L’Oréal Miss Manga Waterproof Mascara | Review

L'Oréal Miss Manga Waterproof Mascara | Review Beautybitsblog.com
Afgelopen zomer werd je doodgegooid met reclames voor de L’Oréal Miss Manga Mascara waarbij het model in de reclame onrealistisch lange wimpers kreeg. Dat wil iedere vrouw wel! Ik heb gewacht tot er een waterproof variant op de markt was en nu ben ik klaar om mijn mening erover te verkondigen. Krijg ik ik er ook onwaarschijnlijk lange wimpers van, dat lees je nu.
L'Oréal Miss Manga Waterproof Mascara | Review Beautybitsblog.comDe mascara heet voluit de Mega Volume Waterproof Miss Manga Mascara en ik heb uiteraard gekozen voor de kleur zwart, black. Het komt in een zwart met roze verpakking die relatief groot is en past in de lijn van de andere L’Oreal mascara’s. Ik vind het roze wel mooi, het geeft een vrolijk roze accent in mijn make up stash met over het algemeen zwarte verpakkingen.
L'Oréal Miss Manga Waterproof Mascara | Review Beautybitsblog.comVolgens de reclame zou je hier zoals de naam suggereert volumineuze wimpers mee moeten kunnen creëren waardoor je mega grote ogen zou moeten kunnen krijgen. Dit zou allemaal kunnen door natuurlijk de geweldige formule maar ook de flexibele 360 graden borstel. En dankzij de brede basis van de borstel zou je je bovenste wimpers tot 15x meer volume moeten kunnen geven. Door middels van het smalle uiteinde van het borsteltje zou je de onderste wimpers kunnen benadrukken. Klinkt geweldig, toch?

Ik heb zelf relatief korte, rommelige, rechte wimpers, die volgens mij het liefst omlaag zouden groeien. Om die reden krul ik altijd mijn wimpers en breng daarna een waterproof mascara aan omdat de krul dan langer in je wimpers blijft zitten. Het werkt dan als een soort haarlak voor je wimpers. Zonder mascara vallen mijn wimpers echt bijna helemaal weg. Voor de review heb ik mijn wimpers niet gekruld. Dus je ziet alleen het effect van de mascara.

De eerste keer dat ik de mascara gebruikte wilde ik hem eigenlijk gelijk al weggooien. De mascara was waterig en deed eigenlijk helemaal niets voor mijn wimpers. Maar na een paar weken gaf ik de mascara weer een kans. En toen deed hij het al een stuk beter.
L'Oréal Miss Manga Waterproof Mascara | Review Beautybitsblog.comOp de bovenste plaatjes draag ik geen mascara en op de onderste wel. Zoals je kan zien geeft de mascara mijn wimpers echt wel meer volume en krult het mijn wimpers. Maar qua lengte valt het nog een beetje tegen. Ondanks het aanbrengen van meerdere laagjes wordt dat er niet beter op. En als je teveel laagjes aanbrengt krijg je ook echt het spinnenpoten effect, maar twee laagjes blijven nog zeker mooi.

Wat daarnaast opvalt is dat je met de mascara makkelijk vlekt door de ‘handige’ flexibele borstel. Hierdoor heb je eigenlijk naar mijn idee te weinig controle over het borsteltje en breng je dus al vlug mascara naast je wimpers aan. Het smalle puntje van het borsteltje daarentegen is wel handig om echt je onderwimpers aan te zetten en in de hoekjes te kunnen komen.

Oh ja, de mascara is overigens echt waterproof. Fietsen door een regenbui of wat traanoogjes overleeft het zeker wel. Om hem te verwijderen heb je echt een make up remover op oliebasis nodig.

Ik denk dat als je al lange wimpers van jezelf hebt en je opzoekt bent naar een waterproof mascara die je wimpers krult en volume toevoegt dit een prima mascara is. Als je tenminste niet te veel last hebt van het flexibele borsteltje. Maar voor mij persoonlijk is dit een mascara waarbij de voordelen niet opwegen tegen de nadelen.

De L’Oréal Miss Manga Waterproof mascara is algemeen verkrijgbaar bij drogisterijen en parfumerieën voor €11,99.

Wat is jouw favoriete mascara?

23 gedachtes over “L’Oréal Miss Manga Waterproof Mascara | Review

 1. Dat ie het effect van de reclame zou geven, had ik niet verwacht, maar dit valt toch wel tegen. Jammer. Ik gebruik nu Pupa Vamp en ik vind hem best wel goed.

  Like

 2. Leuke review! Ik heb hem zelf ook maar gebruik hem bijna nooit. Ik gebruik elke dag de maxfactor clump defy. De perfecte mascara voor mij!

  Like

 3. Goede review. Max factor masterpiece is mijn holygrail volume+ verlening 🙌 oude klassieker inmiddels ze hebben het volgens ook in waterproof. Heb je die wel eens geprobeerd? Kruidvat heeft nu een actie 1+1 gratis gelijk weer ingeslagen 🙂

  Like

 4. Ik heb deze al een tijdje liggen (alleen dat is die van mij geloof ik niet waterproof), maar moet hem nog steeds gebruiken. Het effect vind ik alleen niet zo denderend helaas..

  Like

 5. Ik ben echt super tevreden met deze mascara! Heb er zelfs een stuk of 7 op voorraad, haha. Jammer dat die voor de meeste zo tegenvalt…
  Ik heb van mezelf wel lange en een krul in mijn wimpers, misschien dat het daar aan ligt.

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s