MAC Cleanse Off Oil & The Body Shop Make Up Remover | Review

MAC Cleanse Off Oil en The Body Shop make up remover BeautyBitsBlog.comDe afgelopen maanden heb je op mijn blog kunnen lezen wat voor een make up producten ik op mijn gezicht smeer. Nu kun je lezen hoe ik dit er weer allemaal afhaal. Want als er één ding erger is dan niet je gezicht reinigen is het wel gaan slapen met je make up op. Ik verwijder mijn make up met behulp van twee geweldige producten van twee prachtmerken. Namelijk de Camomile Waterproof Eye and Lip Make up Remover van The Body Shop en de MAC Cleanse Off Oil.The Body Shop make up remover BeautyBitsBlog.comAls ik ’s avonds mijn make up verwijder begin ik altijd eerst met The Body Shop Camomile Waterproof Eye & Lip Make Up Remover om als eerst mijn oogmake up te verwijderen. Op de foto kan je het niet zo goed zien. Maar deze make up remover bestaat uit twee laagjes één op waterbasis en één op oliebasis die je moet schudden zodat de lagen zich vermengen. Als je waterproof make up draagt zoals ik is het altijd verstandig om te kiezen voor een product op oliebasis of met twee fases. Even kijken wat er in zit.


Aqua/Water (Solvent/Diluent), Isododecane (Solvent), Isopropyl Palmitate (Emollient), Potassium Phosphate (pH Adjuster), Hexylene Glycol (Humectant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Dipotassium Phosphate (pH Adjuster), Trisodium Ethylenediamine Disuccinate (Chelating Agent), Decyl Glucoside (Surfactant), Polyaminopropyl Biguanide (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Arginine (Skin Conditioning Agent), Taurine (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Extract (Natural Additive)


Ik heb zelf weinig verstand van reinigende ingrediënten maar je ziet dat product op waterbasis is en pas het laatste ingrediënt Kamillebloem extract is. Hoewel het product daarnaar vernoemt is zit er dus relatief weinig in.
MAC ClThe Body Shop make up remover Beautybitsblog.comHet product bevindt zich in een verpakking van 200mL met een handige klikdop met een klein tuitje, waardoor je het makkelijk aan kunt brengen en doseren op een wattenschijfje.

Na het aanbrengen op een wattenschijfje houd ik het tegen mijn ogen aan zodat het product de make up kan losweken en ik niet te veel hoef te wrijven. En daarna is mijn oogmake up inclusief waterproof mascara gewoon verdwenen. Als de make up remover in je ogen komt prikt het niet en doordat het product ook wat vet is droogt het de huid rond je ogen niet uit, maar laat helaas wel een licht vettig laagje achter. Als ik lipstick op heb verwijdert deze make up remover dat ook zonder problemen. Ik vind dit product echt geweldig en heb het al meermalen opnieuw gekocht. Dit raad ik echt aan iedereen aan die op zoek is naar een milde en effectieve oog en lip make up remover.

De Camomile Waterproof Eye and Lip Make up Remover is verkrijgbaar in The Body Shop filialen of online voor €12,00. Zoals altijd adviseer ik je om de aanbiedingen van The Body Shop in de gaten te houden, want ik betaal echt nooit de volle prijs voor een product.

MAC Cleanse Off Oil Beautybitsblog.comNadat ik mijn oogmake up en lipstick heb verwijderd ga ik verder met het verwijderen van mijn gezichts make up met de MAC Cleanse Off Oil. Volgens MAC is dit een sterke make upremover op basis van olie met een zachte werking op de huid welke 100% vrij is van minerale olie. Je moet dit inmasseren op de huid en om de make up los te maken en als je water toeveogt wordt dit een lotion die je makkelijk af kan spoelen zonder residu achter te laten. Daarnaast zou het de huid moeten beschermen en verzorgen en is het geschikt voor alle huidtypes. Op naar de ingrediënten!


Cetyl Ethylhexanoate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Squalane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Oryza Sativa (Rice) Germ Oil, Tocopherol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Water, Rosa Canina (Rose) Fruit Oil, Limonene


Het valt direct op dat er heel veel verschillende olien in het product zitten. De MAC Cleanse Off Oil voelt ook aan als een lichte, niet verstikkende olie, dus dit klopt wel. Daarnaast zit er ook wat Vitamine E in wat een anti-oxidant is. Al die voedzame ingrediënten in een make up remover zijn allemaal leuk en aardig, maar voor mij is het belangrijker dat er geen irriterende stoffen in zitten en het goed reinigt. Want een make up remover spoel je toch weer van je gezicht af, dus daar neemt je huid nauwelijks iets van op. Gelukkig raakt mijn huid van deze ingrediënten niet geïrriteerd.
MAC Cleanse Off Oil Beautybitsblog.com
De verpakking bevat 150 mL en heeft een handige en hygiënische pomp. De verpakking die je hier ziet is overigens nog de oude verpakking. Tegenwoordig zit het in een iets gestroomlijnder flesje met dezelfde inhoud en een zwart pompje.

Om mijn gezichtsmake up te verwijderen heb ik aan twee pompjes meer dan genoeg. Misschien heb je wel meer nodig als je hier ook je oogmake up mee wilt verwijderen. Na het inmasseren van het product en het weer inmasseren met wat water en het af te spoelen is echt al mijn gezichtsmake up verdwenen. Daarnaast voelt mijn huid niet trekkerig aan, maar juist erg verzorgd en gehydrateerd wat echt een pluspunt is.

De MAC Cleanse Off Oil kost €25,50 en is te koop bij MAC counters of online via de webshop.

Dit zijn de twee producten die ik gebruik om op een milde manier mijn make up van mijn gezicht te verwijderen. Ik weet heel goed dat ik ook gewoon één van de twee producten zou kunnen gebruiken om al mijn make up te verwijderen. Misschien is deze routine een beetje overdreven, maar ik vind het prettig en het werkt voor mij.

Wat gebruik jij als make up remover?

21 gedachtes over “MAC Cleanse Off Oil & The Body Shop Make Up Remover | Review

  • Ik ben eigenlijk nog niet bewust van de dierproefvrije cosmetica, maar ik gebruik veel producten van TBS dus dat is al een begin. Maar goed dat jij er wel mee bezig bent.

   Like

 1. TBS heeft ook een hele goede cleansing oil, en ik ben ook gek op hun cleansing butter. Fijne milde producten om je gezicht mee te reinigen!

  Like

 2. Pingback: Is het de hype waard? | Bioderma Micellair Water | Beauty Bits Blog

 3. Pingback: Mijn huidverzorgingsroutine | Maart 2015 | Beauty Bits Blog

 4. Pingback: Opgemaakt September 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s