Is het de hype waard? | Lady Speedstick Deodorant

Lady Speedstick Deodorant Beautybitsblog.comOmdat ik aardig wat gehypte beautyproducten heb kwam ik op het idee om op elke eerste maandag van de maand een ‘Is het de hype waard?’ artikel te maken. Zijn die producten echt zo goed, was het massa hysterie of was het goede PR? Dit keer het derde product in de serie Lady Speedstick Deodorant.Als je op dit moment denkt: huh, wat is dat? Dan ben je betrapt, jij volgt geen enkele grote beautyblogger, niet dat er daar wat mis mee is overigens. Maar dit is een product waarmee zij steevast terugkomen als ze weer op reis zijn geweest naar de Verenigde Staten en ze massaal inslaan. Dus toen ik zelf vorig jaar in New York was, moest ik dit natuurlijk ook uitproberen.
Is het de hype waard? | Lady Speedstick Beautybitsblog.comDe Lady Speedstick deodorant is makkelijk te herkennen aan de paarse verpakking. En ik kocht de Invisible dry variant welke geen vlekken zou moeten achterlaten op zwarte kleding. Daarnaast zou het 24 uur lang moeten werken. Waarom deze variant? Omdat die in de drogist waar ik toen was in de aanbieding was voor twee Lady Speedsticks voor maar $5,00, wat nu ongeveer €4,00 is. Echt een koopje! Eén stick bevat 65 gram en heeft een frisse een beetje babypoeder-achtig geurtje. Lekker licht en subtiel.

Lady Speedstick is officieel eigenlijk geen deodorant, maar een antiperspirant. Wat is het verschil? Een deodorant werkt antibacterieel zodat het geurloze zweet dat je produceert niet de typisch zweetlucht krijgt. Een antiperspirant voorkomt eigenlijk dat je gaat zweten door een dun gellaagje te creëren dat de zweetklieren blokkeert.
Is het de hype waard? | Lady Speedstick Beautybitsblog.comHet actieve bestanddeel wat daar het meest voor wordt gebruikt zijn aluminiumzouten. En dat maakt Lady Speedstick zo succesvol. Het hoogste percentage aluminumzouten in een product wat over the counter (otc) dus zonder doktersrecept verkocht mag worden is 15-20%. En met 15.4 % zit Lady Speedstick toch in de hogere regionen.
IMG_1982Het gebruik is heel simpel, gewoonweg aanbrengen onder de oksel. Door te draaien aan het ronde wieltje aan de overkant, draai je de stick omhoog. En dat van het invisible dry klopt helemaal, dit geeft niet af op zwarte kleding. Zelfs niet als ik gelijk na het aanbrengen een zwart shirtje of jurkje aantrek.

Maar wat je je natuurlijk afvraagt: Is het de hype waard? Volmondig ja! Als ik Lady Speedstick aanbreng merk ik dat ik minder zweet én fris blijf ruiken. Van andere antiperspirant krijg ik eigenlijk altijd jeukende en geirriteerde oksels, dat is bij Lady Speedstick niet het geval. Ik heb al één stick opgemaakt en ben nu bezig met de tweede, maar stiekem gebruik ik die alleen als ik een actieve dag gepland hebt. Zodat ik er zo lang mogelijk mee kan doen. Maar het einde is in zicht. Zucht

Ik heb zo’n spijt dat ik niet meer heb ingeslagen toen ik vorig jaar in New York was, aangezien Lady Speedstick niet in nederlandse winkels verkocht wordt. Het wordt wel in webwinkels zoals ladyspeedstick.nl verkocht, maar daar kost het €4.99 voor een stick van ongeveer de helft van de inhoud. Daarnaast kan je het ook proberen via amazon en ebay. Maar de goedkoopste oplossing is natuurlijk kopen in de VS. Dus ga je binnenkort naar de VS of ken je iemand die er heen gaat: Hook me up!

Was jij al bekend met Lady Speedstick of ken je soortgelijke alternatieven?

Andere posts in de Is het de hype waard?-serie:

 1. Real Techniques kwasten
 2. Essie nagellak

23 gedachtes over “Is het de hype waard? | Lady Speedstick Deodorant

 1. Hij klinkt altijd wel erg goed, maar het idee dat hij het zweten echt soort van tegenhoudt vind ik een beetje eng; het is toch een natuurlijk proces van je lichaam. Misschien dat ik hem ooit alsnog eens ga proberen, ik ben er nog niet over uit hihi! Het lijkt me ook wel weer handig bij shirtjes waarin je anders snel natte vlekken krijgt!

  Like

 2. Ik heb ook wel eens van die Odorex gebruikt die het zweten tegenhield, vaak ga je dan op andere plekken iets meer zweten. Is dat bij deze ook zo? Ik ben er heel erg benieuwd naar, maar vindt het via de Nederlandse webshop te duur en ik ken niemand die naar de VS gaat. 😦

  Like

 3. Ik gebruik deze momenteel ook! Een vriendin heeft hem voor mij meegenomen uit Duitsland. Dus als je daar dicht bij woont, is dat misschien een oplossing 🙂

  Like

 4. Ik ken de Lady Speedsticks wel, maar nooit zelf gebruikt! Ik heb jarenlang de Dove Deodorant Sticks gebruikt, maar na een tijdje werkten deze niet meer voor mij helaas. Ik gebruik nu deodorant rollers, die van Clarins werkt het best voor mij in de zomer. In de winter gebruik ik Nivea of Dove, maar Dove heeft alsnog mijn voorkeur. Ik heb het idee dat sticks ook je oksels uitdrogen, rollers doen dat minder. Kan ook aan mij liggen.

  Like

 5. Pingback: Is het de hype waard? | Carmex Lipbalsem | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: Is het de hype waard? | Bioderma Micellair Water | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: Is het de hype waard? | Clarisonic | Beauty Bits Blog

 8. Pingback: Is het de hype waard? | Too Faced Shadow Insurance | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s