5 rare beautygewoontes

Mijn vijf rare beautygewoontes Beautybitsblog.com
We hebben allemaal wel wat beautydingen die we net wat anders doen dan iedereen. Toch? It isn’t just me. Hier heb ik mijn vijf op een rijtje gezet.

Mijn vijf rare beautygewoontes BeautyBitsBlog.com

1. Ik bewaar altijd alle applicators

Hoewel ik ze nooit gebruik, bewaar ik altijd applicators die bij make up producten horen. Of het nou gaat om oogschaduw kwastjes, of van die dubbelzijdige sponsjes. Ik vind ze nooit goed genoeg, maar weg gooien. Ho maar. Ik hou toch graag mijn make up compleet en voor mij horen die dingen erbij, anders zit er een gat in je make up product dat kan toch niet. Bij het Urban Decay Palette hierboven zie je bijvoorbeeld dat het plasticje nog om de kwast zit, sommigen vinden deze kwasten geweldig, maar ik gebruik toch liever mijn eigen kwasten. Hetzelfde geldt voor het sponsje bij de MAC Studio Fix Powder Plus Foundation. Ik vind zo’n kwastje onhygiënisch en het brengt het product te dik aan. Maar weggooien, dat doe ik ook niet.

2. Ik gebruik alleen mijn rechterhand voor huidverzorging

Ik breng huidverzorging alleen aan met mijn rechterhand. Elke keer als ik met mijn huidverzorgingsroutine bezig ben betrap ik mezelf erop dat ik alleen mijn rechterhand gebruik. Echt heel raar ik breng huidverzorging alleen alleen aan met mijn rechterhand. Reinigers, crèmes, serum, you name it. Meestal heb ik terwijl ik de producten aanbreng ook nog de verpakking van het product in mijn linkerhand vast. Nu ik het opgemerkt heb denk ik altijd: in welke reclame denk je dat je aan het spelen bent?
Mijn 5 rare beautygewoontes BeautyBitsBlog.com

3. Ik gebruik maar één mascara of eyeliner tegelijk

Deze derde rare beautygewoonte is niet helemaal op niks gestoeld. Ik mag van mezelf namelijk geen nieuwe mascara of liquid, gel of stift eyeliner aanbreken totdat ik de vorige weggegooid hebt. Mijn mascara’s gooi ik eigenlijk altijd na 3 maanden weg vanuit hygiëne oogpunt, maar als ik er dus meerdere aanbreek krijg ik ze niet binnen die drie maanden op. Ik heb letterlijk in mijn telefoon gewoon elke 3 maanden een herinnering staan om een nieuwe mascara aan te breken. Daar verheug ik mij altijd op, want ik houd van nieuwe producten uit proberen.

Bij de eyeliners is de reden net wat anders, maar wel nog goed uit te leggen. Stift en gel eyeliners drogen soms snel uit als ik er daarvan meerdere open heb, zou ik het zonde vinden om het weg te moeten gooien. Want dat zou er denk ik gebeuren als ik er een aantal tegelijk gebruik en ze dus uit zouden drogen. En de liquid eyeliners dan, die hebben gewoon pech. Ze zijn opgeslokt in mijn rare beautygewoonte en moeten gewoon mee lijden met de andere eyeliners. Die Sephora liquid eyeliner bijvoorbeeld, heb ik nog gekocht toen Sephora nog in Nederland zat. En dat is nu twee of drie jaar geleden. Oogpotloden zijn overigens uitgesloten van deze regel, want die zijn gewoon lang houdbaar. Maar door deze gewoonte heb ik dus een hele voorraad van nog aan te breken producten, want ik koop of course wel weer nieuwe producten.

4. Ik verwijder altijd eerst mijn oogmake up

Mijn vierde rare beautygewoonte is dat ik altijd eerst mijn oog make up verwijder voor mijn andere make up. Ik houd gewoon gewoon niet van het idee dat mijn mascara en eyeliner over mijn hele gezicht gesmeerd zijn. En daarbij verwijder ik altijd mijn oogmake up door een wattenschijfje met reinger tegelijk op elk oog te leggen en dan 30 seconden te wachten, want ik probeer nooit in mijn ogen te wrijven. En dat moet met beide ogen tegelijk. Waarom? Geen flauw idee. Maar zo werkt het nou eenmaal. Als ik ook lipstick of een liplacquer op heb verwijder ik dat daarna. En dan pas de rest van mijn gezichtsmake up. Voor lipgloss geldt dit overigens weer niet. Weird I know…
Mijn 5 rare beautygewoontes BeautyBitsBlog.com
Mijn vijf rare beautygewoontes Beautybitsblog.com

5. Ik bewaar verpakkingen van Limited Editons

Ten slotte ben ik dol op Limited Editions, zoals iedereen. Maar ik merk dat ik er heel zuinig op ben. Ik gooi bijvoorbeeld de verpakking echt zelden weg, want dat is ook Limited. En daarnaast gebruik ik ze weinig, want het zou erg zijn als het op was. Want het was Limited Edition! Op de foto hierboven kan je het niet zien, maar ik weet dat bij die Bobbi Brown Shimmer Brick aan de binnenkant tegen het spiegeltje aan de folie nog verstopt zit. Mijn verstand weet echt wel dat make up een gebruiksproduct is, maar mijn gevoel protesteert. En ik denk dat zo lang ik er nog ruimte voor heb, dit in de toekomst ook niet zo snel gaat veranderen. Het blije gevoel dat ik krijg als ik naar mijn kleine Limited Editions stash kijk is deze rare gewoonte helemaal waard.

Dit waren dan mijn vijf rare, beautygewoontes. Maar jullie hebben ze vast ook, of herkennen er misschien wel één, dus biecht op, zodat ik niet de enige freak ben:

Wat is jouw rare beautygewoonte?

21 gedachtes over “5 rare beautygewoontes

 1. Leuk item! Je volgorde van make up verwijderen is naar mijn mening helemaal volgens het boekje, hoor.
  Bij mij is vrijwel alle make up aangebroken omdat ik veel verschillende looks maak en een dochter heb die graag mijn spulletjes gebruikt, ha,ha. Behalve mijn oogpotloden en mascara’s want ooginfecties vind ik griezelig!

  Like

 2. Ik laat folie/plastic/piepschuim of wat voor beschermlaagje dan ook altijd op de producten liggen. Bij gebruik er even af en daarna er weer op. Best onhandig soms. En van MAC bewaar ik alle doosjes. Nog wel tenminste.

  Like

 3. Leuk om te lezen! Ik gooi verpakkingen van producten sowieso al zelden weg en al helemaal niet als ze Limited Edition zijn hihi, dan ben ik er ook altijd extra zuinig op!

  Like

 4. Ik heb ook de neiging om verpakkingen die leuk, origineel of van limited editions zijn, te bewaren! De meeste van je rare gewoontes vind ik nog normaal hoor, enkel nummer 2 is wel grappig haha x

  Like

 5. Aw, valt wel mee hoor qua raarheid 😛 ik haal ook altijd mijn oogmake-up als eerste weg! En soms vind ik het leuk om alleen de ene helft van mijn gezicht te doen en dan pas de ander.. een soort met/zonder make-up gezicht 😛 hahah, is dat raar? 😛

  Like

  • Ik heb wel eens als ik met make up speel dat ik aan één kant een natural look doe en aan de andere een all out look. Ziet er altijd heel bizar uit, je gezicht is dan helemaal asymmetrisch. Maar misschien moet ik ook eens een met en zonder make up gezicht proberen.

   Like

 6. Hahaha superleuk geschreven! Ik heb precies het zelfde met mascara: eentje per keer open, tenzij ik ze tegelijk gebruik (bijvoorbeeld een volume én eentje voor verlenging). Applicators laat ik er zelf meestal ook wel in zitten, tenzij ze irritant in de weg zitten of zo haha.

  Like

  • Ik denk ook altijd als ik nou twee mascara’s over elkaar aanbreng, dan wordt het nog veel mooier. Maar als dat niet zo is, dan heb ik er dus twee tegelijk open. The horror! :p

   Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s