, dat klinkt niet echt onverdeeld positief. Ik vind primers altijd wat lastig te beoordelen, want blijft de make up nou echt beter zitten of heeft je huid gewoon een goede dag? Maar het aanbrengen van foundation vind ik er ook wel prettiger mee gaan.

  Like

 4. Hmm, jammer dat het toch niet helemaal goed werkt.. Zeker voor die prijs is het dus iets om over te slaan. Bedankt voor je fijne en eerlijke review!

  Like

 5. Ik heb zelf ook een ‘mwuah’ gevoel bij Benefit Porefessional. Ik vind hem wel goed voor het verdoezelen van mijn poriën, al merk ik dat pas zodra ik er poeder of foundation over heen heb aangebracht. Ik heb het idee dat mijn huid er niet zo heel goed tegen kan, voor een dag of twee/drie gaat het wel, maar daarna krijg ik bultjes. Jammer! Ik vind de bareMinerals Prime Time Primer wel echt heel fijn, zeker het proberen waard!

  Like

 6. Pingback: What’s in my Travel Make Up Bag? | Beauty Bits Blog

 7. Hoewel het op Youtube heel erg gehyped wordt lees ik op Make up alley vooral negatieve reviews hierover. Ik heb t in mn handen gehad en toch maar weer terug gelegd. Nadat ik deze review las ben ik blij dat ik m niet gekocht had.
  Ik wissel nogal van primers. Ik gebruik momenteel er eentje van makeup studio. Maar ik ben nog steeds opzoek naar de juiste voor mijn huid!

  Like

 8. Pingback: Opgemaakt Juni 2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s